שתף קטע נבחר

הפרקליטות: נדרוש קלון על הנשיא לשעבר קצב

לאחר שבית המשפט העליון דחה את העתירות שהוגשו נגד עסקת הטיעון עם הנשיא לשעבר, משה קצב, הודיעה הפרקליטות כי תדרוש הטלת קלון על קצב, עם הגשת כתב האישום לבית משפט השלום בירושלים ביום חמישי הקרוב. עורך דינו של קצב: הקלון - הפרת הסדר הטיעון

הפרקליטות תדרוש הטלת קלון על הנשיא השמיני של מדינת ישראל, משה קצב, עם הגשת כתב האישום לבית משפט השלום בירושלים ביום חמישי הקרוב. במשרד המשפטים אמרו הערב (יום ג') כי בנושא זה הדגישו נציגי היועץ המשפטי לממשלה בבג"ץ כי בכוונתם לעשות כן במהלך הדיונים על הסדר הטיעון.

 

במקביל, פנו התנועה לאיכות השלטון, עמותת "קולך" ושדולת הנשים ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, בבקשה לעכב את הגשת כתב האישום, על-מנת שניתן יהיה להגיש בקשה לדיון נוסף בבג"ץ, בהרכב מורחב. פרקליטו של קצב, עו"ד ציון אמיר, אמר ל-ynet לגבי הדרישה להטיל על קצב קלון: "המשמעות היא שזו כנראה אבן נגף בדרך להגשמת הסדר הטיעון. זו היא הפרה של הסדר הטיעון מכל זווית שאנחנו מביטים בה. אנחנו נצטרך לשקול את הכל. לא נוכל להשלים עם תוצאה של קלון".

 

בג"ץ קצב:

 

על חודו של קול אישרו הבוקר שופטי בג"ץ את ההסדר עם נשיא המדינה לשעבר, במסגרתו מיוחסות לו עבירות מין קלות בלבד - מעשים מגונים תוך הפעלת אמצעי לחץ והטרדה מינית של שתיים מן המתלוננות נגדו. שלושה משופטי בית-המשפט העליון - אילה פרוקצ'יה, אשר גרוניס ואליעזר ריבלין - החליטו לדחות את עתירות ארגוני הנשים והתנועה לאיכות השלטון נגד הסדר הטיעון. לעומתם, בדעת מיעוט, סברו הנשיאה דורית ביניש והשופט אדמונד לוי כי יש לאמץ את העתירות - ולבטל את העסקה.

 

מוקדם יותר אמר עו"ד אמיר כי אין להטיל קלון על הנשיא לשעבר. "אנחנו עומדים על כך שאין קלון ולא היה קלון בעבירות, ונקווה שלא יהיה קלון. אם יש בהחלטה משום פגיעה ורמיסה בזכויותיו הבסיסיות של קצב - הדבר מצדיק שקילה מחדש של כל העמדה שלנו", אמר. שותפו, עו"ד אבי לביא, התבטא אף בצורה חריפה יותר. "נבחן את הניואנסים בפסק הדין, ויש אפשרות סבירה שנחזור בנו מהסדר הטיעון. אם נראה הערות הנוגעות לקלון, אני חושב שהמילה האחרונה עדיין לא נאמרה".

 

בלשכת היועץ המשפטי לממשלה ובפרקליטות המדינה הביעו סיפוק רב מפסיקת בג"ץ, שדוחה את העתירות נגד עסקת הטיעון עם קצב. "בחרנו בדרך שנראתה לנו כנכונה ביותר", אומרים בפרקליטות. "אנו מאמינים שבחרנו נכון, ומביעים קורת-רוח מכך שבית המשפט קיבל את עמדתנו".

 

בהודעה שנמסרה מטעם הפרקליטות הודגש כי הסדר הטיעון בפרשה איפשר להשיג את עיקר תכלית ההליך הפלילי באופן ודאי ומיידי, כלומר - הרשעה בעבירות מין, אף אם הן פחותות בחומרתן. עוד ציינו שם כי הנשיא לשעבר הורשע גם בעבירת הטרדת עד ונאלץ להתפטר מתפקידו "כשהוא נושא קלון ציבורי, הוקעה והרחקה מהזירה הציבורית, על כל הכרוך בכך".

 

א' מבית הנשיא: כופפו את הצדק והאמת

א' מבית הנשיא אמרה מוקדם יותר כי היא חשה אכזבה שניתן לעסקת הטיעון עם קצב. "התאכזבתי מכך שעורכי-הדין כופפו את הצדק והאמת", אמרה. "אני יודעת שבלעדיי, הציבור בישראל לא היה נחשף למעלליו של משה קצב לאורך שנים ארוכות ונגד נשים רבות. אני חשה יום-יום את אהדת הציבור, שיודע את האמת על מה שקרה בבית הנשיא, למרות משחק השקר המשפטי של פרקליטיו".

 

במהלך דיוני בג"ץ על עסקת הטיעון אמרה נשיאת בית המשפט ביניש כי קיבלה את הרושם לפיו הסנגורים יבקשו לטעון שמדובר בעבירות ללא קלון". פרקליטו של קצב, עו"ד ציון אמיר, אישר את הטענה ואמר: "אכן נטען כך". לעומתו נציג הפרקליטות אמר בדיון: "אנחנו נטען בכל פעם שנצטרך כי יש בתיק הזה קלון. צריך מידת חוצפה רבה מצד קצב לנסות ולהתקבל אחרי הרשעה בתיק כזה לתפקיד ציבורי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קצב. יורשע עם קלון?
צילום: איי אף פי
עו"ד אמיר. הקלון - הפרה של העסקה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים