שתף קטע נבחר

קניידלך. הדרך הקלה והאוורירית

הכופתאות שעושות טוב לכל מרק עוף - בגרסה קלה להכנה, בלי טיפת שומן, ועם טעם של ילדות ונחמה גדולה

 

 

 

קניידלך רכים-רכים

20-22 כופתאות

הקניידלך של לאה חמותי הן מהסוג המינימליסטי. נטולות שומן, ענוגות ואווריריות הן צפות להן במרק, מעוטרות בשמיר בלבד. לא צריך יותר כלום.

המרכיבים

8 ביצים

1 כוס מים

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

20 כפות קמח מצה עבה (ויכול להיות שתצטרכו עוד קצת)

להגשה

מרק עוף

שמיר קצוץ דק

ההכנה

1. העיסה: שמים בקערה את הביצים וטורפים במטרפה ידנית עד שמתקבל קרם תפוח ובהיר. לחלופין, אפשר לטרוף את הביצים במערבל חשמלי. בכל מקרה, זהו שלב חשוב מאוד: אווריריות הקניידלך תלויה (גם) ברמת הטריפה. מוסיפים את המים ואחר מוסיפים פנימה את המלח,הפלפל וקמח המצה, כף אחר כף, וממשיכים לטרוף כל הזמן, עד שמתקבלת עיסה במרקם דליל ונוזלי במקצת. משהים כך, בטמפרטורת החדר, חצי שעה וגם זהו שלב חשוב מאוד: בזמן זה העיסה מתייצבת.

 

2. בודקים את העיסה מוכנה: מרטיבים את הידיים, לוקחים מעט מהעיסה ויוצרים ממנה כדור בגודל שזיף קטן. אם מצליחים ליצור את הכדור ולהחליק את פניו, היא מוכנה. אם היא רכה מדי, מוסיפים עוד קצת קמח מצה. אם היא נוקשה מדי, מוסיפים עוד מים.

 

3. חצי שעה לפני ההגשה: מרתיחים מים בסיר וממליחים אותם. יוצרים מהעיסה כדורים חלקים ומטילים למים הרותחים. מבשלים עד שהם צפים ועוד 2-3 דקות, עד שהם תפוחים. מוציאים בכף מחוררת ומסננים. שומרים בטמפרטורת החדר עד להגשה.

 

4. ממש לפני ההגשה: מחממים את הקניידלך המוכנים במרק העוף ומגישים איתו. זורים שמיר מלמעלה. מגישים.

 

 

אפשר להכין מראש?

אפשר. בבוקר הארוחה (או עד 8 שעות לפניה) מבשלים את הקניידלך, מסננים ושומרים בכלי אטום במקרר. ממש לפני הארוחה, מחממים במרק ומגישים.

  

לכל המתכונים של שף בווידאו

 


 


פורסם לראשונה 07/04/2008 09:46

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קניידלך במרק עוף. מה עוד צריך בכלל
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין האוכל "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים