שתף קטע נבחר

אקסלנס סוגרת את קרן הגידור קונסיליאנס

בלעדי ל"כלכליסט": שנתיים אחרי ההקמה, אקסלנס סוגרת את קרן הגידור קונסיליאנס. הקרן רשמה הפסד של 719 אלף שקל ב־2007. אקסלנס מנהלת שתי קרנות גידור נוספות

בית ההשקעות אקסלנס מפרק את קרן הגידור קונסיליאנס שמנהלת כ־21 מיליון שקל, כשנתיים אחרי שהוקמה.  כך נודע ל"כלכליסט". הקרן, שנמצאת בבעלות אקסלנס, חברת הביטוח הפניקס ועמית סניר, הוקמה ונרשמה באיי קיימן במהלך 2006. מדו"חותיה הכספיים של אקסלנס לשנת 2007 מתברר כי הפסדי הקרן, שהשקיעה בעיקר בנכסים סחירים בתחום מדעי החיים והטכנולוגיה, ושווקה בעיקר לגופים מוסדיים, הסתכמו ב־719 אלף שקל. הקרן.הקרן קיבלה את שירותי התפעול והברוקראז' (קנייה ומכירה של ניירות ערך ע.מ.) מסיטי גרופ ובר סטרנס.

 

שתיים נותרו במשחק

אקסלנס מנהלת שתי קרנות גידור נוספות בנוסף לזו שנסגרה, שתיהן על ידי רוברט קלמנס. קרן ה־GEAM משקיעה בנכסים סחירים בשווקים המתעוררים ומנהלת כ־70 מיליון שקל. היא הוקמה בשנת 2005 ורשומה למסחר באירלנד, ומוחזקת (78%) בידי אקסלנס והשאר בידי בעלי מניות פרטיים. היא משתמשת בשירותי התפעול של סיטי גרופ ו־UBS.

 

בסוף 2007 הקימה אקסלנס קרן המשך ל־GEAM הנקראת ה־Frontier. הקרן, שנמצאת בבעלות שווה של אקסלנס והפניקס (50%), משקיעה גם היא בעיקר בשווקים מתעוררים, ונכון לסוף ינואר 2008 הסתכמו נכסיה בכ־18 מיליון שקל.

 

מהדו"חות הכספיים של החברה לשנת 2007 עולה כי ההכנסות מדמי הניהול שנגבו עבור קרנות גידור קרן ריט ושירותי ניהול נוספים הסתכמו ב־21 מיליון שקל בשנת 2007 — כ־4% מהרווח הנקי של החברה. הרווח התפעולי עבור ניהול קרנות גידור, וקרן ריט הסתכם ב־9 מיליון שקל בשנת 2007 לעומת 2 מיליון שקל בשנת 2006.

 

סיכון גבוה

קרן גידור היא מכשיר פיננסי המשמש להשקעה אלטרנטיבית, ובדרך כלל מגלמות רמת סיכון גבוהה, כלומר פוטנציאל לתשואה עודפת או הפסדים גדולים. קרנות הגידור עובדות באסטרטגיה של מינוף גבוה (נטילת אשראי למימון הפעילות) עם גידור — תיחום הסיכון ופוטנציאל התשואה או ההפסד האפשרי.

 

הקרנות מיועדות בעיקר לגופים מוסדיים המעוניינים לגוון את השקעותיהם בחו"ל, או ללקוחות פרטיים המעוניינים להשקיע בסיכון גבוה. הן נהפכו לפופולריות עבור שני האחרונים בשל הצלחתן לייצר תשואות עודפות אל מול מדדי ההשוואה המקובלים, ולאור הריביות הנמוכות השוררות בשווקים הסולידיים. היקף הנכסים המנוהלים בתעשיית קרנות הגידור מוערך בקרוב ל־2 טריליון דולר.

 

אולם הקרנות טומנות בחובן גם פוטנציאל גדול להפסדים. הפיקוח עליהן רופף יחסית, וכמה קרנות גידור גדולות התמוטטו בעקבות התפרצות משבר הסאב־פריים. הן גייסו קרוב ל־200 מיליארד דולר בשנת 2007, אולם ברבעון הראשון של 2008 הן הציגו תשואות שליליות, מהגרועות שידעה התעשייה בשנים האחרונות, וכמה עשרות מהן אף נסגרו. על פי הערכות בתעשייה, מנהלות קרנות גידור ישראליות כמה מאות מיליוני שקלים.

 

"רק פיילוט"

תגובת אקסלנס: "הקרן הוקמה בראשית 2007 כפיילוט, כאשר אסטרטגיית ההשקעות היתה לונג שורט אקוויטי בשוק ההון האמריקאי, תוך התמקדות במניות ואופציות סחירות. ביצועי ההשקעות של הקרן היו טובים ממדד הבנצ'מרק של מניות אמריקאיות, הן בהיבט של תשואה והן במדדי סיכון. במהלך 2007 חל שינוי מהותי בתנאי השוק העולמי בכלל ובשוק האמריקאי בפרט. לאור העובדה כי קרן גידור הנה פלטפורמה מורכבת המיועדת למנף פעילות בהיקף נכסים גדול, הנסיבות האמורות הביאו להכרה כי בחלון הזמן הנוכחי לא ניתן להגדיל ההשקעות בקרן. הקרן הפסיקה לפעול בראשית השנה, ופעלה להחזרת הכסף למשקיעים. בתקופת פעילותה הקצרה לא גבתה הקרן דמי ניהול מהמשקיעים. אקסלנס ממשיכה להפעיל בהצלחה שתי קרנות גידור בהיקף נכסים של 24 מיליון דולר".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנסיבות חייבו סגירה. אקסלנס
מומלצים