שתף קטע נבחר
 

הדולר ירד ב-0.357%; היציג: 3.354 שקלים

כלכלני לאומי והפועלים: רכישות המט"ח שמבצע האוצר והתחזקות הדולר מול המטבעות בעולם צפויים להביא להתחזקותו גם מול המטבע המקומי

הדולר ירד היום (ו') ב-0.357% ושערו היציג נקבע על 3.3540 שקלים. האירו עלה קלות ב-0.004% ושערו היציג נקבע על 5.2136 שקלים. בסיכום חמשת הימים הראשונים של השבוע נחלש הדולר בכ-1.8% מול השקל ובכ-0.3% מול האירו. המסחר בשקל אל מול הדולר היה תנודתי, כשביום ג' נרשמה ירידה יומית של כ-2.3% - החדה ביותר בעשר השנים האחרונות.

 

היחלשות הדולר מול השקל נבעה מהמגמה מול המטבעות בעולם ועל רקע נתוני המדד שחיזקו את ההערכות להעלאת הריבית המקומית. עוד השפיעו הרגיעה המדינית הצפויה בעזה והקיטון בסיכוי להעלאת הריבית בארה"ב. על פי פרסומים בתקשורת, המשיך השבוע משרד האוצר לרכוש דולרים באמצעות עסקאות של חוזים עתידיים, זאת לשם ניצול שער החליפין הנמוך של הדולר לצורך הוזלת החוב הלאומי. רכישות אלה מיתנו את היחלשותו של המטבע האמריקני.

 

כלכלני בנק הפועלים צופים כי התנודתיות הגבוהה יחסית במסחר במטבע החוץ תימשך גם בשבועות הקרובים. בבנק לאומי מעריכים, כי השינוי שחל בכללי המשחק עם רכישות המט"ח שמבצע האוצר, בשילוב עם מגמת התחזקותו של הדולר בעולם, עשויים להביא להמשך התחזקותו מול השקל.

 

ביום ב' הקרוב יודיע בנק ישראל על גובה הריבית המוניטארית לחודש יולי וההערכה היא כי היא תועלה בשיעור של 0.25%-0.5%. העלאה זו תגדיל את פער הריביות בין השוק המקומי לזה האמריקני, מה שיתמוך עוד בשקל.

 

בבנק הפועלים מציינים, שרמת השפל של הדולר מקשה על פעולת החיזוי עוד יותר מתמיד. כעת נראה כי השקל יושפע בתקופה הקרובה מגורמים מנוגדים: מחד, מתרבים הסימנים כי הצמיחה הכלכלית בישראל מאיטה והולך וקטן העודף בחשבון השוטף. מאידך, פער הריביות המתרחב מספק לשקל תמיכה.

 

בלאומי מציינים, כי פער הריביות בין המשק המקומי לזה האמריקני - לטובת המשק המקומי, וההתרחבות הצפויה בו - יספקו תמיכה נגדית לשקל.

 

רמת הסיכון של שוק המניות ממשיכה להיות גבוהה 

שבוע המסחר המקוצר בשוק המניות המקומי - בעקבות העיצומים בבורסה אתמול - התאפיין במגמה מעורבת. בסיכום שבועי רשמו מדדי המעו"ף והנדל"ן-15 עלייה של כ-1.9% וכ-1.5% בהתאמה. מדד ת"א 75 חתם את השבוע עם ירידה של כ-0.2% ומדד התל-טק 15 ירד בכ-2.2%, בדומה לירידה בשערו של הדולר, המשפיעה על המניות הדואליות המרכיבות את המדד.

 

כלכלני שני הבנקים צופים כי בטווח הקצר המסחר בשוק המניות המקומי ימשיך להיות תנודתי תוך קורלציה גבוהה עם השווקים הבינלאומיים. בפועלים מציינים כי שוק המניות המקומי מפגין אמנם עוצמה יחסית לשווקים המערביים, אולם גם כאן אין להתעלם מרמת הסיכון שעודנה גבוהה יחסית.

פורסם לראשונה 20/06/2008 09:32

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים