שתף קטע נבחר

מחקר ישראלי: ויאגרה יעילה גם כתרופה נגד דיכאון

הכדור הכחלחל מסדר דברים לא רק במיטה, אלא גם בראש. מחקר שנערך ב"שיבא" מגלה כי בני 40+ שסבלו מדיכאון קל והשתמשו בגלולת הזקפה, מבלי שהיו זקוקים לה מבחינה מינית, דיווחו על שינוי ניכר במצב הרוח

לא רק בחדר המיטות: תרופת הויאגרה המיועדת לטיפול בבעיות בתפקוד המיני נמצאה כבעלת השפעה אנטי-דיכאונית על גברים בני ארבעים פלוס, הסובלים מדיכאון קל ומתמשך (Dysthymia). במסגרת המחקר, שנערך בבית החולים "שיבא" ניתנה הוויאגרה לגברים שהתפקוד המיני שלהם היה תקין והם דיווחו על שיפור במצב הרוח.

 

במחקרים קודמים שבהם נבדקה יעילות הטיפול בוויאגרה נמצא שיפור במצב הרוח ובאיכות החיים של המשתתפים, אלא שהוא יוחס לשיפור בתפקוד המיני. החוקר, ד"ר גיא אור, מהמחלקה הפסיכיאטרית בתל-השומר, ביקש לבדוק האם לוויאגרה יש השפעה על מצב הרוח ללא קשר לשיפור בתפקוד המיני.

 

המחקר נמשך חודש וחצי והשתתפו בו עשרים גברים בני 41 עד 60 הסובלים מדכדוך קל מתמשך וללא בעיות בתפקוד המיני. הם נטלו מדי יום כדור ויאגרה במינון נמוך. מצב רוחם נמדד באמצעות שאלון ובנוסף הם התבקשו לדווח על שינוי בתפקוד המיני. המשתתפים לא דיווחו על שינוי בתפקוד המיני, אבל ניתוח התוצאות בשאלון למדידת דיכאון העיד על ירידה מובהקת ברמת הדיכאון ממנה סבלו. בנוסף, גם מהדיווח העצמי של החולים עלה כי נרשם שיפור במצב רוחם. התגובה היתה גדולה מאפקט פלסבו, שנמצא במחקרים אחרים באוכלוסייה דומה.

 

עם זאת, למרות התוצאות המובהקות, מנגנון הפעולה של הויאגרה בנושא זה עדיין לא ברור דיו. לדברי ד"ר אור "יתכן שיש מרכיב ביולוגי סביב הפעילות הביוכימית של התכשיר. יתכן גם שהשפעת הויאגרה על שיפור התפקוד המיני, גם כאשר התפקוד היה תקין קודם לכן, היא הגורם לשיפור במצב הרוח".

 

המאמר התפרסם בעיתון Journal of Nervous and Mental Disease.

 

השימושים הנוספים בכדול הכחול אינם חדשים. ויאגרה משמשת גם לטיפול בלחץ ריאתי מוגבר בתינוקות ומסייעת לטיפול גם בקרב נשים הרות הסובלות מלחץ תוך ריאתי מוגבר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ויאגרה. גם מחוץ למיטה
צילום: שלום בר טל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים