שתף קטע נבחר

טבע: הניסוי בגרסה החדשנית של הקופקסון נכשל

סמנכ"ל פיתוח המוצרים בטבע: "למרות שתוצאות המחקר לא הוכיחו שיפור ביעילות במינון הגבוה, המחקר מאשרר כי 20 מ"ג הוא המינון האופטימלי של הקופקסון". המנייה צונחת 6.52%

הניסוי בגרסה החדשנית של הקופקסון נכשל. כך עולה מהודעה שפרסמה היום ענקית התרופות טבע, בעקבות התוצאות הראשוניות של הניסוי בשלב השלישי שתוכנן לאמוד את יעילות, בטיחות וסבילות הקופקסון במינון של 40 מיליגרם (glatiramer acetate GA) בהשוואה ל-קופקסון 20 מ"ג, שהוא המינון המשווק כיום לטיפול בחולי טרשת נפוצה בשלב ההתקפי של המחלה.

 

הקופקסון, שנועד לסייע לחולי טרשת נפוצה, הוא התרופה המקורית הראשונה והעיקרית שפיתחה טבע, ונחשב ל"ספינת הדגל" שלה. בצהריים צנחה מניית טבע במסחר בתל-אביב ב-6.52%.

 

הניסוי קובע כי GA 40 מ"ג לא הוכיח יעילות גבוהה יותר בהפחתת שיעור ההתקפים השנתי, אולם המינון הגבוה יותר הראה פרופיל דומה לפרופיל הבטיחות והסבילות המרשים של קופקסון 20 מ"ג.

 

שבעים ושמונה אחוז (78%) מהחולים שטופלו ב-קופקסון 20 מ"ג כלל לא חוו התקף (relapse-free) במהלך הניסוי. בנוסף, חולים אשר השלימו שנה של טיפול הפגינו שיעור שנתי נמוך מאוד של שכיחות התקפים ברמה של 0.27. היעילות הגבוהה של קופקסון באה לידי ביטוי גם בהפחתה משמעותית בפעילות הדלקתית כפי שנמדדה ב-MRI.

 

"למרות שתוצאות המחקר לא הוכיחו שיפור ביעילות במינון הגבוה, המחקר מאשרר כי 20 מ"ג הוא המינון האופטימלי של הקופקסון". קופקסון הינה התרופה המובילה לטרשת נפוצה והיעילות ארוכת הטווח שלה הוכחה במחקרים שונים לאורך העשור האחרון", אמר משה מנור, סמנכ"ל בכיר למוצרים ייחודיים בטבע. "טבע מחויבת להמשך המחקר והפיתוח בתחום הטרשת הנפוצה ותמשיך להשקיע בפיתוח אפשרויות טיפול נוספות לחולי טרשת נפוצה".

 

טבע תמשיך בניתוח תוצאות הניסוי על מנת להבין טוב יותר את השפעת GA 40 מ"ג על חולי טרשת נפוצה. כמו כן, החברה בוחנת שימוש ב-GA לאינדיקציות נוספות.

 

קופקסון: התרופה הנמכרת ביותר של טבע

קופקסון היא כיום התרופה המובילה בשוק התרופות נגד טרשת נפוצה בארה"ב. מכירותיה השנתיות של התרופה מגיעות ליותר ממיליארד וחצי דולר בשנה בשוק האמריקני בלבד והיא התרופה הנמכרת ביותר של החברה ושל תעשיית התרופות הישראלית.

 

טרשת נפוצה היא מחלה דלקתית של מערכת העצבים המרכזית. היא נגרמת מפגיעה במיאלין, חומר בידוד שעוטף את סיבי העצב במוח ובחוט השדרה. אפשר לדמות את המיאלין למעטפת סביב חוטי החשמל. כששכבת הבידוד נפגמת, נוצרים 'קצרים' שגורמים להפרעות בהעברת המסרים העצביים. גם סיבי העצב עלולים להיפגע ולגרום לנזק בלתי הפיך.

 

הסיבה להתפרצות המחלה לא ברורה, וניתן לזהותה רק אחרי הופעת הסימנים הראשונים - כשהדלקת גורמת להופעת צלקות במוח ובחוט השדרה. הצלקת (טרשת) נפוצה באזורים שונים במערכת העצבים המרכזית, ומכאן שם המחלה. מחקרים חדשים העלו השערות בנוגע לסיבות להתפרצות המחלה, והתשובה נמצאת כנראה בצירוף ההשערות.


פורסם לראשונה 07/07/2008 10:07

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנכ"ל טבע, שלמה ינאי, והיו"ר, אלי הורביץ
צילום: גלעד קוולרצ'יק
מומלצים