שתף קטע נבחר

הממלכתי-המשלב: "מענה למרכז הנשכח"

ברשת תל"י, לתגבור לימודי יהדות, חגגו את אישור החוק להקמת זרם חינוכי נוסף במערכת החינוך: "רוב הציבור היהודי בישראל מצא את עצמו ללא מענה במימד היהודי-ערכי"

"יום חג" - כך מגדירים ברשת תל"י, רשת חינוך המתגברת את הלימודים במוסדותיה בלימודי יהדות, את אישור הכנסת להצעת החוק "זרם החינוך הממלכתי המשלב". במסגרת החוק החדש יוקם זרם חינוך חמישי שישלב לימודים לחילונים ודתיים במסגרת ממלכתית אחת. את הצעת החוק הגישו יו"ר ועדת החינוך, ח"כ מיכאל מלכיאור (העבודה) וח"כ אסתרינה טרטמן (ישראל ביתנו) והיא אושרה ברוב של 26 ח"כים מכלל המפלגות, למעט הסיעות הערביות והחרדיות.

 

מנכ"ל הרשת, ד"ר איתן שיקלי אומר הערב כי "החוק המוצע נותן מענה הולם ונחוץ לאחד מן העיוותים הקשים של מערכת החינוך הישראלית". את ברכתו ותמיכתו בהצעת החוק מבסס שיקלי על מחקרים סוציולוגיים שנערכו בשני העשורים האחרונים לפיהם הציבור היהודי בישראל לא מתחלק ליהודים וחילונים אלא שרובו, כ-65% ממנו, ממקם עצמו בתווך שבין שני הקטבים האלה, לאורך רצף של זהויות יהודיות מגוונות.

 

בדבריו הוא מצטט את דבריו של הסוציולוג ישעיה ליבמן אשר דיבר על "המרכז הנשכח" המתייחס לאלו הניצבים בין הקוטב החילוני לדתי. "בזמן שהציבור הדתי על גווניו בנה לעצמו מערכות חינוכיות ההולמות את צרכיו והחינוך הממלכתי הכללי סיפק חינוך חילוני לתפארת אתוס "היהודי החדש", הרי שרוב הציבור היהודי בישראל, אותו "מרכז נשכח", מצא את עצמו ללא מענה הולם לצרכיו החינוכיים בכל מה שנוגע למימד היהודי-ערכי של ההוראה. הקמתו של הזרם החדש, אם הוא יופעל בדרך נכונה, עשוי לספק מסגרת ראויה לצרכיו של ציבור זה", אומר שיקלי.

 

ברשת תל"י מדגישים כי החוק החדש מעניק למעשה מסגרת חוקית ומנהלית למציאות חינוכית שכבר קיימת שנים רבות. "לפני שלושים שנה, חינוך תל"י הניח את היסודות לזרם השלישי בחינוך הממלכתי וכיום במערכת רשומים 180 מוסדות חינוך, המתפקדים כמעין תת-זרם בתוך החינוך הממלכתי, בידיעתו של משרד החינוך ובברכתו", מתגאים ברשת החינוך. עוד הם מקווים שמכוח החוק אף יורחב מספר מוסדות החינוך הנהנים מחינוך יהודי פלורליסטי וכי פעילותן של העמותות החינוכיות העוסקות בחינוך מסוג זה תגדל ותקבל עוגן במסגרת ממלכתית ממוסדת יותר.

  

בוועד ההורים הארצי של רשת תל"י גם ברכו על החוק ואמרו כי "הדרישה לשינוי הגיעה מהשטח. יותר ויותר הורים דורשים חינוך ערכי יותר בחינוך הממלכתי המבוסס על ערכי היהדות". לדבריהם, הם סבורים ש"הגיע הזמן שהמדינה תיקח אחריות ותסייע במימון והקמת בתי ספר מסוג זה, דבר שעד כה נעשה באופן עצמאי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ח"כ מלכיאור. החוק עבר
צילום: יואב גלאי
מומלצים