שתף קטע נבחר

האם גאידמק ימכור את אוסיף לעדי קייזמן?

גאידמק הצהיר כי הוא רוצה למכור את חברת האחזקות אוסיף שבשליטתו. קייזמן וגאידמק עדיין בחילוקי דעות על מחיר העסקה המתגבשת, אך ההערכה היא שאם תיסגר עסקה היא תהיה באזור החצי מיליארד שקל

איש העסקים עדי קייזמן (בעלה של עופרה שטראוס) מנהל משא ומתן עם ארקדי גאידמק על האפשרות שירכוש ממנו את חברת האחזקות אוסיף. כך נודע ל"ידיעות אחרונות". מרבית עסקיו של קייזמן קשורים כיום בנדל"ן במזרח אירופה, אך קייזמן הצהיר לאחרונה כי הוא מעוניין להרחיב את עסקיו בישראל. 

 

גאידמק הצהיר הבוקר ל"ידיעות אחרונות": "אני רוצה למכור את אוסיף". הסיבה, לדבריו: "יותר טוב היום להחזיק מזומן מנכסים." בכסף שיקבל הוא מתכוון לצאת במסע קניות מחודש לנכסים במזרח אירופה לאור קריסת הנדל"ן שם. "גם אם אמכור את אוסיף בחצי מחיר, עדיין תזרים המזומנים מאפשר להשקיע מחדש באירופה ולהרוויח"

 

שווי העסקה בין גאידמק לקייזמן עדיין לא סוכם. לדברי גאידמק, הוא ימכור את החברה רק במחיר של כמיליארד שקל  - מחיר שקשה להאמין שיקבל, לאור שווי השוק של החברה. עם זאת, ההערכה היא שאם תיסגר עסקה, היא תהיה קרובה יותר לחצי מיליארד שקל - כמחצית מהסכום שבו רכש גאידמק את אוסיף לפני כשנתיים..

 

בהתייחסו לשמועות על מצבו הכלכלי אומר גאידמק: "מצבי מצוין. הכל שמועות שאין להן בסיס. גם ברוסיה מצבי מצוין, ואני לא מחפש שם שותפים. אבל כאיש עסקים אני שואף לממש נכסים. נכון לעכשיו החלטתי להוציא למכירה רק את אוסיף. את ויליפוד ואת גילאון אין לי כוונה למכור בשלב זה. אם יוצע לי מחיר טוב עבורם, לא אסרב כמובן".

 

אנשי עסקים שהביעו עניין באוסיף אומרים כי אחת הבעיות שלה היא חברת התשתיות ארנסון, שגררה את אוסיף לחובות כבדים. מדובר בחברת תשתית שרכש גאידמק במטרה להידמות ל"אפריקה ישראל". על פי הפרסומים, גאידמק ייעד את ארנסון לעבודות ברוסיה, אבל בפועל לא הוזרמו לה עבודות בינלאומיות חדשות. "בטווח הארוך ארנסון היא חברה טובה שיכולה לספק עבודות לאוסיף, בעיקר במוסקבה, לאחר שכל ערבויות הפיתוח יוחזרו," אומר גאידמק.  

 

החוב לבנק הצטמק

השיחה עם גאידמק נערכת על רקע המתיחות בינו לבין בנק מזרחי-טפחות סביב חוב שהחל ב-245 מיליון שקל. החוב ירד בינתיים, והשאלה היא לכמה. בבנק כבר רמזו כי שוקלים הליכים משפטיים נגד גאידמק, שעלולים לכלול גם דרישה לכונס. אם לא יפרע גאידמק את ההלוואה או יגיע להסדר עם הבנק, עשוי מזרחי-טפחות למכור את המניות המשועבדות של אוסיף שבידיו ולממש את יתרת החוב. כדי להימנע ממצב כזה, גאידמק צריך למכור בעצמו את המניות, לפרוע את ההלוואה מהבנק וליהנות מהרווחים מהמכירה.

 

בכיר במזרחי-טפחות אישרל"ידיעות אחרונות" כי החוב שנותר הוא 97 מיליון שקל בלבד. זאת, לאחר שחולטו 38 מיליון שקל שהיוו ערבות עבור קבוצת הכדורגל בית"ר ירושלים, והועברו כספים נוספים.

 

איך הסתבכת כך עם הבנק?

 

גאידמק: "היחסים שלי עם בנק מזרחי החלו כשרכשתי שליטה באביב ב560- מיליון שקל. החלטתי להגדיל את חלקי באוסיף ולקחתי הלוואה כנגד 250 מיליון שקל נוספים. כל המניות שועבדו להלוואה. התנאי המרכזי היה ששווי הערבות תמיד יהיה כפול מסכום ההלוואה. המניה צנחה, אבל שווי הנכסים נשאר סביב מיליון שקל. כשהמניות נפלו הסכמתי לפתוח עוד חשבון בנק כדי לשמור על היחס שבין הערבות להלוואה. בארבעה חודשים העברתי לחשבון הזה 95 מיליון שקל, ודווקא אז הבנק החל להיות אגרסיבי".

 

"הבנק הפך מאוד אגרסיבי נגדי וזה אינו מובן לי, כי יש חברות במצב הרבה יותר גרוע שלא עושים נגדן דבר. הם התחילו לדרוש החזר ההלוואה. בשלושת השבועות האחרונים הם קיבלו 20 מיליון שקל פלוס 38 מיליון שקל שלקחו מהערבות כנגד בית"ר. בנוסף הם שומרים על חלקי באוסיף כערבות. היום אין להם שום סיבה להיות מודאגים, כי אני עומד בכל הדרישות שלהם, אלא אם יש להם אינטרס להוריד את השווי של אוסיף לקראת מכירתה."

  

במזרחי-טפחות סירבו להגיב לדברים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גאידמק: מוכר
צילום: דודי ועקנין
מומלצים