שתף קטע נבחר

נידר הפסידה 25 מיליון ש' במחצית הראשונה

ברבעון השני של השנה הפסידה נידר 18 מיליון שקל. ההתחייבויות השוטפות של החברה שקרסה מגיעות ל-276 מיליון שקל, אולם בקופת המזומנים שלה נשארו רק 21 מיליון שקל

פחות מחודשיים לאחר שנכנסה להקפאת הליכים, חושפת חברת הנדל"ן נידר הפסד של 18 מיליון שקל ברבעון השני. בסוף הרבעון הכילה קופת המזומנים של החברה רק 21 מיליון שקל, כשהיקף ההתחייבויות השוטפות שלה מגיע ל-276 מיליון שקל. 

 

מתחילת השנה הפסידה נידר 25 מיליון שקל ועברה לגירעון של 3.3 מיליון שקל בהון העצמי, לאחר שהציגה תזרים מזומנים שלילי של 37.6 מיליון שקל מפעילות שוטפת במחצית הראשונה של השנה. על התוצאות הכספיות הכבידו הוצאות מימון גבוהות של 12 מיליון שקל, זאת כתוצאה מעליית מדד המחירים לצרכן והוצאות הנהלה בהיקף של 3.6 מיליון שקל.

 

קשיי הנזילות של החברה החלו כבר בתחילת 2008, ובמחצית הראשונה של השנה היא החלה לממש את הפרויקטים שבבעלותה, זאת כדי לנסות להגדיל את ההון העצמי, ההון החוזר ותזרים המזומנים. ברבעון השני הצליחה נידר למכור 32 יחידות דיור בפרויקט שבפסגת זאב, 30 יחידות דיור בחולון ו-91 יחידות דיור בקריית אונו, כשבימים האחרונים החברה שוקדת על מכירת פרויקט הולילנד בירושלים, דירות נוספות בקריית אונו וכן פרויקטים בחולון וברעננה. 

 

גם אישור הדו"חות הכספיים לא עבר באופן חלק, לאחר שהדירקטור בני הרץ והדירקטורים החיצוניים יהושוע קלמן וחנה הופנונג הודיעו לחברה כי לא השתתפו בישיבה שאישרה את הדו"חות. הסיבה לכך היתה שחברת הביטוח המבטחת את נושאי המשרה והדירקטורים הודיעו לחברה כי הביטול לא חל על פעולות שיתבצעו לאחר 27 ביולי, היום שבו נכנסה החברה להקפאת הליכים, ולכן אישור הדו"חות בוצע ללא נוכחותם.

 

לא יכלה לשלם לבעלי אג"ח

את הבקשה להקפאת הליכים הגישה החברה בסוף חודש יולי, לאחר שנקלעה למצוקת מזומנים ולא יכלה לשלם לבעלי איגרות החוב סכום של 4.3 מיליון שקל בסוף יולי.  כתוצאה מכך פנתה החברה לבית המשפט בבקשה למתן צו הקפאת הליכים, זאת כדי לייצב את עסקיה ולהתגבר על מצוקת המזומנים. כמו כן, המסחר במניה הושהה. בית המשפט הסכים לבקשה ומינה את עו"ד אמיר ברטוב ועו"ד יעקב אמסטר כנאמנים לחברה, שפועלים כעת לגיבוש הסדר נושים.

 

התוצאות הכספיות העגומות של החברה, שהובילו לקריסתה, הגיעו שנה וחצי בלבד לאחר שהונפקה. בפברואר 2007 גייסה נידר 156 מיליון שקל בהנפקת מניות ואג"ח. האג"ח הונפקו בשתי סדרות: סדרה א', אג"ח סטרייט בריבית של 6.3%, כשבהמשך גייסה סכום נוסף של 71 מיליון שקל. סדרה נוספת היא אג"ח ב' להמרה שבאמצעותה גייסה החברה 65 מיליון שקל.  

 

המצב שאליו נקלעה החברה, הוא תוצאה של ניהול כושל, שכלל בין היתר בחירה לא מוצלחת של קרקעות ונכסים שנרכשו במהלך 2007 והביאו לתזרים מזומנים שלילי של 140 מיליון שקל ב־2007. עם זאת, הבחירות הלא מוצלחות הן לא הסיבה היחידה שהובילה למצב. גם לבעלי השליטה יש יד בדבר, שכן זמן קצר לפני הנפקת החברה משכו מהחברה דיבידנד בהיקף של 21.5 מיליון שקל. נוסף על כך, ארבעת האחים שעובדים בחברה משכו ממנה ב-2007 שכר חודשי של 110 אלף שקל כל אחד. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בעלי השליטה משכו דיבידנד. מנכ"ל נידר, יאיר רחמין
מומלצים