שתף קטע נבחר

"הירידות ימשיכו, אנחנו דווקא בסדר"

פתיחת המסחר השלילית לא הפתיעה את מנהלי ההשקעות בישראל שעדיין אופטימיים לגבי כלכלת ישראל. מצבנו טוב יחסית, הם טוענים - אך מדגישים: אנחנו עדיין בעין הסערה

"הפאניקה שולטת בכל השווקים בעולם ואנחנו חלק מזה ומיישרים הדורים עם כל הקו העולמי" - כך אומר דן הלמן, מנכ"ל הלמן-אלדובי קרנות נאמנות, עם פתיחת שבוע המסחר המקוצר בבורסה של תל אביב בירידות שערים חדות, בתגובה למגמה העולמית. 

 

לדבריו, "המשקיעים עצבניים, יש חשש אמיתי להמשך פדיונות מאוד גדולים בקופות הגמל, ולכן השחקנים הגדולים שבעבר היו אוספים סחורה - נמנעים מזה".

 

 

באשר לתגובת השווקים לתוכנית החילוץ לכלכלת ארה"ב, אומר הלמן: "אישור התוכנית האמריקנית כבר היה מגולם בשוק, כי היו עליות גם לפני שהיא אושרה, עכשיו הכל עניין של אמון.

 

"הבעיה האמיתית היום היא בעיית אמון במערכת הפיננסית ובשווקים, ועד שלא תטופל הסוגיה הזו קשה יהיה לראות שינוי אמיתי. הדאגה העיקרית שלנו היא שהיום רואים שהמשבר עבר לאירופה עצמה, ורואים יותר ויותר בנקים אירופאים שנכנסים לקשיים".

 

"אישור התוכנית - האור בקצה המנהרה"

תמיר פורת, מנכ"ל כלל פיננסים ניהול תיקי השקעות, סבור כי "ייקח קצת זמן עד שהמשקיעים יבינו את מהותה של התוכנית הכלכלית. זה שהתוכנית יצאה לדרך ואושרה זו בשורה שמראה לנו את האור בקצה המנהרה.

 

"ראינו ביום שישי ירידות במדדים המובילים, וזה למעשה מצביע על חזרה להסתכלות על נתוני המקרו של המשק האמריקני. לאחר שהיה ברור שהתוכנית יצאה לדרך הוסטה תשומת הלב והופנתה לנתוני המקרו".

 

אלדד ברק, מנהל מחלקת השקעות באפריקה ישראל בית השקעות, טוען כי הפתיחה השלילית בבורסה של תל אביב "הייתה צפויה לאחר שראינו שהשוק האמריקני הגיב בירידות לאישור התוכנית של הממשל האמריקני ביום שישי". "זו הייתה אינדיקציה שהשוק מעריך שהתוכנית הזו, ככל שהיא חשובה, לא תפתור את הבעיות. המסר השלילי מתבטא גם בשוק הישראלי היום ועל פניו נראה שהמגמה השלילית תמשך".

 

החגים טובים למשקיעים

הלמן מזכיר כי שבוע המסחר המקוצר טוב לשוק הישראלי. "יש לנו פחות ימי מסחר, וזה אמור לסייע בהרגעת הרוחות, למרות שאני מסייג את הדברים בכך שאם המסחר בחו"ל יהיה מאוד תנודתי אנחנו נדביק את הפער, כמו שקרה ביום חמישי שעבר".

 

"אנחנו בתקופה של חגים", מוסיף פורת, "ונכנסים לתקופה של מחזורי מסחר שלא יהיו גבוהים, אבל הפעילים בשוק יבחנו מה מידת הפרקטיות ביכולת של הממשל האמריקני לגשת לתאגידים הפיננסים ולקנות מהם את אותם מוצרים בעייתיים.

 

"ככל שהעבודה הזו תעשה במשנה מרץ, וככל שהפעילים בשוק יקבלו יותר עדכונים לגבי התהליך, כשבמקביל נראה כיצד זה בא לידי ביטוי בדו"חות הרבעוניים של אותם גופים, אין ספק שזה ייתן את אותותיו וזה ישליך חיובית. זה לא משהו שנראה בחודש הקרוב, אנחנו עדיין בעין הסערה מבחינת התנודתיות והעצבנות, אבל ישנה פה בשורה".

 

"לטווח ארוך - לא כדאי לפדות"

אשר לקריסות של בנקים נוספים, הלמן לא אופטימי. "חד משמעית נראה קריסות נוספות בהמשך. אנחנו לא שומעים על הכל, בארצות הברית קרסו הרבה יותר בנקים, אבל הם יותר קטנים ואנחנו שומעים רק על הגדולים שקורסים. אין ספק שהמערכת הבנקאית העולמית תראה עוד קריסות. בארץ אנחנו לא רואים מצב שבנק ישראלי קורס. נכון שהעולם הולך למיתון והמצב לא טוב וזה גם ישפיע עלינו, אבל באמת שאנחנו במצב יחסית טוב", אומר הלמן.

 

גם פורת אופטימי לגבי הכלכלה הישראלית: "בסך הכל נתוני הבסיס בישראל הם טובים וגם אם אנחנו נכנסים להאטה מסוימת, מתוך תקווה שכלכלת ארה"ב תיחלץ אט אט מהמשבר שהיא נתונה בו, זה עשוי למנוע מהמשק הישראלי להיכנס להאטה חזקה יותר ואפילו למיתון".

 

ברק מדגיש כי יש לעקוב אחר קצב הפדיונות מקופות הגמל ומדגיש, כי "מי שטווח ההשקעה שלו הוא שנים ולא ימים בהחלט לא כדאי לו לפדות. עם זאת, מי שצריך את הכסף בחודשים הקרובים - שיפדה אותו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התוכנית תשפיע אט אט
צילום: AP
מומלצים