שתף קטע נבחר

הבנקים המרכזיים בעולם מורידים ריבית

בצעד חריג ומתואם הודיעו הבנקים המרכזיים בארה"ב, בריטניה, גוש האירו, סין ומדינות נוספות - על הורדת ריבית, רובן בחצי אחוז. בנק ישראל הוריד ריבית כבר אתמול, כחלק מאותו מהלך

מדינות העולם מתאחדות נגד המשבר הכלכלי: בצעד חסר-תקדים ומתואם הודיעו היום (ד') במקביל ראשי הבנקים המרכזיים של ארצות הברית, בריטניה, סין, גוש האירו ומדינות נוספות על הורדה של ריבית החובה במשקיהן.

 

ימי הדין של שוק ההון:

 

הבנק המרכזי של ארה"ב, פדרל רזרב, הוריד את הריבית ב-0.5% לרמה של 1.5%. בריטניה הורידה את הריבית בחצי אחוז, מ-5% ל-4.5%. נגיד הבנק האירופי, ז'אן קלוד טרישה, הוריד את הריבית ב-0.5% לרמה של 3.75%. קנדה הורידה ריבית ב-0.5% לרמה של 2.5% שוודיה הורידה את הריבית גם היא ב-0.5% לרמה של 4.25%. סין הורידה את הריבית ב-0.27% לרמה של 6.93%.

 

פישר הוריד כבר אתמול

יצויין כי נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, הוריד אתמול את הריבית באופן מפתיע ב-0.5%, מ-4.25% ל-3.75%. פישר הוריד את הריבית כחלק מאותו מהלך שנעשה בתיאום עם נגידי שאר הבנקים המרכזיים בעולם, והקדים את המהלך בגלל יום הכיפורים.

 

"הנגיד הוא פרסונה ידועה בקרב מקבלי ההחלטות בעולם והוא מקושר למקביליו בשאר הבנקים המרכזיים ושומר על קשרי עבודה טובים עמם ועם בכירים בכלכלה העולמית. ההחלטה להפחית את הריבית בעיתוי פתאומי ובשיעור חד אתמול לא התקבלה בחלל הריק", אמרו ל-ynet היום בכירים בשוק ההון המעורים בנושא.

 

עם זאת, בבנק ישראל סירבו להגיב לידיעה.

 

הפד: "משתפים פעולה להסרת החסמים"

 "במהלך המשבר הפיננסי, מעורבים הבנקים המרכזיים במאמץ מתמיד, תוך שיתוף פעולה, בניסיון להגביר את הנזילות ולהסיר את החסמים על פעילות השווקים הפיננסיים", נמסר בהודעה מיוחדת של ה'פד'. עוד מציינים בפד כי ההחלטה להוריד את הריבית התאפשרה בשל העובדה שהלחצים האינפלציוניים במדינות רבות נמצאים בירידה בשל הירידה בביקוש לאנרגיה ולמצרכים ברחבי העולם, עם החמרת המשבר הכלכלי העולמי. 

 

הפד נמצא כבר מספר חודשים בתהליך של הורדות ריבית, שהפסיק ביוני מחשש שיגרום להתפרצות אינפלציונית בארצות הברית. אלא שבשבועות האחרונים החמיר המשבר הכלכלי בעולם ויצר חשש ליציבותה של המערכת הפיננסית, והפד נאלץ להוריד את הריבית שוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נגיד הבנק המרכזי האמריקני, בן ברננקי
צילום: AP
מומלצים