שתף קטע נבחר

פרוביוטיקה מונעת מחלת מעיים בתינוקות

חוקרים בטאיוון מצאו כי הוספת חיידקים ידידותיים לתזונת תינוקות שנולדו במשקל לידה נמוך מאוד מפחיתה את הסיכון ללקות במחלת מעיים נמקית הגורמת לסיבוכים ולתמותה

מאות תינוקות לוקים מידי שנה באחת הבעיות המסוכנות ביותר בפגים: דלקת מעיים נמקית (NEC - Nectorizing Enrerocolitis). עדיין לא ברור מה בדיוק גורם למחלה המסוכנת אולם עתה מתברר כי הוספת פרוביוטיקה לתזונת התינוקות מפחיתה את שיעור הסיבוכים והתמותה מהמחלה הקשה.

 

נמק המעי מתאפיין באי סבילות לאוכל, עלייה בהיקף הבטן והרחבת המעי עד למצב שמביא להתנקבותו ולצורך בניתוח דחוף. מסיבה זו עורכים הרופאים מעקב דקדקני אחר היקפי הבטן של הפג, הופעת דם סמוי ביציאות ותזונתו, במקביל לניטור הדופק, הנשימה ולחץ הדם. כל שינוי בפרמטרים האלה עלול לבשר על כך שהפג מפתח NEC.

 

הטיפול בבעיה כולל הפסקת האכלה דרך הפה וטיפול אנטיביוטי. זאת כיוון שמניחים - אף שהדבר לא הוכח חד משמעית - שאחד הגורמים ל-NEC הוא חיידק שעשוי לחדור את דופן המעי ולגרום להופעת בועות אוויר (מצב שקרוי פנוימטוזיס). במקרה כזה של התנקבות ואוויר חופשי בחלל הבטן, מבוצע בפג ניתוח מיידי.

 

במחקר החדש שערכו חוקרים ממספר בתי חולים לילדים מובילים בטיוואן, נבדקו 435 תינוקות במשקל לידה נמוך מאוד שחולקו לשתי קבוצות: הקבוצה האחת שימשה קבוצת ביקורת שלא קיבלה כל תוספת פרוביוטיקה, וקבוצה שניה לה הוספו בחלב האם או בפורמולה החיידקים הידידותיים ביפידובקטריום ביפידום ולקטובצילוס אצידופילוס.

 

הפרוביוטיקה ניתנה לתינוקות פעמיים ביממה. התוצאות גילו כי שיעור התינוקות שלקו בדלקת מעיים נמקית היה נמוך באופן משמעותי בקרב אלה שקיבלו כלכלה עשירה בחיידקים ידידותיים: 4 תינוקות מתוך 217 התינוקות בקבוצת הפרוביוטיקה לקו במחלה, בהשוואה ל-20 תינוקות בקבוצת הביקורת שלקו במחלה.

 

במאמר שפורסם בגליון האחרון של כתב העת Pediatrics סיכמו החוקרים כי תוספת החיידקים ביפידובקטריום ולקטובצילוס לתינוקות במשקל לידה נמוך מאוד, למשך 6 שבועות, מפחיתה את הסיכון ללקות במחלה הקשה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויזו'אל/פוטוס
פרוביוטיקה. חיידקים ידידותיים
צילום: ויזו'אל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים