שתף קטע נבחר

"רוצים לראות את האוצר עושה, לא רק מדבר"

הארגונים החברתיים שבעי הבטחות כלכליות, ומצפים לראות את התוכנית הכלכלית של בר-און יוצאת אל הפועל במלואה. "מהיכרותנו עם האוצר, נשמח מאוד לדעת מה אמיתי בתוכנית, ומה 'עִזים' שיוצאו בחוק ההסדרים", אמרו בעמותת ידיד

שר האוצר רוני בר-און הכריז אתמול (יום ד') על תוכנית האצה למשק, שכוללת את הגדלת השקעות הממשלה בצמיחה ותעסוקה בלא פחות מ-6.2 מיליארדי שקל. בארגונים החברתיים רואים את ההבטחות הגלומות בתוכנית, אבל מעדיפים לחכות ולהיווכח שהיא יוצאת מהכוח אל הפועל, ולא נשארת על הנייר.

 

בר-און הודיע כי בשנה הבאה תשקיע הממשלה 21.7 מיליארד שקלים בצמיחה. הוא הצהיר כי יקודמו פרויקטים בעלי

תרומה ממשית למשק, ובהם: הקדמת בניית מאות כיתות; השקעות בתחום תחבורה ציבורית; השקעה בשיפור ותחזוקת כבישים; האצת פרויקט המיגון בעוטף עזה; הרחבת תקציב המדען הראשי והאצת הקמת מרכז פריפריאלי שייתן תעסוקה למאות עובדים.

 

"נראה לנו שבתוכנית הזו יש הרבה מאוד הבטחות", אמר סמנכ"ל עמותת ידיד, רן מלמד, בשיחה עם ynet. "מהיכרותנו עם האוצר, נשמח מאוד לדעת מה מהדברים הם אמיתיים, ומה מהם עזים כמו שהאוצר נוהג להכניס לחוק ההסדרים מדי שנה. אנו חוששים מפני פיטורים המוניים בפריפריה, ותובעים משר האוצר למצוא פתרונות לסייע גם לארגוני חברה אזרחיים שהולכים וקורסים".

 

"לא עוד הבטחות בחירות"

גם בארגון "לתת" רוצים לראות את ההבטחות מתקיימות, ולא רק יוצאות מן השפה אל החוץ. מנכ"ל הארגון, ערן ויינטרוב, אמר ל-ynet כי על האוצר להציב יעדים ברורים כך שהציבור יידע האם באמת הממשלה עומדת מאחורי ההבטחות.

 

"אני מאוד מקווה שההצהרה של האוצר היא לא עוד אחת ההבטחות שניתנות לפני הבחירות, ומתפוגגות עם ממשלה חדשה ושר אוצר חדש", אמר ויינטרוב. "צריך לזכור שאנשים שחיים בעוני היו במשבר כלכלי עוד לפני שזה הגיע לשאר

שכבות האוכלוסייה. המשפחות העניות גם היום לא מצליחות לרכוש מזון בסיסי, תרופות, ולשלם חשבונות, והתוכנית צריכה לדאוג קודם כל להן -  כי אין להן ממה לקצץ.

 

"הממשלה צריכה לקחת אחריות ולהגדיר יעדים ברורים לטיפול בעוני ובמובטלים, וכמובן להתחייב לביטחון תזונתי ולסיוע מיידי. זה לא מספיק לדבר על מקומות עבודה, אלא יש לדאוג למשכורות ראויות ומקומות עבודה קבועים".


מכריזים על התוכנית (צילום: גיל יוחנן)

 

בשירות התעסוקה בירכו על התוכנית, ואמרו ל-ynet כי הם מצפים בעת הקרובה לקבל תוכנית פעולה מסודרת מול משרד האוצר. מנכ"ל השירות, יוסי פרחי, אמר כי לדעתו יש בתוכנית מרכיבים חיוביים בכל הנוגע ליכולת לעצב עובדים במצבי משבר. "התוכנית שמה דגש על הכשרה מקצועית, שזה הבסיס החשוב ביותר לשדרוג מקצועי של העובדים שפוטרו", אמר. "במקביל לכך יש להעצים את שירותי התעסוקה בכל מה שנוגע ליכולות חיזוק העובדים". 

 

"הגנה על הפנסיה או שביתה"

יושב ראש ההסתדרות, עופר עיני, דרש אתמול להכניס לתוכנית החירום הכלכלית גם הגנה על החסכונות הפנסיוניים ועל העובדים בפריפריה. עיני הודיע כי יכנס את הנהגת ההסתדרות ביום ראשון הקרוב כדי לדון באפשרויות המאבק הנוגע לדרישותיו.

 

"ההסתדרות עלולה להשתמש בכל הכלים העומדים לרשותה, כולל שביתה כללית במשק", הצהיר עיני על רצינות כוונותיו.

הוא אמר את הדברים לאחר פגישה שהתקיימה בינו ובין הממונה על התקציבים באוצר, רם בלינקוב, והסתיימה ללא תוצאות.  

 

קודם למסיבת העיתונאים, הבוקר הציג בר-און את תוכניתו בישיבת הקבינט החברתי-כלכלי. ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אמר כי "ישנה הסכמה כללית שהתוכנית הינה נכונה", אך הוסיף שיש לשקול עסקה הכוללת את קרנות הפנסיה. נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, הבהיר כי הוא תומך בתוכנית. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בר-און. תוכנית כלכלית נרחבת
צילום: גיל יוחנן
מפעלים בפריפריה. יזכו לזריקת עידוד?
צילום: אמיר כהן
עניים. אין ממה לקצץ
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: עופר עמרם
מלמד. מחפש את העזים
צילום: עופר עמרם
מומלצים