שתף קטע נבחר

מאות פליטים הפגינו בבקשה לדון במעמדם

כשפניהם מכוסים במסכות, מחשש שיבולע למשפחותיהם באריתראה, הפגינו היום כ-600 פליטים, רובם סטודנטים, מול הקרייה בתל-אביב. המפגינים, קראו לעזרה, ביקשו לבחון פרטנית את מעמדם כפליטים ומחו נגד הגזרות המצרות את צעדיהם

כעשרת אלפים פליטים מיבשת אפריקה הגיעו בשנים האחרונות לישראל, רובם מסודן ואריתראה."אנו קורבנות של משטר דקטטורי קשה ואכזר בארצנו" כותבים הפליטים במסמך שחולק לעוברים ושבים סמוך לקריה בתל אביב שם הפגינו הבוקר כ-600 מהם.

 

"נמלטנו מרדיפות רבות: רדיפה עקב דתנו, דעתנו הפוליטית, השתייכותנו האתנית וביטוי מחשבותינו. כתוצאה מרדיפות אלו, לא הותר לנו לשאת ספר תנ"ך, חברי פרלמנט ועיתונאים נחטפו ועקבותיהם אבדו, סטודנטים עונו והאוניברסיטה היחידה באריתראה סגרה שעריה".

 

הפליטים שרובם סטודנטים, הגיעו היום לת"א, למרות איסור המונע מהם גישה לעיר, בכדי

 לבקש ממשלת ישראל לכבד את האמנה עליה היא חתומה לבחון את מצב הפליטים, ולהחליט פרטנית בדבר גורלם בארץ. "נדמה שאין כל מדינויות ברורה בנוגע למבקשי המקלט בישראל. עם כניסתנו לארץ, נכלאנו בבתי כלא שונים לתקופות שונות. גם לאחר ששוחררנו איום המעצר מרחף מעל כולנו עקב החלטותיה הגחמניות של הממשלה", הוסיפו ב"תחינה למקלט" אותה חילקו בהפגנה.

 

עטויים במסכות קראו המפגינים לעזרה בשפות שונות, וביקשו לעורר את תשומת ליבם של העוברים ושבים המשתאים, לצורכיהם בהחלטה קונקרטית שתקבע את מעמדם. הסיבה להפגנה היום נובעת מגזרות חדשות שהוטלו לאחרונה על הפליטים והצרו באחת את צעדיהם.


"מתעקשים לשמר אותם כאוכלוסיה מוחלשת ונזקקת"

 

"שטופי חרדה מפני מה שצופן לנו העתיד"

"בתחילה, משרד הפנים העניק לנו אשרות עבודה למשך שישה או שלושה חודשים, עתה אנו נאלצים לחזור ולחדש את האשרה מידי חודש מבלי לדעת אם תחודש גם בחודש הבא", הם מוסיפים בפלאייר שחולק על ידם. בנוסף לא מזמן נאסרה עליהם הכניסה לתל-אביב וכעת גזרה חדשה קובעת שאסור לפליטים לשהות באילת. "נוצר הרושם כאילו משרד הפנים מנסה להעבירנו על דעתנו", הם מסכמים, "קשה לנו לישון בלילות, שטופי חרדה מפני מה שצופן לנו העתיד".

 

"הממשלה מנסה לטאטא את הפליטים ומצבם מתחת לשטיח ולדחוק אותם לפינות, כדי שלא נראה ונשמע אותם, ולא נצטרך להחליט בעניינם" אומר בתסכול רום לבקוביץ מ"המוקד לסיוע לעובדים זרים". "גחמנות הממשלה באה לידי ביטוי באמצעות החלטות המשתנות חדשות לבקרים ללא מדיניות מנחה מסודרת" מוסיף לבקוביץ.

 

"גם עבור המדינה נעשה כאן שיקול דעת מוטעה", הוא מוסיף בלהט, "במקום להפוך את

האנשים הללו לעובדים בעלי זכויות הם מתעקשים לשמר אותם כאוכלוסיה מוחלשת ונזקקת שאינה יכולה באופן חוקי לדאוג לעצמה וחייבת להיתמך על ידי עמותות וארגונים".

 

"אנו מאוד מודים לאנשים בישראל ומקווים שהם יסייעו לנו להפעיל לחץ על הממשלה ולהחליט מה יעלה בגורלנו" אומר ס' שמסרב לחשוף את שמו מחשש שיבולע למשפחתו שנותרה מאחור באריתראה ( מאותה סיבה עטו כלל המפגינים מסכות על פניהם). "יש לעם הזה שורשים עמוקים של תמיכה וחיבור לחלשים", הוא מסביר ומצביע על שלט בעברית בו מצוטט ספר שמות (כ"ג ט') 'וגר לא תונה ולא תלחצנו כי גרים הייתם בארץ מצרים'. "בנוסף", הוא מסכם. "חתימתה של ישראל בשנת 51 על האמנה הבינלאומית והמעורבות החזקה שלה ליצירת אמנה זו לא יכולות להיעלם לחלוטין כל כך מהר".

 

"אני חושב שזה נהדר שהפליטים עצמם, תופסים את היוזמה ומוחים בעצמם על היחס של מדינת ישראל כלפי מבקשי המקלט" מוסיף יפתח מילוא, מנהל עמותת "אס"ף". "דעת הקהל בישראל צריכה להבין מי הם האנשים האלה, מה הסיפור שעומד מאחוריהם ולהביא לאיזשהו שינוי במדיניות ולסולידריות עם בעיית הפליטים".

 

  • לפרטים והתנדבות ב"מוקד הסיוע לעובדים זרים" לחצו כאן .
  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "אנחנו לא מהווים איום לישראל"
    צילום: דודו אזולאי
    !! HELP
    צילום: דודו אזולאי
    רוח טובה
    יד שרה
    כיתבו לנו
    מומלצים