שתף קטע נבחר

דו"ח: 1,434 נהרגו ב"עופרת יצוקה", 235 חמושים

"המרכז הפלסטיני לזכויות אדם" טוען כי ב-22 ימי הלחימה ברצועת עזה נהרגו 960 אזרחים, בהם 288 נשים ו-121 ילדים. "היקף ההרוגים הלא פרופורציונלי - הוכחה לשימוש שעשתה ישראל בכוח בלתי מובחן". צה"ל: הנתונים שקריים

1,434 הרוגים - בהם 960 אזרחים, 239 קציני משטרה ו-235 חמושים - זהו מניין ההרוגים הסופי של מבצע "עופרת יצוקה" על-פי נתוני "המרכז הפלסטיני לזכויות אדם" שפורסמו הערב (יום ה'). מהנתונים עולה כי בין האזרחים שנהרגו - 288 נשים ו-121 ילדים.

 

"חוקרי הארגון מצאו כי לאורך כל התקיפה, שנמשכה 22 יום, כוחות הכיבוש הישראליים השתמשו בכוח בלתי מובחן. עקרון ההבחנה מחייב את כל הצדדים בסכסוך להבחין בין חמושים לבלתי מעורבים. היקף ההרוגים הלא פרופורציונלי בקרב האוכלוסיה האזרחית בהשוואה לזה של חמושים, הוא הוכחה לכך שהכוחות הישראלים לא כיבדו את העקרון", נכתב בהודעת הארגון שציין כי בכוונתו לפרסם בשבוע הבא את רשימת ההרוגים המלאה.

 

הארגון הפלסטיני קרא לקהילה הבינלאומית לחקור את "הפשעים שבוצעו על-ידי צה"ל ואת התנהגותה העויינת של ישראל" ו"לתבוע את כל הגורמים הפוליטיים והצבאיים המעורבים". עוד נמסר בדו"ח כי מנתוני משרד הבריאות הפלסטיני עולה שמבצע עופרת יצוקה נפצעו 5,303 בני אדם, בהם 1,656 ילדים ו-828 נשים.

 

בדיון שהתקיים אתמול במועצת זכויות האדם של האו"ם בז'נבה, האשימו מדינות ערביות וקובה את את ישראל בפגיעה גסה בזכויות ילדים פלסטינים במהלך עופרת יצוקה. משלחת תימן, שנשאה דברים מטעם מדינות ערב, הצהירה כי "המבצע הותיר את הילדים כקורבנות העיקריים, ורבים מהם נפצעו באורח קשה". קובה, שנשאה דברים מטעם מרבית המדינות המפותחות, טענה כי ישראל עשתה "שימוש מוגזם ולא מבוקר בכוח".

 

במהלך המבצע, קיבלה מועצת זכויות האדם של האו"ם החלטה המגנה את ישראל על הפעולה הצבאית בעזה. ההצעה התקבלה ברוב של 33 תומכות ומתנגדת אחת - קנדה. היא קובעת כי מתקפת ישראל על עזה "הסתכמה בהפרות נרחבות של זכויות האדם של האוכלוסייה הפלסטינית". יש לציין כי מועצת זכויות האדם של האו"ם בז'נבה הוא גוף המגנה את ישראל חדשות לבקרים.

 

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "צר לנו שארגון 'המרכז הפלסטיני לזכויות אדם' בחר להתבסס על נתונים שקריים באשר למספר ההרוגים הפלסטינים במבצע 'עופרת יצוקה' ולפרסם מספרים אלה ברבים.

 צה"ל כיוון את פעילותו במסגרת המבצע נגד שלטון חמאס בהתאם להוראות דיני הלחימה ועשה כל מאמץ למזעור הנזק לאוכלוסיה האזרחית.

 

"מציאות הלחימה ברצועת עזה הייתה מורכבת במיוחד לאור אינטנסיביות הלחימה והשימוש המפלצתי שעשה חמאס בתושבי הרצועה כב'מגן אנושי'. כוחות צה"ל הונחו באופן חד-משמעי שלא לפתוח באש כלפי מי שמזוהים כאינם מעורבים בלחימה ולסייע ככל הניתן לנפגעים פלסטינים תחת לחימה רציפה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שכונת ג'בלייה אחרי המבצע
צילום: AP
הרס ברצועת עזה
צילום: רויטרס
מומלצים