שתף קטע נבחר

ביקורת על ישראל במועצת זכויות האדם של האו"ם

בדיון במועצת זכויות האדם אמר הנציג מתימן כי "מבצע עופרת יצוקה הותיר את הילדים כקורבנות העיקריים, ורבים מהם נפצעו קשה". נציג קובה אמר כי ישראל עשתה "שימוש מוגזם ולא מבוקר בכוח"

שוב ישראל על הכוונת: מדינות ערביות וקובה האשימו הערב (יום ד') את ישראל, במועצת זכויות האדם של האו"ם, בפגיעה גסה בזכויות ילדים פלסטינים במהלך מבצע "עופרת יצוקה" ברצועת עזה. מנגד האשימו ארגונים לא ממשלתיים מדינות מוסלמיות, ובעיקר את איראן, בהוצאה להורג של ילדים. המועצה ידועה כגוף המבקר את ישראל חדשות לבקרים.

 

המשלחת התימנית, שנשאה דברים מטעם מדינות ערב, הצהירה כי מבצע עופרת יצוקה "הותיר את הילדים כקורבנות העיקריים, ורבים מהם נפצעו באורח קשה". לטענת המשלחת, המבצע היה "הפרה של כל חוק הומניטרי". קובה, שנשאה דברים מטעם מרבית המדינות המפותחות, טענה כי ישראל עשתה "שימוש מוגזם ולא מבוקר בכוח".

 

הפלסטינים טוענים כי במהלך מבצע "עופרת יצוקה" נהרגו ברצועת עזה 280 ילדים ונערים שטרם מלאו להם 18. מועצת זכויות האדם של האו"ם קיבלה במהלך המבצע החלטה המגנה את ישראל על הפעולה הצבאית בעזה. ההצעה התקבלה ברוב של 33 תומכות ומתנגדת אחת - קנדה. היא קובעת כי מתקפת ישראל על עזה "הסתכמה בהפרות נרחבות של זכויות האדם של האוכלוסייה הפלסטינית".

 

נציג הארגונים הלא ממשלתיים התייחס דווקא לפגיעה בילדים במדינות מוסלמיות. הוא האשים את איראן, פקיסטן, סודן, תימן וסעודיה בהוצאה להורג של ילדים. רוי בראון, מהאיחוד ההומניסטי והאתי הבינלאומי, אמר כי אותן מדינות הוציאו להורג 32 ילדים מאז שנת 2005, 26 מהם באיראן. בראון הוסיף כי באיראן הוצאו להורג שמונה בני-אדם נוספים, על פשעים שביצעו עוד לפני שהיו בני 18.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ילדים פלסטינים לאחר המבצע. ארכיון
צילום: AP
מומלצים