שתף קטע נבחר

צילום: AFP

מועצת זכויות האדם של האו"ם גינתה את ישראל

הגוף האחראי באו"ם על השמירה על זכויות אדם קיבל הצעת החלטה המגנה את ישראל על "הפרות נרחבות של זכויות אדם בעזה" ועל "הרס שיטתי של התשתית הפלסטינית". ההצעה דורשת להפסיק את ירי הרקטות - אך לא מתייחסת לחמאס, והיא התקבלה ברוב של 33 תומכים מול מתנגדת אחת, קנדה

מועצת זכויות האדם של האו"ם, הגוף שממונה בארגון על ההגנה על זכויות אדם, אימצה בצהריים (יום ב') הצעת החלטה המגנה את ישראל על הפעולה הצבאית בעזה, שנכנסה היום ליומה ה-17.

 

ההצעה התקבלה ברוב של 33 תומכות ומתנגדת אחת - קנדה. היא קובעת כי מתקפת ישראל על עזה "הסתכמה בהפרות נרחבות של זכויות האדם של האוכלוסייה הפלסטינית".

 

מאחורי ההחלטה עמדו קובה, מצרים ופקיסטן. ההחלטה גם האשימה את ישראל ב"הרס שיטתי של התשתית הפלסטינית", ובפגיעה מכוונת באזרחים ובמתקנים רפואיים. מוקדם יותר נמסר משירותי החירום בעזה כי מניין הפלסטינים שנהרגו מאז שהחל המבצע הצבאי ברצועה גבוה מ-900.

 

ההחלטה שהתקבלה היום בז'נבה דורשת גם מחמאס להפסיק את ירי הרקטות לעבר ישראל - אך לא מזכירה את חמאס בשמו וגם לא עוסקת באופן שבו מפר ירי הרקטות את זכויות האדם של אזרחי ישראל.

 

בשבוע שעבר, האשים חוקר זכויות האדם של האו"ם, ריצ'רד פאלק, כי ישראל מבצעת "פשעים נגד האנושות" ברצועת עזה - וטען כי יש להעמיד לדין בכירים בישראל בגין המבצע הצבאי בעזה. פאלק, הידוע כמבקר חריף במיוחד של ישראל, אמר במהלך מסיבת עיתונאים שכינס בברזיל כי הפעולה הצבאית הישראלית בעזה "התבצעה תוך שימוש בנשק מתוחכם נגד אוכלוסייה שאינה מסוגלת להגן על עצמה".

  

לטענת פאלק, מדובר בהפרה של החוק ההומניטרי הבינלאומי, מאחר שהיא משפיעה על קהילה "שאין לה מזון או מוצרים בסיסיים". "הפרה זו היא פשע נגד האנושות, ובגינה יש להעמיד לדין את האחראים לה", הוסיף. פאלק, מרצה יהודי-אמריקני, עורר זעם רב בישראל לאחר שהשווה את פעולות צה"ל ברצועת עזה לאלה שביצעו הנאצים במהלך מלחמת העולם השנייה.

 

פאלק, מרצה יהודי-אמריקני, עורר זעם רב בישראל לאחר שהשווה את פעולות צה"ל ברצועת עזה לאלה שביצעו הנאצים במהלך מלחמת העולם השנייה. בחודש שעבר, נשלח פאלק לחקור את מצב זכויות האדם ברצועת עזה ובגדה המערבית, אך גורש מישראל מיד עם נחיתתו בנמל התעופה בן גוריון. הוא הועלה על מטוס חזרה לארצות הברית וזאת, בעקבות הוראה שהתקבלה באפריל לאסור את כניסתו לישראל.


פורסם לראשונה 12/01/2009 13:31

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מועצת זכויות האדם של האו"ם בז'נבה
צילום: AP
מומלצים