שתף קטע נבחר

כמה תשלמו על דגים בפסח הקרוב?

צריכת הדגים בישראל נמוכה אמנם, ואולם בפסח היא מזנקת ב-75%. השנה תוציאו על דג קרפיון בין 22 ל-26 שקל לק"ג, ועל אמנון 30-22 שקל לק"ג

במה נשתנה מחיר הדגים בפסח הזה? לקראת החג שבפתח מפרסמים היום (א') משרד החקלאות וארגון מגדלי דגים את המחירים המומלצים לצרכן של הדגים החביבים ביותר על הישראלים.

 

המחיר המומלץ לצרכן לדג הפופולרי ביותר בפסח - הקרפיון, אביהן של כל קציצות הגפילטע פיש באשר הן, ינוע בין 22 ל-26 שקל לקילוגרם. המחיר המומלץ לרכישת דגי בורי נע בין 25 ל-36 שקל, בטווח הגדלים קטן ועד ג'מבו. האמנון, שמתפקד כדג הפופולרי ביותר על הישראלים בשאר ירחי השנה, יימכר השנה במחיר נמוך לעומת פסח אשתקד, ומחירו המומלץ נע בין 22 ל-30 שקל לקילוגרם, בגדלים קטן עד גדול.

 

לפי נתוני משרד החקלאות וארגון מגדלי דגים, צריכת הדגים בחודש שבו חל פסח עולה ב-75% לעומת שאר חודשי השנה. בממוצע, צורך הישראלי כ-800 גרם דגים בחודש, ואילו בחודש שבו חל פסח נוסקת הצריכה ל-1,400 גרם לאדם. צריכת דגי הקרפיון גדלה פי שניים. 

  

השנה צפויים להימכר בתקופת הפסח כ-1,000 טונות קרפיונים, כ-750 טונות אמנונים וכ-300 טונות בורי - עלייה של 50% בצריכת דגי הבורי, שנאמדה ב-200 טונות בפסח שעבר. נוסף על כך, בפסח השנה ישווקו גם כ-400 טונות דגי מוסר, כסיף, באס, אמור ואדמונית.

 

המיתון לא פגע בצריכת הדגים בישראל, אבל היא תמיד היתה נמוכה מאוד יחסית למדינות אחרות. הצריכה הממוצעת לנפש בישראל היא כ-10 ק"ג בשנה, לעומת מדינות הים התיכון שצורכות כ-40-20 ק"ג לנפש. ביפן צורכים 60 ק"ג דגים לנפש, ובארה"ב צריכה הדגים עומדת על 7-6 ק"ג לנפש לשנה.

 

על פי נתוני משרד החקלאות, ב-2007 צרכנו כ-71 אלף טונות דגים, מהם כ-25 אלף טונות מייצור מקומי, וכ-46 אלף טונות מייבוא, קפוא ברובו.

 

רוב הישראלים מעדיפים דגי אמנון וצורכים מהם כ-8,000 טונות בשנה. במקום השני נמצא הקרפיון, שנצרך בכמות של כ-6,800 טונות בשנה. אחריו באים בסדר יורד: דג הדניס (כ- 2,200 טונות בשנה); בורי (כ- 2,160 טונות בשנה); כסיף (כ-1,250 טונות בשנה); סרדין כנרת (כ-440 טונות בשנה); פורל (כ- 430 טונות בשנה) ובאס (כ-150 טונות בשנה). 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
קרפיון בצורתו החגיגית. גפילטע פיש
צילום: עמית מגל
מומלצים