שתף קטע נבחר
 

בורסות אירופה ירדו בגלל האבטלה בארה"ב

מדד הפוטסי הבריטי ירד ב-2.31%, הקאק בפאריז ירד ב-1.1%, ואילו הדאקס הגרמני הוסיף 0.07%

מרבית בורסות אירופה סגרו היום (ו') בירידות, זאת לאחר ששיעור האבטלה בארה"ב עלה במארס לשיא מאז 1983, ויותר מ-650 אלף מקומות עבודה אבדו למשק האמריקני זה החודש הרביעי ברציפות, סימן לכך שצמצומים נוספים בהוצאות המגזר העסקי עשויים להאט את קצב ההתאוששות של המשק.

 

שיעור האבטלה עלה במארס ל-8.5% כצפוי, מ-8.1% בפברואר, לפי דו"ח משרד העבודה שפורסם היום (ו') בוושינגטון. המעסיקים פיטרו 663 אלף עובדים, כך שסך המשרות שאבדו למשק מתחילת המיתון עומד כעת על כ-5.1 מיליון, השפל הגדול ביותר מאז מלחמת העולם השנייה. התחזיות המוקדמות צפו ששיעור האבטלה ינוע בין 8.2%-8.7%.

 

מדד הפוטסי הבריטי ירד ב-2.31%, הקאק בפאריז ירד ב-1.1%, ואילו הדאקס הגרמני הוסיף 0.07%.

 

בורסות המזרח הרחוק נסחרו היום ביציבות עם נטיה לעליות שערים קלות. למרות האופטימיות שתולים המשקיעים בוועידת G-20, עדיין קיים הספק כי ביכולתן של המדינות לשנות מהותית את המציאות הכלכלית.

 

רוב בורסות המזרח הרחוק הגיבו הבוקר בחיוב להחלטת מועצת התקינה החשבונאית האמריקאית (FASB) מאמש, להגמיש את תקנות החשבונאות באופן שעשוי להביא לעלייה ברווח הנקי עליו ידווחו מוסדות פיננסים בעיקר עקב ניטרול הצורך לרשום מחיקות על ירידות ערך נכסים. כמו כן, מושפע המסחר מפסגת ה-G20. שני גורמים אלה הביאו אמש את וול סטריט לעליות חדות.

 

מאקרו - גוש האירו 

אתמול הוריד נגיד הבנק המרכזי האירופי, ז'אן קלוד טרישה את שיעור הריבית ברבע אחוז ל-1.25%. בהמשך, הודיע טרישה כי הבנק המרכזי האירופי בוחן שימוש בכלים חדשים למלחמה במשבר הכלכלי, אך שוב ביזבז זמן יקר ודחה את ההחלטה על יישום המהלך לחודש הבא. טרישה ידוע כסרבן עיקש להקלה מוניטרית עקב החשש שלו מהתפרצויות אינפלציונית, ועל פי דעות של כלכלנים בסוכנות הידיעות בלומברג, דווקא עלול להפתיע בחודש הבא, אם לא תהיה לו ברירה ולא יעמוד בלחץ המופעל עליו.

 

הורדת הריבית האחרונה שהיתה בגוש האירו בוצעה בחודש שעבר, בה הוריד טרישה את הריבית בחצי אחוז לאחוז וחצי. בתחילת השנה נמדד בגוש האירו שיעור אינפלציה של 1.1% וכפי הנראה תרד האינפלציה לשיעור הקרוב לאפס במהלך השנה הנוכחית.

 

שוויץ 

נתונים המתפרסמים הבוקר בסוכנות הידיעות בלומברג מראים שמדד המחירים לצרכן בשוויץ ירד ב-0.4% בחודש האחרון לעומת תקופה מקבילה אשתקד, נתונים המעלים את החשש לסכנה דפלציונית, זאת לאחר שעלו בשיעור של 0.2% בחודש פברואר. "נעשה את כל מה שניתן על מנת למנוע מהכלכלה לגלוש למיתון", אמר בחדוש שעבר סגן נגיד הבנק המרכזי השוויצרי פיליפ הילדברנד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגינים משחקים מונופול בלונדון
צילום: AP
מומלצים