שתף קטע נבחר
 

קייטנת הורים: קפיצה קטנה לאוסטרליה

אם כבר מטיילים בארץ - נצלו את ההזדמנות להפגיש את הילדים עם בעלי חיים ייחודיים. היום בקייטנה: חוויה בלתי שגרתית ופגישה עם הקנגורו והקואלה

"מחר נלך ללטף קנגורו", הודעתי לילדי. "מה?" קפץ הבן הקטן שלי. "נוסעים לאוסטריילה?"

"כמעט", עניתי, "נוסעים לגן גורו". ואכן, נסיעה לגן גורו הסמוכה לגן השלושה (הסחנה), דומה לקפיצה קטנה לאוסטרליה. זהו המקום היחיד בעולם מחוץ לאוסטרליה שבו אפשר להאכיל וללטף קנגורו.

 

איפה אוסטרליה?

כדי להתכונן לחוויה החלטנו לערוך הכרות קצרה עם אוסטרליה. קודם כל, פתחנו את האטלס של הילדים. כשמצאנו את אוסטרליה, שאלתי את הילדים האם זו ארץ קטנה או גדולה לדעתם (ביחס לרוב הארצות), וגם ביקשתי שיסתכלו במפה ויחשבו: מדוע באוסטרליה יש בעלי חיים שלא נמצאים בשום מקום אחר בעולם? (מוקפת מים כמו אי ומרוחקת מיבשות אחרות). באטלס של הילדים קראנו גם כל מיני עובדות מעניינות על אוסטרליה ובעלי החיים המיוחדים שחיים בה.


 צילום: מירי לשם-פלאי 

 

סיפור אוסטרלי

בערב לפני השינה, ניגשנו אל מדף ספרי הילדים וחיפשנו סיפור אוסטרלי. מצאנו את הספר החמוד "קואלה-לי" מאת מאם פוקס, המלווה באיורים מפורטים ומלאי חיים של פאמלה לופטס. סיפור על גורת קואלה מתוקה החיה עם אמה בצמרות עצי האקליפטוס של אוסטרליה. בכל עמוד של הספר גילינו באיורים חיות אוסטרליות מעניינות וצמחים ייחודיים ליבשת הרחוקה.

 

ישנם ספרי ילדים נוספים שיכולים להכניס אותנו לאווירה האוסטרלית, בדרך כלל בכיכובו של הקנגורו. נמנה רק כמה מהם: "קנגורה" מאת גוידו ון גנכטן, "גורה קנגורה יוצאת מהכיס" מאת לאה קנטור-מטרסו באיוריו של אבנר כץ, "הרפתקאות לבנגורו, שחורגורו וקואלה גם" מאת צביה בן שלום, וכמובן דמויותיהן הבלתי נשכחות של קנגה ורו מ"פו הדב", מאת א.א. מילן.

 

מסלול הרפתקאות בפארק

למחרת בבוקר יצאנו לדרך. בכניסה קיבלנו מפה של הפארק עם כתב חידה, אשר הפכה את הביקור בפארק למסלול הרפתקאות ותגליות. כדי לגלות את התשובות לחידות קראנו את שלטי ההסבר הפזורים בפארק, הקשבנו להסברים הקוליים המושמעים בלחיצת כפתור בכמה נקודות במסלול והתנסינו בהמחשות משעשעות.

 

למשל, כדי לגלות מהו משקלו של קנגורו בוגר התיישבו הילדים וניסו לאזן את ה"מאזניים" שהם בעצם נדנדה שבצידה השני פסל של קנגורו במשקל של קנגורו אמיתי. בנקודה אחרת ניסו הילדים את כוחם בקפיצת קנגורו כשלאורך מסלול הקפיצה שלטים המציינים את מרחקי הקפיצות של קנגורו מזנים שונים.

  

מה אוכלת הקואלה?

הגענו לחצר הקואלות וכשהתבוננו בקואלות החמודות המנמנמות על העץ גילינו שזהו העיסוק המועדף עליהן כ-20 שעות ביממה. גם ב-4 השעות שהן ערות הן אינן פעילות ביותר. הבנו שהקואלה האמיתית שונה למדי מ"קואלה-לי" מהסיפור, שנועלת נעלי ספורט ומתאמנת לקראת אליפות הטיפוס על עצים. לכן מומלץ להגיע למתחם הקואלות בשעת ההאכלה שלהן (בד"כ בשעה 15:00, בקיץ בשעה 18:00, כדאי לברר מראש).

 

כשהקואלות מקבלות את מנת עלי האקליפטוס שלהן הן מתעוררות, זזות ואוכלות. שימו לב כיצד הן מריחות בתשומת לב ובוררות את העלים שהן אוכלות. אין מדובר בסתם פינוק – הקואלות הן בעל החיים היחיד המסוגל לאכול את עלי האקליפטוס המכילים רעלנים וחומצות ציאניד. האף הענק של הקואלה נועד לחוש במדויק את מידת הרעילות של כל עלה. התזונה הייחודית של הקואלה (הן אינן אוכלות כמעט שום מזון אחר ואפילו אינן שותות מים) גרמה לכך שאין להן מתחרים על האוכל אך מצד שני זו תזונה דלה באנרגיה ולכן אינן מרבות בתנועה.

 

רק 24 גני חיות ברחבי העולם עמדו ברשימת הדרישות המסובכת וקיבלו רישיון מאוסטרליה להחזקת קואלות. גן גורו בישראל הוא אחד מהם. ליד חצר הקואלות נהנו הילדים להתנסות בעצמם בישיבת קואלה על גזע עץ מיוחד שלצידו תמונות של תנוחות קואלה אופייניות.


 צילום: מירי לשם-פלאי

 

לקפוץ עם קנגורו

מכאן הגענו אל האטרקציה המרכזית בפארק – מתחם הקנגורו. נכנסנו לתוך אזור גדול שבו מסתובבים בחופשיות קנגורו ידידותיים ורגועים להפליא. אפשר לגשת אליהם וללטף, להתפעל מהניתורים הקלילים שלהם ולהתבונן מקרוב בגורים המתוקים המציצים מן הכיסים. ניגשנו גם אל מכונת האוכל וקיבלנו חופן גרגירים להאכלה (1 ש"ח). מה רבה היתה השמחה וההתרגשות של הילדים כשהרגישו את הלשון המדגדגת של הקנגורו שאכלו ממש מכף ידם.

 

בהמשך המסלול ראינו גם את הקזואר – עוף גדול בעל ראש וצוואר ססגוניים. על ראשו מתנוססת קרן גדולה ונאמר לנו שהוא לא מהסס להשתמש ברגליו החזקות לתקיפה מסוכנת. ראינו גם את האמו והקקדו, את הקוקברה הצוחקת (מספרים שהיא משמיעה קולות צחוק אבל לא שמענו, אולי לא הצחקנו אותה מספיק) ואת עטלפי הפירות הגדולים המכונים שועלים מעופפים. לאורך כל הביקור פגשנו אנשי צוות רבים ששמחו לענות על כל שאלה, להסביר ולעזור לכל מי שרצה. נהננו במיוחד לשוחח עם יהודה גת, מיוזמי רעיון הקמת הפארק, שהתלהבותו מדבקת וניכר מדבריו שהפארק הזה הוקם באהבה רבה.

 

קינחנו את הביקור במשחקים במתחם המבוכים. הילדים נהנו במיוחד ממבוך הצמחייה הארוך והמפותל שבמהלכו גילינו מראות מעוותות ותיבות הצצה מסקרנות הקשורות לחיות הפארק.

 

גן גורו סיפק לנו חוויה יוצאת דופן. מומלץ להקדיש לביקור לפחות 3 שעות. אמנם לא מדובר בגן חיות גדול, אבל זו חוויה שכדאי לעבור בנחת.

 

בחודשי חופשת הקיץ גן גורו פתוח עד 20:00 בערב בימי חול. מומלץ בימים החמים להגיע לביקור בשעות אחר הצהריים, כך גם לא תסבלו מהחום וגם תוכלו לראות את בעלי החיים כשהם פעילים יותר. בימי החופשה תוכלו גם להנות בפארק מפינות יצירה ואיפור בהשראת ילידי אוסטרליה - האבוריג'ינים.

 

מחיר: 39 ש"ח למבוגר ולילד מגיל 3 ומעלה. שעות כניסה: א'-ה' 9:00–20:00 (בחודשי חופשת הקיץ בלבד, בשאר חודשי השנה עד 16:00). יום ו' 9:00–15:00, שבת 9:00–17:00. 

 

 

 

  • מירי לשם-פלאי , סופרת ומאיירת ספרי ילדים, מחברת "לוטי וטרי גורי הלוטרה", סדרת "פצפונטבע" וספרים נוספים בנושא טבע. מנחה מפגשים לילדים ועורכת טיולי משפחות בעקבות ספריה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים