שתף קטע נבחר

החל ניסוי משדרי הטלוויזיה הדיגיטלית

במרכז הארץ ניתן לקלוט בימים אלה את הערוצים 1, 2, 10, 33 ו-99 בתדר דיגיטלי מיוחד, במסגרת שידורים ניסיוניים שעורכת הרשות השנייה לקראת המעבר לחבילת ערוצים צרה

הרשות השנייה החלה בניסוי הפעלת משדרי טלוויזיה דיגיטלית קרקעית (DTT) באזור תל-אביב וירושלים. לפי הודעת הרשות, כבר מראשית השבוע יכולים בעלים, יבואנים, יצרנים וספקים של ממירים דיגיטליים מתאימים הגרים באזורים אלה לקלוט את השידורים ולבדוק את תקינותם.

 

הערוצים הנקלטים הם 11,

22, 10, 99 ו-33. הניסוי אמור להפוך למציאות באוגוסט, אז שידורים אלה אמורים להוות חלופה לשידורי הכבלים והלוויין, בתשלום חד-פעמי של 400 שקל. זו יוזמה של משרד האוצר, מתוך מטרה להוריד את עלויות השידור היקרות של השידור האנלוגי. מטרת הניסוי: לנסות את צורת השידור הזאת, שתשדר על תדר ייחודי לישראל, לפני שתיושם.

 

השידורים, הנקלטים בימים אלה בין היתר ברמת-גן, חולון, בת-ים, הרצליה ומודיעין, ייקלטו כניסוי עד 17 ביוני.

 

ניתן לקלוט אותם רק במקלטי טלוויזיה מסוג פלזמה ו-LCD, שבהם תוסף המאפשר קליטה של התדר שייקלט בארץ, DVB-T, או במחשבים סלונים בעלי כרטיס מסך מיוחד. מי שבביתו טלוויזיה רגילה וממיר של HOT או yes בלבד לא יקלוט את השידורים.

 

"סוף סוף מתחילים"

"ב-12 באוגוסט 2007 התקבלה החלטה בממשלה על הקמת מערך 'להפצה קרקעית דיגיטלית בגיבוי לוויני' של חמישה ערוצים. לאחר שנתיים מתחילים, סוף סוף, שידורי הניסיון", הסביר ליאור קורן מאתר הווידאו וקולנוע ביתי dtown .

 

"זו אינה הפעם הראשונה שבה מבוצעים שידורי טלוויזיה ניסיוניים באופן דיגיטלי. הניסוי הקודם, שנמשך כמה שנים, עשה שימוש בתקן דחיסה מיושן מסוג MPEG-2. תקן השידורים החדש, שעליו הוחלט בסיום תהליך שנמשך כמה שנים, עושה שימוש בתקן דחיסה חדש מסוג MPEG4, H.264 שיתרונו על התקן הקודם הוא ביכולת דחיסה טובה יותר, קרי, העברת מידע רב יותר על אותו רוחב פס. תקן זה, תומך גם בהעברת שידורי HD (אבחנה גבוהה) באם אי פעם יעברו לשדר בשיטה זו בישראל.

 

"השידור מתבצע ממתקן חברת בזק בהרי ירושלים, משם גם משודרים ערוצי הטלויזיה 1 ו-2בתקן הרגיל (אנטנת RF) וערוצי רדיו של רשות השידור. נכון לעכשיו, ניתן לקלוט את שידורי הניסיון במספר מצומצם של אתרים בארץ, אך היעד שנקבע הוא כי בסיום הניסוי, 85% מהאוכלוסייה בארץ יוכלו לקלוט את חבילת הערוצים בקליטה פנים דירתית, ו-98% יקלטו עם אנטנה חיצונית, כאשר גיבוי מלווין יעלה את הכיסוי ל- 100%".

  

"בכבלים ובלוויין האיכות טובה יותר"

"איכות התמונה לא להיט", אומר עופר לאור, בעלי מגזין האודיו והקולנוע הביתי המקוון hometheatre.co.il. לאור קולט את השידורים, לדבריו כבר מתחילת החודש.

 

"התמונה יותר טובה ממה שקולטים כיום באוויר, אבל היא פחות טובה מזו של yes או HOT.היא גם פחות איכותית מלוויין פרטי שעולה כ-1,000 שקל להתקינו. אם הממיר יעלה 500-400 שקל, אז ההפרש לא מספקי מהותי כדי שייתן אימפקט רציני".

 

חבילת ערוצי הבסיס הדיגיטלית אמורה לשחרר את הצופים בישראל מכבלי הכבלים והלוויין, ולנכש את האנטנות האנלוגיות מנוף הארץ. באנטנה אנלוגית אפשר לקלוט כיום רק את ערוצים 1 ו-2, וגם אותם לא בכל מקום ולא תמיד. לאור למשל, מתגורר במודיעין, עיר שמדירה משטחה אנטנות שאינן לווייניות, כך מסתבר.

 

"יש כאן חוק עזר ערוני שאוסר על התקנת אנטנות למעט אלה של yes", אומר לאור. "לכן היה לי חשוב לבדוק את הקליטה במודיעין".

 

ועוצמת קליטה טובה?

 

"לא, אבל הם הודיעו שלא נתייחס לעוצמות כי הן אינן העוצמות הסופיות, כי רק משדר אחד או שניים פועלים. היעד שלהם הוא ש-90%-80% מתושבי ישראל יוכלו לקלוט את השידורים בלי אנטנה חיצונית גדולה. אני מאוד מקווה שעוצמת השידור תשתפר מאוד, כי אם לא, תושבי מודיעין בכל זאת יצטרכו אנטנה חיצונית, ואז לא פתרנו את הבעיה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
ממתינים לאוגוסט. אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ליאור קורן
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים