שתף קטע נבחר

בדקה ה-90: סיטבוק גבתה מיליונים מאקסטנדד

המבטחת הישראלית סיטבוק הצליחה לגבות ברגע האחרון את עמלת עסקת ביטוח הרישום בטאבו שעשתה עם רשת המלונות הקורסת. אקסטנדד הכריזה בשבוע שעבר על פשיטת רגל

לקריסה הגדולה ביותר בשוק הנדל"ן האמריקני מאז תחילת המשבר הכלכלי יש גם קשר ישראלי. המשבר, שלא פסח על ענף המלונאות, הביא בשבוע שעבר את רשת בתי המלון אקסטנדד האמריקנית (Extended Stay Hotels) להכרזה על פשיטת רגל (בהליך צ'פטר 11) לאחר שאיבדה 60% מהונה.

  

עתה מתברר כי לפני שנתיים ביצעה חברת סיטיבוק ישראל את ביטוח הטאבו במסגרת עסקת מכירת רשת בתי המלון שקרסה. סיטיבוק היא חברה בבעלותו של איש ביטוחי הטאבו האמריקני החרדי ג'ו רוזנבוים, בעליה של חברת ביטוחי הטאבו מדיסון טייטל (Madison Title), ושותפו הישראלי עלי קשדן שמנהל את פעילות סיטיבוק ישראל. עסקת ביטוח הטאבו של סיטיבוק ישראל נחתמה במסגרת מכירת הרשת על ידי קבוצת ניהול הנדל"ן השנייה בגודלה בארצות הברית, בלקסטון (Blackstone Group), לקבוצת הנדל"ן לייטסטון (Lightstone Group) של איש העסקים היהודי דוד ליכטנשטיין מניו ג'רזי.  

 

שווייה של הרשת לפני שנתיים היה 8.3 מיליארד דולר, וערב קריסתה הוערך שווייה ב־3.3 מיליארד דולר בלבד. עלי קשדן, מנכ"ל ושותף בסיטיבוק ישראל, אישר את הדברים ומסר כי "מדובר ברשת עם תיק נכסים אדיר ממדים של 683 מלונות עם 76 אלף חדרים, המעוצבים כדירות סטודיו קטנות עבור אנשי עסקים לשהות ארוכה בכל עיר שאליה הם מגיעים". קשדן סירב למסור את סכום הפרמיה שקיבלה החברה במסגרת העסקה, אך ציין כי מדובר במיליוני דולרים שהתחלקו בין סיטיבוק ישראל למדיסון טייטל האמריקנית. הוא אף חשף כי המזל שיחק לחברה הישראלית וכי את העמלה מהעסקה היא הצליחה לגבות במלואה.

  

לדבריו, סיטיבוק ישראל ביצעה לצורך הרכישה סריקה של עשרות אלפי מסמכים משפטיים שנועדו לבחון את הבעלות הקניינית על מאות הנכסים, בעיות משפטיות וחובות למדינות ולרשויות מקומיות. "מדובר בבדיקה דקדקנית על מהות הקניין ב־44 מדינות בארה"ב ובקנדה", אמר קשדן. לדבריו, "עצוב לשמוע שחברה בסדר גודל שכזה מגישה בקשה לפשיטת רגל".

 

"השוק בארה"ב שברירי מאוד ורגיש"

הוא הוסיף: "מי שסבר שהיציאה מהמשבר נמצאת לפנינו, יתאכזב. השוק בארה"ב שברירי מאוד ורגיש". לדבריו, פשיטת רגל זו משקפת את הנתונים הכלכליים בשוק הנדל"ן האמריקני שסובל משפל.  

 

לדבריו, "מדד שוק הדיור של האיגוד הלאומי של בוני הבתים בארה"ב רשם ירידה בציפיות מהענף בתקופה האחרונה. הוא מגיע עתה ל־15 נקודות, וירד בנקודה לראשונה מינואר. למעשה, הוא נמצא בשפל של שמונה שנים. עסקת רשת בתי המלון, שכאמור פשטה את הרגל, משקפת את מה שהיה אפשרי אז ואי אפשר לעשות כיום - למנף את ההון העצמי של Lightstone Group, שהסתכם ב־200 מיליון דולר בלבד, לקבלת מימון של 8.1 מיליארד דולר". 

 

כלכלני סיטיבוק ישראל מציינים בדו"ח פנימי של החברה כי מספר העסקים המפגרים בלוחות החזרי המשכנתה בשוק האמריקני ממשיך להחמיר ומגיע כעת ל־12% מהלווים, ביניהם לווים חזקים יותר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים