שתף קטע נבחר
 

תעלומה: מי המשקיע האלמוני שמציל את ארזים?

משקיע אלמוני שמחזיק ב־8.8 מיליון שקל באג"ח הקצרות ביקש באופן מפתיע, ולמרות הסיכון הכרוך בכך, להמיר את האג"ח לסדרה ארוכה. כעת ביכולתו לטרפד את ההצעה לפירעון מיידי של אגרות החוב, שיביא לפירוק החברה

חברת הנדל"ן המניב ארזים, שבשליטת מאיר גורביץ', סיפקה בשנים האחרונות לא מעט דרמות. בשנות הגאות היא נחשבה לסחורה החמה בשוק ושווייה האמיר ל־1.1 מיליארד שקלים, אולם כשהתפוצצה בועת הנדל"ן והפיננסים, הסתבכה ארזים, מנייתה צללה ובעלי איגרות החוב שלה כבר דרשו להעמיד את האג"ח לפירעון מיידי. המשמעות עבור החברה הוא פירוקה המיידי - אלא שאתמול (ד') - נזרק באופן מפתיע גלגל הצלה לחברה.

 

 

מבדיקת "כלכליסט" עולה כי משקיע אלמוני באיגרות החוב של החברה, שאמורות להיפרע עד שנת 2012 (קצרות), החליט להמיר את איגרות החוב שלו לסדרה שאמורה להתחיל להיפרע החל מ־2013 (הארוכות מסדרה 4). לא מדובר בעניין של מה בכך, שכן בעלי האג"ח הארוכות ביקשו להעמיד אותן לפירעון מיידי, והמרה שכזו עשויה לשנות את תוצאות האסיפה של בעלי האג"ח הארוכות, שאמורה לאשר את המהלך.

 

ביום ראשון האחרון החליטה אסיפת בעלי אג"ח הארוכות (סדרה 4) של ארזים, ברוב של 76%, להעמיד את הסדרה לפירעון מיידי - זאת לאחר שאברהם גורביץ', אחיו מאיר גורביץ', בעל השליטה בחברה, הבהיר כי אין לחברה כוונה להיכנס עם המחזיקים למשא ומתן להסדר שיבטיח את זכויותיהם.

 

לאחר שהוחלט לזמן אסיפה לפירעון מיידי דיווחה ארזים כי משקיע שאינו קשור אליה, שהחזיק עד כה כ־7.7 מיליון אג"ח מסדרה 2 ו־978 אלף שקלים ערך נקוב אג"ח מסדרה 3, סדרות קצרות, מבקש שהחברה תמיר אותן ב־8.8 מיליון שקלים ערך נקוב מסדרה 4.

 

מנהלי השקעות, שמכירים היטב את מצבה ופעילותה של ארזים התקשו אתמול להבין את ההיגיון הכלכלי של המשקיע. זאת מכיוון שאותו משקיע ביקש להחליף את האג"ח הקצרות שלו, שנחשבות לבטוחות יותר, באג"ח ארוכות שהסיכון שבאחזקה בהן הוא גדול יותר.

 

גורמים המקורבים לארזים אמרו אתמול ל"כלכליסט" כי החברה, מבחינתה, קפצה על ההצעה, שכן מדובר בדחיית פירעון התחייבויות - דבר שיסייע לה בטווח הקצר. עוד ציינו הגורמים כי המשקיע שביקש לבצע את ההמרה הוא "שחקן בשוק ההון המקומי המוכר לארזים".

 

אותו משקיע יכול, כאמור, להפיל את ההצעה להעמיד את האג"ח לפירעון מיידי. כדי להפיל את ההצעה, די בהתנגדות של 25% ועד כה זוכה ההצעה לרוב של 76%. כלומר, יחד עם 24% מבעלי החוב שהתנגדו עד כה לפירעון מיידי, יוכל אותו משקיע להפיל את ההצבעה ולמעשה לאפשר לחברה להמשיך לפעול ללא הפרעה.

 

למרות פניית "כלכליסט" סירבו גורמים בארזים לחשוף את זהות המשקיע וטענו כי כלל לא נכנסו לשיקוליו הפרטיים שבביצוע ההמרה. ל"כלכליסט" נודע כי מספר גופים כבר פנו לחברה, לנאמן בעלי האג"ח ולרשות ני"ע בבקשה לחשוף את זהותו ואת האינטרסים שהובילו למהלך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גלגל הצלה לארזים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים