שתף קטע נבחר

רשות ני"ע פשטה על משרדי חברת וורלד גרופ

החברות נתנו הלוואות של מיליוני שקלים והכספים לא הוחזרו עד היום. היום פשטו חוקרי רשות ני"ע על משרדי וורלד גרופ קפיטל והחברה הבת שלה, נפקו סטאר, והחרימו מסמכים

חוקרי רשות ני"ע פשטו אתמול (ד') על משרדי חברת וורלד גרופ קפיטל ועל משרדי החברה הבת שלה נפקו סטאר, ערכו חיפושים במשרדי החברות והחרימו מסמכים. ניתן להניח כי המהלך של רשות ני"ע מגיע לאחר תקופה ארוכה של איסוף חומרים מודיעיניים וגיבוש חשדות לגבי התנהלות לא תקינה לכאורה של החברה.

  

בחודש מרס האחרון פורסם ב"כלכליסט" תחקיר מקיף על התנהלותן של החברות. בעלי השליטה בחברה היו קבוצת רוזין (המורכבת מאורי רוזין ורון חשמונאי). אלי זמיר ורון יאיר פלד. שתי החברות נתנו הלוואות בהיקפים של מיליוני שקלים והכספים לא הוחזרו עד היום. כמו כן התברר כי החברה העבירה כספים לחברת ליבנטל מבלי שנחתם עמה הסכם הלוואה מסודר.

  

אם לא די בכך הרי ש"כלכליסט" חשף גם כי 4 צ'קים עליהם חתומים יוסי קצנלבוגן ויקי שינקיד, על סך כולל של 1.33 מיליון שקל, נעלמו והחברה לא דיווחה על כך למשקיעים או למשטרה. מעותק של הצ'קים שהגיע לידי "כלכליסט" עולה כי הסכום שנכתב במילים על גבם אינו תואם את הסכום שנכתב בספרות, כך שסביר להניח שגם אם לא היו נגנבים, הבנק לא היה מכבדם.

 

האשמות חריפות בהתנהלות החברות 

דירקטורים בחברות התפטרו תוך שהטיחו האשמות חריפות בהתנהלות החברות. מהדו"חות הכספיים של החברה עולה כי אילן אופיר, ששימש כדירקטור בעל השפעה מהותית על התנהלותה של החברה, קיבל מהחברה כרטיס אשראי בו ביצע פעולות בעשרות אלפי שקלים שלא לצרכי פעילות החברה.  

 

אחת העסקאות המהותיות ביותר שביצעה נפקו סטאר היתה רכישת 25% מפעילות טורבינות רוח ברמת הגולן. הרכישה בוצעה מחברת DCI שהיתה בשליטת אילן אופיר עד לתקופה קצרה לפני ביצוע העסקה. צהל הראל, שמשפחתו מחזיקה ב-75% מטורבינות הרוח, טוען כי מכירת האחזקות של DCI בטורבינות נוגדת את ההסכם עמה ולכן ייתכן ולנפקו סטאר לא מגיעות כל זכויות בדיבידנדים שינבעו מהפעילות. לטענתו שלח מכתב לחברה בנושא. החברה לא דיווחה על מכתב שכזה.

 

אלימות בישיבת דירקטוריון

חברת נפקו סטאר עלתה לכותרות פעם נוספת לאחר שפרצה קטטה לקראת פתיחת אסיפת דירקטוריון שאישרה את הדו"חות הכספיים לרבעון הראשון. בעקבותיה הובהלו 2 פצועים, אילן אופיר ואבירם דולינגר, לבית החולים. לאחר הקטטה הוגשו תלונות הדדיות במשטרה שפתחה בחקירת האירוע.  

 

עודד בנימין, אשר שימש כמנכ"ל החברות, דיווח באסיפות האג"ח כי קופת המזומנים של וורלד גרופ ריקה והיא לא תוכל לעמוד בהתחייבויותיה בהיקף של כ-16.5 מיליון שקל כלפי בעלי אגרות החוב. בעלי אגרות החוב מצדם פנו לבית המשפט המחוזי בתל אביב בדרישה למנות לחברה מפרק.  

 

עורכי הדין ששימשו כמזכירי החברות הם אלי אקסלרוד ממשרד אקסלרוד אוחנה שטיינהרץ ושות' ועו"ד ויקטור תשובה.

פורסם לראשונה 22/07/2009 21:20

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יו"ר רשות ני"ע, זוהר גושן
צילום: מאיר אזולאי
מומלצים