שתף קטע נבחר

קטנטנים, אך מעוצבים

כשליאת הפכה לאמא היא עזבה את העבודה כמעצבת גרפית, אבל השתמשה בכישרון שלה לקשט את הבגדים של הנסיכים שלה. אלה כבר עשו את העבודה בשבילה. כך נוצרה דרישה לבגדים מעשה ידיה וכך נולד העסק "ליליבלה"

העסק של ליאת ויסברד-ליטבינוב, "ליליבלה", קם על רגליו בעיקר בגלל הדרישה, התמיכה והפרגון של הגננות והאמהות בגנים של ילדיה (בני שש וחצי ושנתיים וחצי). ליאת, 35, נשואה לאסף, מהנדס תעשיה וניהול ומתגוררת בהוד השרון, אמנם עשתה תואר בתקשורת, "כדי שיהיה", אבל תמיד התעניינה באסתטיקה וביצירה.

 

לפני שהפכה לאם עבדה כמעצבת גרפית, ובמקביל למדה תדמיתנות ותפירה בשנקר ולקחה קורסים גם בצילום ובצורפות. כשנולדו הילדים היא השתמשה בידע ובמיומנויות שצברה כדי לקשט את הבגדים והאבזרים שלהם, ואלה עשו לה פרסום בלי שהתכוונה ונוצרה דרישה ליצירותיה. בהתחלה היא לא כל כך ידעה לתרגם את הביקוש לעסק מסחרי, אך לפני כחצי שנה החליטה ליאת לשכור מאמנת עסקית ולאחר תשע פגישות אימון, כבר הקימה אתר אינטרנט יפהפה, המציע מתנות וחבילות שי אישיות לקטנים ולגדולים. בעזרתו, היא מקבלת היום הזמנות ומייצרת מוצרים מעוצבים הנשלחים לכל מקום בארץ ובעולם.

 

השאלון 

1.למה החלטת להקים עסק?

"זה היה החלום שלי, תמיד. כל השנים עסקתי בעיצוב וידעתי שיום אחד יבוא לי רעיון וזה יקרה. לפני שש שנים, כשעזבתי את משרתי כשכירה, לא דאגתי ביחס לעתיד, כי תמיד הייתה לי תחושה שכשיהיו לי ילדים אמצא סוף סוף את הנישה שלי. בהתחלה עיצבתי גופיות ותכשיטים, אבל זה לא היה באמת עסק. כשנולד הבן השני וקישטתי את בגדי הגוף שלו, התעוררה התלהבות גדולה מסביב. הגננת שלו ביקשה שאכין קישוטים כאלה על חולצות שהיא תחלק במתנה לכל מי שיש לו יום הולדת. ובהמשך עוד ועוד אמהות ביקשו שאכין קישוטים אישיים לילדים שלהן. אחרי כמה חודשים כבר התחילו לצעוק עלי 'למה את לא בונה אתר? למה את לא הופכת את זה לעסק מסודר?' והבנתי שאני צריכה עזרה. שיחה מקרית עם ספק אריזות, שסיפר לי שהוא מעביר את כל העובדים שלו תהליך של אימון, גרמה לי לנסות את האימון בעצמי. נפגשתי עם המאמנת אפרת לקט מ"תות – תקשורת ותוצאות". ותוך 48 שעות השבתי לה שאני מעוניינת להתחיל בתהליך. הסתבר שאני המאומנת האולטימטיבית: כל מטלה שקיבלתי, בוצעה מיד. בתוך תשע פגישות כבר היה לי אתר מוכן, שאני עיצבתי ועסק מתפקד".

 

2. כמה כסף השקעת כדי להפוך את הרעיון למציאות?

"פחות מ-20 אלף שקלים. בנוסף לעלות האימון (כמה אלפי שקלים), השקעתי עוד כ–600 שקלים בכרטיסי ביקור ופליירים. גם הקמת האתר עלתה כסף, למרות שאת העיצוב עשיתי בעצמי ועל ידי כך חסכתי הרבה מאוד. את מכשיר ההדפסה על הבגדים קניתי כבר מזמן, כמו גם את מכונת התפירה, שבה אני משתמשת כבר שנים. למעשה, היה לי את כל הציוד הדרוש בבית, ופתאום – ברגע שהתמקדתי - הכל התחבר יחד ויכולתי לעצב קולקציה יפה של מוצרים, לצלם צילומים ולקדם את האתר".


חולצה של "ליליבלה". "ידעתי שיום אחד יבוא לי רעיון וזה יקרה"

 

3. מה היה הכי קשה בדרך להקמת העסק?

"לעשות לעצמי את הסדר בראש. במשך כמה שנים לא הצלחתי למקד את עצמי, וכשנפגשתי עם המאמנת החלטתי שזו ההזדמנות לבחון בצורה מסודרת את סיכויי המימוש של החלום שלי. אמרתי לבעלי, שאני מרגישה שרק כך אוכל לבדוק את עצמי באמת, ולהחליט אם להקים עסק או לוותר. בתהליך האימון פשוט לימדו אותי לעבוד בצורה מסודרת, להגדיר לעצמי מטרות ולחלק מטלות לפי קטגוריות וסדר עדיפות. עזרו לי לזהות נקודות תורפה ולהתמודד עם הפחדים הכי גדולים שלי, כמו למשל להוציא כרטיס ביקור או לשווק את עצמי בכל מפגש חברתי. היום אני כבר לא פוחדת או מתביישת לחלק פליירים שלי, גם בהמתנה לרופא שיניים או כשאני יושבת בבית קפה. אין לי יותר בעיה להציע ללקוחות פוטנציאליים את המוצרים. אפילו למדתי לאהוב את זה".

 

4. מי הכי תמך בך?

"בעלי. הוא האמין, הרבה לפניי אגב, שאני מסוגלת להקים עסק ולא ראה בזה סיכון. בזכותו, צברתי ביטחון. הוא זה שתמיד הזכיר לי שכל כך הרבה אנשים סביבי התלהבו ממה שאני עושה, והיום הוא גם זה שעושה לי את המשלוחים כשצריך".

 

5. מה מהתנסויות העבר שלך הכי שימש אותך בהקמה ובתפעול של העסק?

"כל מה שלמדתי בעבר וגם עצם היותי אמא. כשאת אמא, את יודעת מה אמהות אחרות מחפשות ויכולה לספק להן את זה".

 

6. איך את מתמודדת עם המשבר הכלכלי?

"אני לא מרגישה את המשבר, כי אני נותנת ללקוח שלי יותר תמורת אותו מחיר. מכיוון שמצאתי ספקים איכותיים ואני עובדת מהבית, המוצרים המעוצבים שלי נמכרים באתר באותו המחיר שבו נמכרים מוצרים כאלה שאינם מעוצבים בחנויות. אני גם משקיעה מאוד בשירות לקוחות, כי אני רוצה שהלקוחות יהיו מרוצים, והאמת היא שאני אוהבת לקבל את המחמאות מהם".


גופיית הריון. "כשאת אמא את יודעת מה אימהות אחרות מחפשות"

 

7. מה התוכניות שלך לעתיד?

"אני רוצה למצוא עוד מוצרים שאוכל לעצב ולהעסיק עוד עובדים בהכנת המתנות ואריזתן. אני מאוד רוצה לגדול, אבל גם לשלב את האימהות בסדר היום. כך למשל, הצבתי לעצמי גבול שלא לעבוד אחרי השעה ארבע".

 

8. מה הכי הפתיע אותך?

"ההתלהבות מהעיצובים שלי. במשך שנים הייתי בטוחה שכל אחד יכול לעשות את מה שאני עושה. אני מודה שאני עדיין מופתעת מכך שלקוחות מתפעלים ומבקשים ממני פליירים לחלק לחברים ושיש לי כבר המון לקוחות שחוזרים אלי שוב ושוב".

 

9. מה את ממליצה לנשים שרוצות להקים עסק עצמאי?

"לא למהר. כשמתחילים לא להיכנס מיד להוצאות גדולות. עדיף להשקיע זמן בלימוד ולהתקדם לאט ובצורה בטוחה. כי כשהולכים מהר מדי, נופלים".

 

הנחות לגולשים

בהזמנת חבילת שי בעקבות פרסום הכתבה, תצורף מתנה: מגבת פליטות עם שם הילד/ה

 

עוד יזמיות שעשו עסק, זוכרים?

הילה מריחה את ההצלחה

אורית מרוויחה מזה שאחרים נראים טוב

לילי מצלמת נשים בהריון  


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליאת ויסברד-ליטבינוב. הכל התחיל מהגננת
צילום: ליאת ויסברד-ליטבינוב
חבילות שי שנשלחות לכל העולם
צילום: ליאת ויסברד-ליטבינוב
"ליליבלה". לכל בגד יש שם
צילום: ליאת ויסברד-ליטבינוב
לאשה בפייסבוק
מומלצים