שתף קטע נבחר

אורית מרוויחה מזה שאנשים נראים טוב

בגיל חמש היא אהבה להלביש בובות והיום היא נהנית, ואף מתפרנסת, מלייעץ לנשים בוגרות כיצד להתלבש באופן מחמיא. ומה לגבי סטיילינג לגברים ולנערות? גם זה בתכניות. מה שחשוב זה "לעשות, ליזום ולא לעצור באדום"

הסבתא של הסטייליסטית אורית לבה, 44, הייתה תופרת מודלים מקצועית שניבאה לנכדתה קריירה בתחום האופנה, כבר לפני ארבעים שנה. אך למרות שבמשפחת אמה כולם עוסקים באופנה, יצירה ועיצוב, דרכה של אורית אל תחום העיסוק שהיא הכי אוהבת הייתה ארוכה ומפותלת. במשך השנים הספיקה הסטייליסטית, הנשואה לאיש הייטק ואם לשניים (13 ו–17) ומתגוררת בקריית אונו, ללמוד מינהל בתי מלון, לעסוק במלונאות, בתיירות ובמכירות. רק לפני שנה וחצי, אחרי שסיימה קורס סטיילינג במכללת שנקר, הקימה עסק עצמאי. היום היא מדגימה איך עושים סטיילינג באירועים וגם מייעצת לכל מי שרוצה להיראות במיטבו, איך לשדרג את ההופעה, גם בלי להשקיע הון ברכישות חדשות.

 

1. למה החלטת להקים עסק?

"חיידק האופנה מקנן בי מאז שאני זוכרת את עצמי. בגיל חמש תפרתי בגדים לבובות ועיצבתי או שדרגתי את הבגדים שלי. במשך השנים עבדתי כמוכרת בחנויות אופנה, עיצבתי דגמים וניהלתי מכירות גם בבית. אמנם למדתי מינהל בתי מלון, אך גם כשהייתי מנהלת מזון ומשקאות, הייתה התלהבות גדולה ממה שעשיתי לבגדים שלי, כי אני אף פעם לא לבושה "מובן מאליו". המשרה האחרונה שלי כשכירה הייתה בחברת היי טק, שבה דאגתי לרווחת העובדים והשגתי להם כרטיסים להצגות ודילים בבתי מלון בארץ, ארגנתי ירידים ומכירות ונהניתי מכל רגע. אבל כשהילדים גדלו והתפניתי יותר, החלטתי ללמוד סטיילינג מקצועי ב"מכללת שנקר". כשחברת ההיי טק שעבדתי בה פתאום נסגרה, זה נראה לי הכי טבעי להקים עסק משלי, בתחום שאני הכי אוהבת".

 

2. איך התחלת?

"כשסיימתי את הלימודים, במקביל לעבודתי כשכירה בחברת ההיי טק, התחלתי לעבוד עם צלמים על הפקות. רציתי לבדוק אם אני באמת אוהבת את התעשייה הזו, שנראית כל כך זוהרת. בהתחלה, פשוט דפקתי על דלתות, גם של משרדי פרסום ויחסי ציבור וגם של צלמים. הצגתי את עצמי והסברתי שאני רוצה לעשות סטיילינג וליצור תיק עבודות. בהתחלה עבדתי ללא תשלום ועשיתי הכל. לא אמרתי 'לא' להזדמנויות. במקביל התחלתי לכתוב לאתרים בענייני אופנה ולהשתתף בפורומים בנושא. בהתחלה נתתי יעוץ פרטי לכאלה שהלכו לאיבוד בארון שלהם ולא ידעו מה צריך להעיף משם ומה אפשר לעשות עם מה שיש. גביתי 100 שקלים לשעת יעוץ, אבל מהר מאוד הבנתי שאני יכולה למכור את הזמן שלי גם למי שמחפש לתת מתנה מיוחדת. היום, אפשר לתת אותי כ"חבילת מתנה", שבה אני נמצאת עם הלקוח במשך חמש שעות של היכרות ויעוץ סטיילינג, תמורת 500 שקלים.

 

3. מתי הפכת לבעלת עסק?

"כשחברת ההיי-טק נסגרה החלטתי לעבוד רק בסטיילינג. עד היום הספקתי לעשות הפקות אופנה, אבל גם הפקות של מוצרי מזון וחדרי תצוגה של רהיטים. העקרונות לפיהם אני פועלת הם זהים. מבחינתי, להלביש אנשים או חדרים להפקה זה מאוד דומה. מה שהכי חשוב זה ליצור את הקומבינציות המעניינות. זה גם מה שאני מלמדת את הלקוחות שלי".

 

4. כמה כסף השקעת בהקמת העסק?

"לא נדרשה השקעה כספית, כי גם בתחום ההפקות וגם בתחום הייעוץ, אני מוכרת ידע. אין לי גם הוצאות פרסום ושיווק, כי השם שלי עובר מפה לאוזן דרך המלצות מלקוחות קודמים, וזו דרך שיווק שמתאימה לי מאוד".

 

5. מה הכי הפתיע אותך?

"הסיפוק והשמחה הגדולה שאני חשה, אחרי שאני עוזרת למישהי שזקוקה לייעוץ. כשלקוחות מתקשרים אליי, מאושרים, לספר לי על המחמאות בעקבות השינוי במראה, אין מרוצה ממני. זו תחושה נפלאה של הצלחה והכיף הכי גדול".

 


לא מתביישת לדפוק על דלתות (צילום: אייל פישר)

 

6. מה דורש ממך הכי הרבה מאמץ והשקעה?

"יזום פרויקטים חדשים. כשיצאתי לדרך העצמאית, החלטתי שאני לא מחכה שיקרו לי דברים, אלא יוזמת אותם".

 

7. איך את מתמודדת עם המשבר הכלכלי?

"אני פשוט 'לא עוצרת באדום', ועושה ועושה ועושה. הרי את אף פעם לא יודעת מאיפה יגיע אליך הפרויקט או הלקוח הבא. לכן אני לא מחכה שיגיעו טלפונים ובוהה בתקרה. כל בוקר אני קמה ויוזמת, מציעה, דופקת על דלתות, מציגה את עצמי לעוד ועוד אנשים. זה מביא חשיפה וגם עבודה. מה שגיליתי לאחרונה זה שהעשייה הזו והדיבור על מה שאני עושה, הכי מעוררים את הרצון להמשיך וליצור".

 

8. מה הכי עזר לך בדרך?

"האופטימיות והנחישות. אני מאמינה שאם אדם לא יעשה, פשוט לא יהיה לו. כשאת עושה דברים קורים, ולכן אני אף פעם לא אומרת 'לא', כי הרי השמים הם הגבול והכל זה עניין של יוזמה. כל מה שצריך לדעת זה איך לעשות שיתופי פעולה ולא להתבייש לדפוק על דלתות".

 

9. מהן התוכניות לעתיד?

"לפתח את תחום יעוץ הסטיילינג לגברים ולנערות. כבר ערכתי כמה מפגשים לנערות, שבהם הבאתי בובת חייטים והדגמתי מה אפשר לעשות עם בגדים ואבזרים שיש לכל אחת בבית. הערבים האלה היו מהממים וממש לא נתנו לי ללכת הביתה".

 

10. מה את ממליצה לנשים אחרות שחולמות להקים עסק?

"לא להתפנק, לא לקחת קשה סירובים ובעיקר לא להיכנס לדיכאונות. נכון שלכל אחד יש אגו וכבוד, אבל תמיד צריך לזכור שכל סגירה של דלת בפנים היא בעצם הזדמנות חדשה להתחיל שוב. כי בכל רע יש טוב".

 

הנחות לגולשים

10 אחוזי הנחה על כל מפגש של יעוץ סטיילינג עם אורית לבה


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אורית לבה. חיידק האופנה קינן בי מאז שאני זוכרת את עצמי
צילום: אייל פישר
אורית בפעולה. השם שלי עובר מפה לאוזן
צילום: אייל פישר
כשיצאתי לעצמאות החלטתי לא לחכות שדברים יקרו, אלא ליזום
צילום: אייל פישר
לאשה בפייסבוק
מומלצים