שתף קטע נבחר

מבחן הדראג קווין: הכל על שפתונים

ביקשנו מגיל נוה, אמן איפור ודראג ללמד אותנו את תורת מריחת השפתונים, ונתנו לו לבדוק כמה מהליפסטיקים החדשים בשוק ולתת להם ציונים. זו התוצאה

"שפתון הוא הצהרה מינית", כך מגדיר גיל נוה, דראגיסט רקדן ואמן איפור, את אחד ממוצרי האיפור הנפוצים ביותר. "מראה של שפתיים אדומות וחושניות גורם למאופרת להיראות יותר זמינה מינית. וליפסטיק על גברים זה דבר משגע, אבל אני לא אובייקטיבי כמובן".


מצהיר הצהרה. גיל נוה (צילומים: אלי אלגרט)

 

ליפסטיק הוא לא אביזר חובה כשהיה בעבר, בעיקר מאז התפשטותם רחבת היקף המדפים של הגלוסים. יותר מהצבע שלהם, יש מי שמכור לריח המתקתק שלהם שהולך ומתפוגג מן העולם.

 

"לליפסטיקים הישנים היה ריח ספציפי שכולנו מזהים עם פורים", אומר גיל וחושף פרט שמעכיר את זיכרון הריח: "והמקור שלו הוא שמן קיק. אבל היום רוב החברות משתמשות בשמנים אחרים, ונוסף לשומן, רוב השפתונים היום מכילים טלק.

 

"בעבר היו מפיקים שפתונים מפירות ומתמציות פירות. בימי הביניים היו משתמשים בטיפות של דם כדי להאדים את השפתיים ולתת להן מראה בריא יותר. בשנות ה-50 השתמשו בשעוות דבורים ושומנים, בשנות ה-70 עברו לחומרים סינתטיים ובשנות ה-90 החל שיגעון הבריאות ועברו לחומרים טבעיים. היום, הרבה מאוד חברות משלבות מיני צמחי מרפא מרפואה אלטרנטיבית בשפתונים. יתכן שיש לזה השפעה, אבל לא צריך להתלהב מצמח אקזוטי שהרגו 15 אלף קופים כדי להפיק ממנו ליפסטיק אחד. זה טריק שיווקי".

 

מה הדרישות שלך מהליפסטיק שלך?

 

"מלבד צבע יפה ואפקטיבי, אפשר לצפות מליפסטיק שיהיה עמיד, שלא נצטרך לא לחדש אותו כל עשר דקות ומצד שני, שלא ייבש את השפתיים ולא יגרום להן להיראות כמו מדבר צחיח. עוד חשוב שלא יעיק עליהן וכן שלא ישקע לתוך חריצים, כלומר שיהיה אלסטי, אסתטי וייתן תחושה נעימה".

 

הנייר מחזק את העמידות

השפתיים סופגות שני סוגים עיקריים של מרקמי שפתונים: אלו שבגווני מאט ואלו שנוהגים לבהוק. "מעבר לזה שזה עניין של מראה ועוצמות, המאטים יותר עמידים, אבל פחות מעניקים תחושה של לחות", אומר גיל. "השפתונים שאינם מאט הם קצת יותר מבריקים ושמנוניים, הפיגמנט שלהם יותר חזק אבל פחות עמיד".

 

תגיד מה הקטע עם הנייר?

 

"מספיגים שפתיים משוחות בנייר בשביל עמידות. יש למשוח שכבה של הליפסטיק על השפתיים, לקחת פיסת נייר, עדיף טישו, להצמיד השפתיים לנייר ולא לנסות למחוק את הצבע, אלא לתת לנייר לספוח את החומרים הנדיפים והשמנוניים. על השפתיים נותר אז רק הפיגמנט. אם רוצים שהוא יחזיק יום שלם, אחרי זה מורחים שכבה נוספת ואז חוזרים עוד פעם על האקט עם הנייר בהתאם לצורך".


 

אולי בשנת 2050, ליפסטיק בצבע ירוק עם פסים לבנים יהיה שיא האופנה. אבל עד אז, ולמרות שהיום אפשר למצוא בפארמים מהוגנים גם גווני שחור, הצבע האדום אדום הקלאסי, זה משנות ה-40 ושנות ה-80, פרץ במלוא עוזו בחזרה לאופנה, אחרי כמה שנים של שליטת גוונים ורודים חיוורים וסגולים.

 

"האדום אכן חוזר", אומר גיל. "חשוב לשים לב שיש כל מיני סוגי אדומים. באדום הקלאסי, הפיגמנט מכיל בעיקרון אדום נטו והוא מתאים לרוב סוגי העור, בעיקר לבהירות. אבל יש סיבות לעבור לסוגים שונים של אדום.

 

"לנשים עם שיניים צהבהבות מומלץ לעבור לצבעים טיפה יותר כהים. זה מטשטש את הקונטרס. לכל אחד מאיתנו יש גוונים ותת גוונים בעור - ליפסטיק אדום קלאסי לא יתאים לאישה עם אדמומיות בעור כי היא תיראה סתם אדומה והייתי ממליץ לה על אדום סגלגל. לעור עם נטייה לצהבהבות אני ממליץ על שפתון אדום עם נטייה לוורוד. לבחורות כהות עור מתאימים כל גווני האדום.

 

"זה גם עניין של אופנה בכל מדינה. האמריקאיות, למשל, חולות על צבע קורל (סלמון) בארץ כתום מתקשר עם דודה פולניה. בנוסף, מה שיפה על בחורה גרמניה או בחורה אפריקאית בגרמניה לא יתאים פה בחום של 70 מעלות בצל".

 

השפתיים המושלמות: תוחם, ליפסטיק וגלוס

אופנה שחשוב לעשות הכל כדי שלא תשוב, היא זו שפנינה רוזנבלום היתה אשת הפוסטר שלה: תוחם שפתיים בצבע כהה מהשפתון. גיל נזכר בה בזעזוע, אבל הוא לא פוסל את פועלם של התוחמים רק בגלל שעשו בהם שימושים לא ראויים.


 

"זה אחד מפשעי האופנה הגדולים ביותר שנעשו אי פעם", הוא אומר בבעתה, "אבל תאמיני או לא, יש בחורות שזה מדהים להן. מעט מאוד בחורות. אבל בגלל הקשר הפרחי עדיף להימנע מזה. תוחם כן טוב כשהוא משתלב היטב עם צבע השפתון לא מתנגש איתו.

 

"אפשר לתת בעזרתו אשלייה של שפתיים גדולות יותר. שפתיים באדום קלאסי תוחמים בבורדו יין. יש למלא השפתיים בצבע האדום ובמרכז השפתיים לתת נגיעה של צבע אדמדם ורדרד. אפשר לעשות אותו דבר עם גלוס לבן. בדראג משיגים את האפקט עם נצנצים - מה שכהה שוקע מה שבהיר בולט".

 

ומי שיש לה שפה צרה מהשנייה?

 

הייתי ממליץ לתחום את השפה התחתונה ולא למלא אותה כולה בצבע - להשאיר חצי מילימטר בלי צבע. ואת החלק העליון לתחום חצי מילימטר למעלה מקו התחימה החיצוני. זה דורש תרגול והרבה מאוד אומני איפור מעדיפים לעשות זאת עם מברשת. באופן כללי אני ממליץ לערבב גוונים. רק צריך להתאמן על זה בבית".

 

מורחים גלוס מעל השפתון?

 

"למראה שפתיים מושלם יש להשתמש ראשית בתוחם, אחר כך בשפתון ולאחר מכן בגלוס. יש נשים שמעדיפות רק גלוס ויש שמעדיפות רק ליפסטיק. אני מציע נגיעה בלבד של גלוס, כי הוא גורם לפיגמנט להיות פחות יציב על השפתיים. הגלוס נוזל ואז זה נראה כאילו מדממים מהפה. מה גם שמראה שפתיים מזכוכית כבר לא באופנה מאז 2005".

 

מד זווית

בעיה קשה ומרה עם שפתונים היא שהם מגיעים עם קצה שמעוצב בזווית, אבל ברבות השימושים הוא הופך למעוגל ולא הולם את הקטעים הצרים שכל שפתיים, למעט אולי אלה של אנג'לינה או סקרלט, ניחנו בהם. איך פותרים את זה? "שומרים על הזוית", מסביר גיל.

 

"יש למשוח את השפתון על השפה התחתונה באמצעות החלק הרחב, להגדיר את גבולות השפה העליונה עם החוד, ואז לחזור לחלק הרחב גם בשפה. אפשר גם להשתולל עליו עם סכין יפנית, אבל חבל על המוצר. והכי פרקטי: להשתמש במברשת שפתיים".

 

כמה זמן מחזיק מעמד שפתון מצוי?

 

"תלוי בכמות השימוש. אני לא ממליץ לא להשתמש בו יותר מחצי שנה כי אלה מהם המכילים חומרי לחות עלולים לצבור חיידקים ופטריות, אבל היותר עמידים יכולים להחזיק בין שנה לשנתיים, הכל כפוף להמלצות משרד הבריאות. חפשו את הסימון על האריזה".

 

כמה אתה מוכן לשלם על ליפסטיק?

 

"אני זו לא דוגמא. ליפסטיק טוב עולה בין 60 ל-120 שקל. מחירי חברות היוקרה גבוהים יותר, אבל נדיר שיש סיבה לשלם כל כך הרבה על לפסטיק. אני ממליץ על ליפסטיקים מסדרת ויוה גלאם של מאק שכל הרווחים ממכירותיה נתרמים לקרן למאבק באיידס שהחברה הקימה. הייתי נזהר מליפסטיקים זולים מדי. מצאתם ליפסטיק שעולה 20-10 שקל? בדקו אם הוא מאושר על ידי משרד הבריאות, שלא יהפך לכם לירקרק על השפתיים ותמצאו את עצכן עם שפה אחת בצורת דונלד דאק ושפה שנייה בצורת מגף איטלקי".

 

מה חדש? השוואת שפתונים

ומהתיאוריה למציאות על המדף. גיל סקר עבורכם כמה מהמוצרים החדשים בשוק. אלו התרשמויותיו. 

 

גרלן - Rouge G De Guerlain Jewel Lipstick Compact בגוון GAIA 10

מוצר מרהיב בעיצובו, שלפי אתר החברה הוא פרי מחשבתו של מעצב התכשיטים האירופי לורנז באומר, שבמבט ראשון מטעה ונראה כגרסה מהודרת לדיסק און-קי. עם שליפת הליפסטיק מהקופסה הכסופה, קופצת מראה קטנה - רעיון מצוין ושימושי לכל הדעות. מעבר לכך, העיצוב המרהיב מעט כבד בתיק, וכנראה כבד בכיס.


 

עם זאת, הצבע עצמו נהדר - עשיר, נמשח בקלות, אטום, מבריק מאוד ועתיר בלחות. בתחום העמידות, המוצר אינו מושלם, וחבל - הברק נעלם לאחר עישון והגוון החזיק מעמד לאורך היום, אך לאחר האוכל היה צורך לחזקו. הניחוח נעים מאוד, אך ישנם אלו העשויים לגלות לו רגישות.

 

לא ידוע לי על רכיבים נוספים שעשויים לגרום לרגישות, ולפי אתר החברה הליפסטיק מועשר ברכיבים טבעיים המשמשים בתחומים שונים של רפואה אלטרנטיבית. עוד נאמר באתר החברה כי המוצר ניתן להשגה ב-25 גוונים, אך איני בטוח שכולם ניתנים להשגה בישראל. בשורה התחתונה, המוצר הזה הוא פינוק לאלו שיכולים להרשות לעצמם ליפסטיק שהוא בעצם תכשיט מעצבים. זה יתרונו וגם חסרונו. לא צוין על האריזה האם המוצר נוסה על בעלי חיים.


 

מאק - Suntints SPF20 Liquid Lip Balm בגוון Pink Tinge

המוצר הזה איננו ליפסטיק "קלאסי" לשפתיים וגם איננו גלוס "קלאסי". זהו תכשיר לחות והגנה לשפתיים, שנותן גוון עדין ושקוף לשפתיים עם ברק קל. היצרנית הצליחה לעשות מיזוג מעניין ומוצלח ביותר בין שלושת תכשירי השפתיים הבסיסיים, שמעניק תחושה נעימה מאוד של לחות וטיפוח באופן מיידי, כאילו השפתיים נעטפו בשכבה אטומה שחוצצת בין השפתיים לאוויר.

 

עבור חלק מהמשתמשות והמשתמשים זה עשוי להרגיש מעט מעיק בתחילה, אך תוך זמן קצר התחושה עוברת. מבחינת עמידות, על פניו, המוצר עמיד כמו כל גלוס - כלומר כלל וכלל לא, אך תחושת הלחות והטיפוח נותרת לאורך זמן, גם אחרי שתייה, עישון ואף אכילה. גוון הורוד העדין, עם נצנוץ קל מאוד, נשאר על השפתיים באופן מפתיע, ויש צורך במגבון להסירו מהשפתיים.

 

השפופרת הלחיצה (10 מ"ל) פרקטית ביותר. יש לציין שהמוצר מדיף ניחוח נעים של וניל, אך חלק מהאנשים עשויים לגלות רגישות לרכיבי הניחוח. כמו כן, חלק עשויים לגלות רגישות לרכיב ה-SPF, להגנה מפני קרני השמש. בשורה התחתונה, מוצר מומלץ ביותר ליום יום, לאוהבי המראה הסולידי, נשים וגברים כאחד. לפי אתר החברה, ישנם חמישה גוונים שונים, שני ורדרדים, אדמדם, זהוב וסגלגל. לא צוין על האריזה האם המוצר נוסה על בעלי חיים והאם הוא היפואלרגני.


 

ע.פ.ר.ה. איפור מקצועי - ליפסטיק בגוון Amethyst 

ליפסטיק "קלאסי", שלפי היצרנית הישראלית מכיל חומרים נוגדי חמצון וויטמין E, המלחח את השפתיים ומגן עליהן. ואכן, המוצר מעניק תחושה של לחות נעימה, עם גוון אינטנסיבי, אטום וחצי מאט.


 

לא צוין האם המוצר אמור להיות עמיד במיוחד, אבל הוא גילה עמידות מרשימה לאורך היום, בשתייה ובעישון, אך לאחר האוכל לא נשארו ממנו שרידים על השפתיים. בנוסף, הצבע לא שקע בחריצי השפתיים, מה שמראה על עמידות פיגמנט, אך המוצר הוסר בקלות באמצעות מגבון לח ונשארה תחושת לחות נעימה.

 

חסרונו היחיד של השפתון מבית היצרנית הישראלית, הוא ריחו של המוצר, שהזכיר לחלק מהנסיינים צבעי איפור של ילדים לפורים, משום שאחד מרכיביו המרכזיים הוא שמן קיק, אך הריח חולף במהירות. לא צוינו רכיבים אחרים העשויים לגרום לרגישויות.

 

לפי אתר החברה, ישנם יותר מ-25 גווני ליפסטיק, רובם בסיסיים (ורוד, אדום, חום וסגלגל), והשאר טרנדיים מאוד. הגוון שנמסר מהחברה הוא ורוד חיוור, אופנתי ביותר לחלק, ודודתי במקצת לאחרות. האריזה אלגנטית ונוחה. לא צוין על האריזה האם המוצר נוסה על בעלי חיים והאם הוא היפואלרגני.


 

לנקום - L'ABSOLU ROUGE advanced replenishing & reshaping lipcolor pro-xylane SPF 12 בגוון Absolute Rouge

 

מהאודמים המוצלחים ביותר שנתקלתי בהם בשנים האחרונות. האריזה היפהפייה מעוצבת באלגנטיות ובתוכה ליפסטיק נעים, עתיר בלחות, אך עמיד ביותר, שאינו שוקע בחריצי השפתיים ומוסר בקלות.

 

לפי היצרנית, המוצר מכיל רכיב חדשני, האחראי ברמה המולקלרית לכך שהצבע אחיד, משיי ואף "נותן אשליית שפתיים מלאות יותר". אינני יודע אם אותו רכיב עשוי לגרום לרגישויות, אם כי צוין שהמוצר הוא היפואלרגני.


הצבע עשיר, אטום ומבריק למדי, כך שאין צורך בגלוס. בנוסף, המוצר מדיף ניחוח נעים מאוד שנשאר לאורך זמן. הצבע לא זז לאורך היום, גם בעישון ובשתייה, ולאחר האוכל איבד רק את הברק ומעט מעוצמתו של הפיגמנט.

 

אני מעדיף שלא להתפייט יתר על המידה על המוצר הזה, שזכה בצדק בפרסי האיפור של מגזין "מארי קלייר" ו-"ALLURE". פשוט לרוץ ולהתנסות, תוך מחשבה שמחירו אינו שווה לכל נפש. לפי אתר החברה, ישנם יותר מ-30 גוונים, אך לא כולם ניתנים להשגה בישראל. הגוון שנמסר מהחברה היה אדום קלאסי, שתמיד היה ותמיד יהיה באופנה. לא צויין על האריזה האם המוצר נוסה על בעלי חיים.


 

סופטאץ' - Stay+ Lipstick - Long Lasting Moisturising Vitamne E Enriched בגוון Merlot 21 

ליפסטיק עמיד למדי, שאריזתו מזכירה את סדרת האודמים העמידים הראשונה של "רבלון" - קולורסטיי. בניגוד לרוב האודמים שטוענים לעמידות, הליפסטיק הזה אינו מייבש את השפתיים ולא גורם להן להראות כמו מדבר צחיח. הפיגמנט נעים לעין, חצי שקוף, מאט ומנצנץ קלות.

 

עם זאת, בתחום העמידות הבטחת היצרנית לא מתקיימת. יחד עם תחושת הטיפוח הנעימה, שמחזיקה לאורך זמן, הצבע לא החזיק מעמד לאורך זמן והיה צורך לחזקו לאחר עישון ושתייה ולחדשו לאחר האוכל.

 

שימוש בממחטה יבשה הסיר את רוב הפיגמנט, ושאריות הניצוץ הוסרו בנקל באמצעות מגבון לח. ריחו של המוצר נעים מאוד והגוון מחמיא ביותר. אינני יודע על רכיבים העשויים לגרום לרגישות ולא ניתן היה למצוא אתר של החברה בו יתוארו הגוונים השונים. לא צויין על האריזה האם המוצר נוסה על בעלי חיים.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים