שתף קטע נבחר

בעלי תפרון: נזרים 4 מיליון דולר

למרות שהמפעל מחזיק בחוב של כמיליון שקל לחברת החשמל, הוא לא ינותק בינתיים מאספקת החשמל. יו"ר תפרון יעקב גלברד יופיע היום בוועדת הכספים ויבקש סיוע ממשלתי. גם 650 עובדי מפעלי פלדה בעכו ובקריית גת בסכנת פיטורים

בעלי השליטה בתפרון, קרן פימי ומבטח שמיר, מוכנים להזרים לחברה 4 מיליון דולר בתנאי שיקבלו סיוע ממשלתי ובתנאי שהבנקים יפרסו מחדש את חובות החברה, המסתכמים ב-33 מיליון דולר.

 

 

בעלי השליטה, המחזיקים ב-20 ממניות תפרון, מבקשים שמחצית מהחובות ייפרסו ל-10 שנים ובריבית "נוחה", והמחצית השנייה תהיה גם היא בתנאים מועדפים בהתאם ליכולת ההחזר של החברה. בתמורה להזרמת הכספים יקבלו בעלי השליטה מניות נוספות בחברה.

ענף הטקסטיל
14 אלף עובדים חיים על זמן שאול / תני גולדשטיין
תעשיית הטקסטיל המקומית הייתה פעם מותג בינלאומי, עיצבה את המראה הישראלי ופירנסה רבבות רבות של עובדים. כיום, הענף מעסיק בשכר נמוך, מקבל תמיכה ממשלתית, ובכל זאת נכשל ומפטר עובדים
לכתבה המלאה

 

היום (ג') תדון ועדת הכספים של הכנסת בסכנת הסגירה של מפעל הטקסטיל תפרון. לדיון המיוחד הוזמנו נציגי משרדי האוצר והתמ"ת, הבנקים, הנהלת תפרון ונציגי העובדים. בפני הוועדה יופיע יו"ר תפרון, יעקב גלברד, שיבקש סיוע ממשלתי למפעל.

 

לוועדה אין אמנם סמכויות רשמיות להעניק סיוע כלשהו או לכפות על הממשלה להזרים כספים, אולם יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני, וחברים נוספים בוועדה, הפעילו בעבר את קשריהם והשפעתם על מנת לסייע ולקדם פתרונות נקודתיים. זאת, בין היתר בשילוב המגזר העסקי, ההסתדרות והממשלה.

 

"מפעלים רבים עושים את החשבון הפשוט, מפטרים את העובדים הישראלים ומייבאים סחורות מחו"ל", אמר גפני. "המדינה חייבת למנוע את עזיבת המפעלים ולסייע לאלו שכן עובדים בארץ, שכן מדובר בתעסוקתם של אלפי ישראלים".

 

מחברת החשמל נמסר, כי בדיון מיוחד שהתקיים אמש הוחלט, שלא לנתק את מפעל תפרון מרשת החשמל, למרות חוב של כמיליון שקל עבור חודש נובמבר. "אנו מודעים היטב לכך, שניתוק המפעל מאספקת החשמל יגרור סגירה מיידית שלו ולכן החלטנו שלא לנתקו מאספקת החשמל ולנסות ולהגיע עימו להסדר תשלומים שיהיה לו נוח יותר. חברת החשמל לוקחת על עצמה סיכון גדול בהחלטה זו", מסר מנ"כל חברת החשמל, עמוס לסקר.

 

מכת פיטורים בצפון?

גם 400 העובדים במפעל הפלדה "חוד אסף פלדה" בעכו ו-250 העובדים בקריית גת עלולים לאבד את פרנסתם בעקבות משבר הפלדה בעולם. "אם נגיע למסקנה שאין טעם להפסדים, ניאלץ בתוך חודש חודשיים לדומם את ייצור הפלדה ולהפוך ליבואנים ואז נזדקק ל-100 עובדים בלבד", אמר המנכ"ל רמי שני.

 

עובדי המפעל מודאגים וחוששים לפרנסתם. יצחק אוחיון (62) אב ל-3 עובד 30 שנה במפעל הפלדה: "המצב לא טוב אצלנו. אפילו חברות שמירה לא מחפשים אנשים כמונו. אני מודאג יותר מבעבר, בגילי עם שני סטודנטים זה קשה. אם יפטרו אותי, נפסיק לילדים את הלימודים".

 

טוביה פלד (61) אב ל-3 עובד במפעל 35 שנה: "המחשבות מתרוצצות ואני מתקשה כבר להירדם. אני בלחץ. כל הצפון על הפנים והגיע הזמן שהממשלה תפקח את העיניים".

 

מנתוני שירות התעסוקה לחודש האחרון מתברר כי כל מובטל שלישי בישראל הוא תושב הצפון, 22% הם אקדמאים. שיעור האבטלה בצפון הוא 10.5% לעומת הממוצע הארצי העומד על .6.9% עוד מתברר כי 40% ממובטלי הצפון מקבלים קיצבת הבטחת הכנסה.

 

השתתפו בהכנת הכתבה: נווית זומר, גואל בנו, יונתן גולן ודוד רגב; וכן כתבת ynet בילי פרנקל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תפרון מפעל
צילום: אחיה ראב"ד
מומלצים