שתף קטע נבחר

ליצמן בכנסת: "מי שצריך טיפול שורש - מתרושש"

בדיון בכנסת התבקש סגן שר הבריאות להסביר את המחטף שנעשה באישור החשאי למימון רפואת השיניים לילדים. ח"כ חיים כץ הטיח בו: פרצת דרך לחיסול סל התרופות, אך ליצמן הבטיח: אפעל לגיוס כ-170 מיליון שקל לביטוחי שיניים לילדים. ותכנית מוסדרת לחלוקת הכסף? "לא צריך לדבר עכשיו על זה", הגיב ליצמן

"אתה מנסה לטפל בסתימה ושובר בדרך חמש שיניים". כך אמר היום (ג') ח"כ חיים אורון לסגן שר הבריאות יעקב ליצמן, בדיון שנערך בוועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת בנושא טיפולי השיניים לילדים על חשבון סל התרופות. "הכנסת רפואת שיניים היא מהלך נכון שנעשה בשבע שגיאות, שלא פוגעות רק במהלך עצמו אלא בכל מערכת הבריאות", הוסיף אורון.

 

בדיון התבקש ליצמן להסביר את ה"מחטף" שביצע בתחום רפואת השיניים.

 ליצמן חשף כי מעבר לסכום של 65 מיליון שקלים שהוא מבקש לקחת מתקציב ועדת סל התרופות, הוא מקווה להגיע לסכום שבין 170 ל-180 מליון שקלים לצורך מימון התוכנית למתן טיפולי שיניים לילדים. "מחירי טיפולי השיניים הם מרקיעי שחקים", אמר ליצמן לחברי הוועדה. "מי שצריך טיפול שורש מתרושש. מי שאין לו כסף, מזניח. האם נכון להזניח ילדים רק כי אין לזה כסף?" 

 

תכנית? בינתיים אין

יושב ראש הוועדה, ח"כ חיים כץ, ביקש מליצמן להציג את תכניתו למתן טיפולי שיניים, פרטים כגון היכן יינתן השירות ובאילו גילאים. מתשובת ליצמן עלה כי אין כרגע תוכנית: "על התוכנית איך ומה יושבת ועדה בראשות המנכ"ל והממונה על קופות החולים במשרד", אמר ליצמן. "פנינו לקופות החולים ואולי נפנה גם לעוד גורמים. לא צריך לדבר עכשיו על זה", אמר ליצמן. 

 

ח"כ כץ אמר לליצמן: "אני שמח שאתה נכנס לנושא רפואת השיניים, אבל עצוב על עצם ההחלטה. פרצת דרך לביטוח בריאות ממלכתי בתחום השיניים, אבל גם לחיסול סל התרופות". 

 

חלק גדול מהדוברים בוועדה הזהירו כי מהלך שבו נלקח כסף מתקציב הסל לתחומים אחרים הוא מסוכן. "סל התרופות הופך להיות קופה של שר האוצר", אמר ח"כ אורון והציע: "יש הצעת חוק על בריאות השן, בואו נפעל להכניס לקראת 2011 באופן מסודר את הפרוצדורה של רפואת השיניים. זה תהליך מסודר עם מקורות מסודרים". 

 

ד"ר איתן חי-עם, מנכ"ל משרד הבריאות, תמך במהלך של ליצמן ואמר: "אם כולם בטוחים שצריך לטפל בשיניים למה עד היום זה לא קרה? זו אולי הדרך היחידה שזה יקרה. אם הדרך היחידה לעשות את זה היא להוציא כסף מהסל – אז טוב שזה קורה. זהו תפקידו של משרד הבריאות". 

 

הדיון בנושא יימשך גם בשבוע הבא. 

 

ארגוני החולים לרה"מ: בטל את המהלך

בתוך כך, פנו ארגוני חולים יחד עם חברי הכנסת רחל אדטו, חיים אורון ויולי תמיר לראש הממשלה בנימין נתניהו, המכהן

 כשר הבריאות בפועל, לבטל את המהלך לנטילת 65 מיליון שקל מתקציב סל התרופות עבור טיפולי השיניים. "החלטת הממשלה תמנע מחולים להתחיל בטיפולים שלהם הם ממתינים באופן מיידי", כתבו הפונים במכתבם לנתניהו. "ויתור על טיפולים זמינים ומוכחים שכבר תועדפו על ידי ועדת הסל עבור מימון תוכנית עלומה הינו פגיעה בלתי אנושית בחולים".

 

 

הם ציינו בפני ראש הממשלה כי עומדת בפניו אפשרות לתמוך בהצעת חוק שכבר הוגשה, לפיה העלאת מס הבריאות תממן שירותי רפואת שיניים עד גיל 18 ומגיל 65. על המכתב חתומים למעלה מ-45 ארגוני בריאות, בהם האגודה למלחמה בסרטן, האגודה לזכויות החולה, חולים הסובלים כאב, חולי כליות, האגודה הישראלית לסוכרת ועוד.

 

גם בהסתדרות הרפואית שיגרו מכתב בטון קשה לראש הממשלה נתניהו "יזמת סגן השר ליצמן, הופכת את ועדת הסל לריקה מתוכן, ומהווה התערבות גסה, אלימה וחסרת תקדים בשיקול הדעת המקצועי של ועדה. התערבות פוליטית חסרת תקדים ומסוכנת שכזו, מכתימה את טוהר השיקולים המקצועיים של הוועדה", כתב יושב ראש ההסתדרות הרפואית ד"ר לאוניד אידלמן והוסיף "אנו בטוחים כי מסלול עוקף ועדת הסל וקבלת החלטות במחשכים, הרחק מעין הציבור, אינה דרכה של הממשלה שבראשותך וסמוכים ובטוחים כי השגגה תתוקן והדברים יובאו לדיון ולהכרעה בפני הגוף המקצועי בעל הסמכות והתוקף להחליט בנושא".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
למה להזניח ילדים רק כי אין כסף? ליצמן
צילום: גיל יוחנן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים