שתף קטע נבחר

החקלאים מאוימים: ירקות קפואים מיובאים מסין

כבר שלושה חודשים נמכרים ברשת "יש" של שופרסל תירס, אפונה ושעועית קפואים מתוצרת סין, במחיר זול יותר מתוצרת הארץ. צבי אלון, מנכ"ל מועצת הצמחים: "זה יהיה אסון לחקלאות הישראלית אם יפסיקו לגדל כאן ירקות"

המילים "מתוצרת סין" - מעתה לא רק על מוצרי חשמל ואלקטרוניקה, אלא גם במקרר הירקות הקפואים בסופרמרקט. מתברר כי בשלושת החודשים האחרונים יובאו לארץ ירקות קפואים, תירס, אפונה, שעועית ועוד מהענקית הקומוניסטית.

 

 

בשלב הזה הם נמכרים ברשת "יש" של שופרסל ובחלק מהחנויות ורשתות המזון הפרטיות, מקצתם תחת מותג פרטי של הרשת, חלקם תחת המותג "ביכורי שדה". רק מבט בוחן על האריזה מאחור מגלה כי לא מדובר בגידול ישראלי, אלא סיני. בתגובה פנו המגדלים הישראלים בדרישה להעלאת המכס על יבוא ירקות מעובדים מסין. לטענת המגדלים, הסינים מוכרים את הירקות הקפואים ליבואן במחיר הנמוך מעלות גידולם בארץ.

 

ברשתות שבהן בדקנו מחיר חבילה של ירקות קפואים מסין ניכר הבדל במחיר. למשל, אפונה ירוקה קפואה מיובאת, "ביכורי שדה" 800 גרם, עולה 9.99 שקלים ברשת יש. לעומת זאת, מוצר זהה של סנפרוסט יעלה 15.90 שקל, ושל פרי גליל יעלה 11.49 שקל.

 

מקור בשופרסל אמר כי אכן הגיעו אליהם ירקות מסין. לדבריו, "בשלב הזה לא קיבלנו החלטה, משום שאיכות הירקות הסיניים עדיין לא מספקת את הרשת והם נמכרים רק ב"יש". אני לא אומר שזה לא יקרה בעתיד". 

 

גידולים קפואים ביבוא פירושם איום על המגדלים המקומיים ותעשיית שימורי הירקות. ל"ממון" נודע כי בשבוע שעבר התקיימה פגישה בין צבי אלון, מנכ"ל מועצת הצמחים, וסמנכ"ל סחר חוץ במשרד החקלאות, ובו נדונה דרישתם. ממשרד החקלאות אישרו כי הנושא נבדק, ובתוך כמה שבועות יוגשו לשר החקלאות מסקנות.

 

אלון אמר ל"ממון": "זו פגיעה באחד העצבים הראשיים של החקלאות הישראלית. יבוא תירס, שעועית ואפונה מסין מדאיג אותנו. מדובר בירקות שמגדלים בשטחים גדולים בפריפריה ועלולים לפגוע במגדלים ובמפעלי עיבוד הירקות, שגם הם, כמו ויטה פרי הגליל, מילוטל וסנפרוסט, פועלים בעיירות פיתוח.

 

"בישראל יש הגנה על יבוא מוצרי חקלאות מעובדים ומוטל מכס על היבוא מסין, אלא שהסינים מוכרים את המוצר ליבואן במחיר זול כל כך, שגם בתוספת המכס שמוטל עליו מחירו זול ביחס למוצר המקומי, אם כי האיכות אינה משתווה.

 

לדברי אלון, "זה אסון לחקלאות הישראלית אם יפסיקו לגדל כאן ירקות ושטחים יעמדו שוממים, שלא לדבר על התלות ביבוא מזון ועל הנזק למגדלים ולתעשייה שמעסיקה מאות עובדים".

 

פיני מהרם מקיבוץ עינת, מרכז ארגון עובדי הפלחה, אמר ל"ממון": "אנחנו מרגישים תוצאות בשטח. ההזמנות לתירס ירדו בכ-30%. אם זה יימשך, נפסיק לגדל והצרכן הישראלי יהיה תלוי בירקות הסיניים".

 

 

הידיעה התפרסמה הבוקר במוסף "ממון" של ידיעות אחרונות"

 

בהכנת הכתבה השתתפו נווית זומר ואיריס ליפשיץ-קליגר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים