שתף קטע נבחר

מדד המחירים לצרכן תרם ליציבות בשוק האג"ח

הירידה במדד עמדה בציפיות ותרמה לשבוע חיובי באג"ח הקונצרניות צמודות המדד. במקביל, האג"ח הקונצרניות השקליות רשמו ירידות, לאחר עליות מרשימות מתחילת השנה

שבוע נוסף של יציבות עבר על שווקי האג"ח השונים. תרם לכך פרסום מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר, שהיה בהתאם לציפיות השוק, זאת לאחר שתי הפתעות רצופות כלפי מטה במדדי המחירים לצרכן לחודשים דצמבר וינואר.

 

מדד חודש פברואר ירד ב-0.3%, וזאת בהתאם לקונצנזוס התחזיות בשוק שצפה ירידה של 0.3%-0.4%. מרבית הירידה במדד מיוחסת להוזלה היזומה של תעריפי החשמל, שתרמה כ-0.1%- למדד, לצד ירידה עונתית של מחירי ההלבשה וההנעלה עקב מבצעי סוף עונת החורף - תרומה של 0.2%- למדד. אלה קוזזו בעליית מחירי המזון, הפירות והירקות - תרומה של 0.1% למדד.

 

גם מחירי הנדל"ן רשמו בחודש פברואר ירידה של 0.3% אך זאת תרמה בצורה מינורית יחסית למדד פברואר. במצטבר נרשמה ירידה של 2% במחירי הנדל"ן. שלושת המדדים האחרונים.

 

ב-12 החודשים האחרונים עלה מדד המחירים לצרכן בכ-3.6%. מתחילת 2010 ירד המדד בכ-1% והצפי כעת הוא, שהמדד יעלה בשנת 2010 ב-1.5%-1.8% - כלומר עלייה של 2.5%-2.8% ב-10 החודשים הבאים, כאשר ב-3 החודשים הקרובים צפוי המדד להסתכם בכ-1% (אפסי בחודש מרס, עליה עונתית של 0.7% באפריל ועליה 0.3% במאי).

 

צפי להתחדשות האינפלציה

מכלול נתונים והערכות אלו מוביל לצפי כי האינפלציה בישראל תמשיך להיות חיובית גם בעתיד וכי הרצף של 2 מדדים נמוכים מהצפוי בחודשים דצמבר וינואר, הוא אקראי ולא מסמן מגמה. הערכות אלו הובילו לעלייה בשערי האג"ח צמודות המדד, שסבלו מירידה לאחר פרסום המדד. במקביל, הן פגעו מעט באג"ח השקליות, שאיבדו מהאטרקטיביות שלהן לאור הצפי להתחדשות אינפלציה עתידית, בפרט לאור העליות שרשמו מתחילת השנה.

 

בהקשר זה נציין, כי לצד האינפלציה הנמוכה שנרשמה עד כה בשנת 2010, האינפלציה העתידית הגלומה בשוק והמתבטאת בפער בין תשואות אג"ח הממשלתיות צמודות המדד ובין תשואת אג"ח הממשלתיות השקליות, היא בטווח העליון של היעד הממשלתי השנתי: 2%-3%.

 

לפיכך אנו מעריכים, כי נגיד בנק ישראל עשוי להימנע החודש מהעלאת הריבית במשק. עם זאת, לא רחוק היום שבו הוא יעלה את הריבית במשק, בפרט שהאינפלציה הצפויה עד תום 2010 מוערכת ב-2.5% ויותר.

 

למי היה שבוע חיובי?

בסיכום שבועי האג"ח הממשלתיות השקליות נסחרו ביציבות תוך נטייה לירידות שערים קלות בחלקו הבינוני של העקום ועליות בחלקו הארוך.

 

מנגד האג"ח הממשלתיות צמודות המדד רשמו שבוע חיובי, כאשר העליות שנרשמו כמעט לכל ארוך העקום הלכו והתחזקו באג"ח בעלות המח"מ הארוכות, כנראה תוך צפי להשתטחות עתידית של העקום.

 

האג"ח הקונצרניות צמודות המדד נהנו אף הן השבוע "מהעמידה בצפי" של מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר, כאשר במקביל האג"ח הקונצרניות השקליות רשמו ירידות שערים, לראשונה מזה זמן רב ולאחר עליות מרשימות כאמור מתחילת השנה.

 

כך, מדד תל בונד 20 רשם השבוע עליה של כ-0.5% ומדד תל בונד שקלי רשם אף הוא ירידה של כ-0.5%. לאחר העלייה שנרשמה השבוע באפיק הצמוד והירידה באפיק השקלי, האג"ח הקונצרניות הכלולות במדדים אלה רשמו עלייה ממוצעת של כ-5% מתחילת 2010, הגבוהה משמעותית מהתשואה הגלומה במק"מ לשנה - כ-2%.

 

עלייה בביקושים לאג"ח הקונצרניות

בגזרת ההנפקות היינו עדים אף השבוע לפעילות ערה, שמלובה בביקושים הולכים וגדלים לאג"ח הקונצרניות. לצד הנפקות ראויות שחלקן מגובה בשעבודים, לאחרונה אנו נתקלים בהנפקות פחות איכותיות של חברות ואנו מתקשים להאמין שהן היו מנסות את מזלן לולא הביקושים העזים לאג"ח קונצרניות.

 

כך חברת מגה אור סיימה השבועבהצלחה הנפקה של אג"ח שקלית ללא דרוג במח"מ של כ-4 שנים חברת צאם דילגה על השלב המוסדי והנפיקה באמצעות פניה לציבור בלבד אג"ח בריבית משתנה בדרוג Baa1 ובמח"מ של כ-3.5 שנים וחברת מעריב הנפיקה אג"ח להמרה ללא דרוג במח"מ של כ-4.5 שנים.

 

בנוסף, חברת אינוונטק צלחה את השלב המוסדי בהנפקת אג"ח צמוד ללא דרוג במח"מ של 3.75 שנים; חברת BGI צלחה את הנפקת אג"ח צמודת מדד לכ-4.5 שנים ללא דרוג אך עם שעבוד על מניות חברת-הבת המחזיקה בבנק לפיתוח תעשיה; וחברת קרדן נדל"ן צלחה את השלב המוסדי בהנפקת אג"ח להמרה ללא דרוג במח"מ של כ-3.5 שנים.

 

בין החברות האמורות לנסות ולהנפיק אג"ח בימים הקרובים נציין את חברות ביטוח ישיר, פרשקובסקי, דה לסר גרופ, אלביט הדמיה ומנדלסון.

 

גיל נויברגר, מנכ"ל רוטשילד קרנות נאמנות, ויריב יוריסטה, אנליסט בבית ההשקעות רוטשילד

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה באחד העם
צילום: דנה קופל
מומלצים