שתף קטע נבחר

"פרשת ברזילי – עלילת דם של ערב פסח"

כך מאשים המסבירן החרדי ישראל אייכלר בשיחה עם ynet וטוען לעליהום ציבורי-ותקשורתי נגד החרדים בפרשת הזזת הקברים: "בכל החברות הפגאניות עשו לנו את זה לפני פסח". האתרים החרדים: למה לא נותנים את הצד החרדי בפרשה?

"הכותרות המגמתיות, מאמרי הדעה החד-צדדיים ועידוד החילונים להקים מחדש את שינוי" - בציבור החרדי מתקוממים נגד הסיקור התקשורתי בפרשת בית החולים ברזילי והאווירה הציבורית שנוצרה בעקבותיה. העיתונאי והח"כ לשעבר ישראל אייכלר טוען בשיחה עם ynet כי התקשורת החילונית ניצלה הזדמנות לעליהום ולעלילת דם כלפי החרדים. "בכל החברות הפגאניות עשו לנו את זה לפני פסח", אמר, "וגם בישראל". 

 

על פי אייכלר, המשמש כיו"ר "המרכז להסברה יהודית", "כמו שרמת שלמה היא לא הסיבה לעליהום האמריקאי אלא רק עוד הזדמנות לעלות על ירושלים, כך התכנית של ליצמן בברזילי הייתה רק עוד הזדמנות לנגח את הציבור החרדי בצורה הכי אנטישמית שיש". לדבריו, מתנגדי המהלך – ובתוכם התקשורת – השמיעו "טיעונים דמגוגיים ושקרים סובייטים", שאף אחד מהם לא היה ענייני.

  

בין היתר טוען הדובר כי כבישים רבים בארץ נסללו מפותלים ומעוקלים כדי שלא לחלל קברים עתיקים. "בירושלים-תל אביב כולם עושים את הסיבוב של שער הגיא רק בגלל איזה שייח' שכאילו קבור שם, ובמקום אחר עשו את זה לטובת 'המלובן הצדיק' איז עדין אל קסאם", אמר, "יש גם מאות מקומות שבהם השקיעו מיליונים רק כדי שאיילים וצבאים יוכלו להמשיך לרוץ בטבע". אייכלר דחה את הטענות לפיהן במקרה ברזילי יש חשש לפיקוח נפש: "במספיק בתי חולים המרחק לחדר המיון הוא יותר ממאה מטר".

 

העיתונות החרדית הממוסדת לא מרבה לעסוק בנושא מעבר לדיווחים השוטפים, בעיקר משיקולים פוליטיים פנים-מגזריים, אבל אתרי האינטרנט משלימים את החסר. ב"כיכר השבת" סקרו את טיפול התקשורת החילונית בפרשה וציינו כי "באף-אחד מעמודי השער של היומונים אין מאמר אחד של יהודי דתי או חרדי שיסביר את מאבקו הצודק של ליצמן".

 

ביחס לכותרות עמודי השער נטען: "ממש לא ברור ממתי כותרת ראשית של עיתון חשוב הופכת לדעה אישית... המסר ברור: זאת ממשלה הזויה, מנותקת, שנכנעה לחרדים. צריך להחליף אותה, ומהר". בהמשך "מתכתב" הכותב, מנחם כץ, עם יאיר לפיד, שפרסם אתמול מאמר בגנותו של ליצמן, ועוקץ: "כדאי שמישהו יזכיר ללפיד, שבעבר התבטא שלא אכפת לו שישרפו את גופתו ואת האפר ישימו בכד, כי אצלנו מכבדים את המתים ז"ל".

 

במהדורה המרכזית של חדשות ערוץ 10, בחר שלשום המגיש, יעקב אילון, במשפט "ומחרדים נעבור לאנשים"

 כקישור בין דברי פרשנות על הפרשה לראיון עם ראש עיריית אשקלון. אחרי תגובת הערוץ לפיה מדובר בפליטת פה בלבד, התראיין אתמול אילון בקולו בתחנת הרדיו החרדית "קול ברמה" והסביר כי התכוון לומר "ומקברים נעבור לאנשים", אך המילה הראשונה התחלפה לו בטעות באחרת. ברחוב החרדי דווקא השתכנעו.

  

מי ש"עיצבן" יותר היה דווקא העיתונאי החרדי קובי אריאלי, שבגל"צ כינה את ליצמן "אפס" ו"שוטה", קבע כי ההחלטה שקיבל "מסריחה", וקרא לו להתפטר לאלתר. בערב, לאחר הסערה שחולל, התראיין לרדיו "קול חי" וחזר בו מהכינוי "אפס", אך הוסיף לבקר הצד החרדי בפרשה.

 

"המרכז נגד חרדופוביה"

ועל רקע תחושת הרדיפה, מוקם בימים אלה "המרכז נגד חרדופוביה", שמטרתו היא להפסיק את

המצב בו "דם חרדי הפקר", כהגדרת מייסדיו, או לפחות לאכוף ציות לכללי הגינות ואתיקה בסיסים גם ביחס אליהם. אנשיו מבטיחים לפעול נגד "הגזענות האנטי חרדית בתקשורת ובבתי המשפט ובהחלטות משרדי הממשלה". לטענתם, התחושה היא כי "אחרי פעילות של איש ציבור חרדי, החגיגה סוערת, התבשיל צלוי, ואדי היין מגיעים עד למוח: הנה עלה לרשת עוד חרדי. למה שנפספס פסטיבל נוסף?".

 

בהודעה ראשונה שפרסם היום המרכז נטען כי לוּ ההחלטה בעניין ברזילי הייתה מתקבלת, למשל, על ידי שר בריאות ממפלגת הגמלאים, היו התקשורת ואתרוגי השמאל "קוראים הידד לממשלה הרגישה לקברים, המגלה ערכים וסובלנות לחסרי אונים". בהמשך נכתב: "כשממשלה ימנית ושר בריאות חרדי מעבירים החלטה שעברה כבר בממשלת אולמרט השמאלנית, הלבלרים מתנפלים עליו כאילו מכר את המדינה לדת. העם יש הסבר לזה, חוץ מחרדופוביה וממחסום הזקן והכיפה של סגן השר ליצמן?".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אתר הכנסת
אייכלר. "עליהום"
צילום: אתר הכנסת
המחאה באזור הקברים
צילום: צפריר אביוב
מומלצים