שתף קטע נבחר

רוב הסכסוכים בשיפוצים - על תוספות העבודה

סקר מגלה: רוב המחלוקות בין הלקוח לשיפוצניק הן על גובה התשלום על תוספות בעבודה - ולא על טיב העבודה או לוחות הזמנים. יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים ממליץ: "קבעו את מחיר התוספות מראש" בחוזה חתום

ישראלים רבים ממתינים לחג הפסח כדי לנצל את ההזדמנות ולבצע שיפוץ כולל ונרחב בבית. לצד ההכנות לשיפוץ, למשל הזזת רהיטים וכיסויים, מתברר שנדרשת גם הכנה נפשית, הן מצד הלקוח והן מצד השיפוצניק, לקראת המחלוקות שעתידות להתגלע בין הצדדים.

 

 

75% מהשיפוצניקים אומרים שהנושא עליו קיימות המחלוקות הרבות ביותר בענף השיפוצים הוא התשלום בעבור תוספות בעבודה. כך עולה מסקר שערכה התאחדות קבלני השיפוצים בקרב כ-150 שיפוצניקים, שנשאלו מה נושא המחלוקת העיקרי בין הלקוח לשיפוצניק במהלך העבודה.

 

בנוסף, 15% מהשיפוצניקים השיבו שהנושא העיקרי שמעורר מחלוקות עם הלקוח הוא טיב העבודה, ו-10% מהשיפוצניקים טענו שעיקר המחלוקות הינם על לוחות הזמנים ופיגור בסיום העבודה.

 

התוספות לא מתבטאות רק בשדרוג הכלים הסניטריים, הריצוף והמנורות. התוספות הנפוצות ביותר הן: תוספת נקודות חשמל או הזזה, תוספת או הזזת נקודות אינסטלציה, הזזת קירות פנים ושינויים של גודל החדר ברגע האחרון (לאחר שהלקוח מבחין שהגודל החדר או הבניה לא מתאים לצרכיו), שינויי גוונים של צבע לאחר הצביעה הראשונית, תוספת עבודות שפכטל להחלקת הקירות ותוספת של דקורציות לשיפור המראה.

 

ערן סיב יו"ר ההתאחדות, טוען כי נושא התוספות הוא רגיש מאד בענף השיפוצים. "אני כמעט לא מכיר עבודה בענף שלא מסתיימת עם תוספת או שדרוג מעבר לתוכנית המקורית. אף אחד לא רוצה ומצפה לכך, אבל ברוב המקרים זה אכן קורה", אמר.

 

"המלצתנו בנושא היא לקבוע את מחיר התוספות מראש לפני ביצוע התוספת ולעשות זאת בכתב בתוספות המחיר המוסכם", הוסיף סיב, שאמר כי אין להשאיר את הנושא נתון לויכוח בסיום העבודה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
שיפוצים
צילום: ויזואל פוטוס
מומלצים