שתף קטע נבחר

מסייעים לאקדמאים בדואים; "אם תנסו - תצליחו"

מחר יתקיים כנס תעסוקה לאקדמאים בני מגזר הבדואי בבאר שבע. זאת, בניסיון לסייע להם לשבור את תיקרת הזכוכית. עם זאת, דווקא בן המגזר ובכיר בכי"ל, נעים פזע, אומר ש"עידן האפליות נגמר" ושהאבטלה מקורה בחשש מבכלל לנסות

מחר (ב') יתקיים כנס תעסוקה לאקדמאים מהמגזר הערבי והבדואי במתחם big "נספן", מרכז הירידים, בבאר שבע; שנועד לסייע להם במציאת עבודה. בני המגזר נתקלים לא פעם בתקרת זכוכית בבואם למצוא עבודה, ואחוזי האבטלה בקרב המגזר בדרום הם מרקיעי שחקים. עם זאת, יש מי שטוען שחלק גדול מהאחריות רובץ לפתחי מחפשי העבודה - משום שאינם טורחים לנסות. 

 

 

מטרת הכנס היא לאתר אקדמאים ומהנדסים ממגזרים אלה במטרה להעשיר אותם בכלים למציאת עבודה ולהפוך אותם למועמדים רלוונטיים ואטרקטיביים בשוק העבודה בישראל. את הכנס יזמו אנשי ארגון "קו משווה" (קואליציית המעסיקים לשוויון לאקדמאים ערבים) בשיתוף חברת ההייטק נומוניקס וכימיקלים לישראל.

 

דב פאוסט, סמנכ"ל משאבי אנוש של נומוניקס, אומר ש"תרבות חברות ההיי טק שמסתמך על אחראיות חברתית הוא אלמנט חזק בתרבות שלנו בחברה. אנחנו דוגלים בשיוויניות וחותרים לרב-גווניות. כמו כן, אנחנו מאמינים בפיתוח הדרום, דבר שחרתנו על דגלנו. קשה להתעלם מערבים אקדמאים שנמצאים בסביבתנו כיום".

 

"לא קל להגיע לאוכלוסייה הזו"

נומוניקס יושבת בקרית גת ומתעסקת בייצור ופיתוח שבבים ומעסיקה כ- 1,500 עובדים, אך על אף מיקומה קשה, לדברי פאוסט, למצוא מועמדים מתאימים במגזר, ולא בגלל שהם לא קיימים, אלא משום שקשה להגיע אליהם. "לא כל כך קל להגיע לאוכלוסיה הזו בדרכים המקובלות של קורות חיים, מאגרי מידע וחברות השמה. בפועל, אנחנו לא מקבלים קורות חיים של ערבים אקדמאים ולא מקבלים קו"ח מהחברות השמה. עמותת 'קו משווה' יכולה לחשוף אותנו אל אותה אוכלוסיה ודרכה נוכל לקדם את האידיאולוגיה שלנו".

 

איריס פרלמן-זקין, אחראית על פעילות העמותה בדרום, סיפרה כי "המטרה העיקרית שלנו הוא קידום שיווין אקדמאי לערבים. עד עכשיו בדרום לא ערכנו כנס לאקדמאים. אצלנו במאגר רשומים כ- 250 אקדמאים אבל בפועל יש יותר כמובן. אנחנו מאוד מקווים להגיע גם אליהם אך", היא מסכימה עם פאוסט, "הקושי קיים". לדבריה יש חוסר אמון בכך שיש מישהו שרוצה ויכול לעזור למגז." אלה חסמים של שנים וזו הסיבה שאנחנו עושים את הכנס", היא מדגישה.

 

אם אתם לא ממלאים לוטו - פלא שאינכם זוכים?

נעים פזע, דר' לכימיה שמגיע לכנס מטעם כי"ל, נחשב לסיפור הצלחה, של ערבי שהצליח להשתלב בחברה ישראלית בתפקיד בכיר. דוקטור פזע עובד בכי"ל כבר קרוב ל- 13 שנה, הוא החל בתור חוקר במו"פ של תרכובות ברום וכיום הוא מנהל אנליטיקה כלל חברתי בתרכובות, ויש לו מסר אופטימי לצעירים האקדמאים: "כי"ל מעודדת קבלת עובדים מהמגזר הערבי, בפרט מהמגזר הבדואי בדרום. בסופו של יום, עידן האפליות נגמר".

 

פזע לא נרתע מלהטיל אחריות על האקדמאים במגזר: "אי אפשר לבוא ולהתלונן שלא זכית בלוטו אם אתה לא שולח טופס. אנשים לא צריכים לפחד לשלוח קורות חיים. זה משהו שצריך לעשות. היום החברות הן פרטיות ולא מעניין אותן מי עובד אצלן. מה שמעניין אותן זה אם יש להם עובד שיכול לעזור להביא את החברה לשגשוג כלכלי".

 

הוא מספר מניסיונו שלו: "כאשר נקלטתי בכי"ל, בלי פרוטקציה ובלי אבא-אימא, לא נתקלתי באפליה. בסופו יום - מי שטוב ייכנס ולא משנה אם הוא יהודי או ערבי. סטודנטים רבים מפחדים לשלוח קורות חיים. הם שוללים את עצמם כבר מראש. צריך לבוא ולומר להם -  חברים, צריך לנסות".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חשוב לנסות
צילום: פלג חבצלת
מומלצים