שתף קטע נבחר

מחקר ישראלי: טיפולי פוריות - סיכון פי 3 לאוטיזם

1,200 ילדים אוטיסטים אובחנו השנה בארץ, עלייה של 50% מאז שנת 2007. הסיבה, לדברי מחקר ישראלי חדש שמפרסם "ידיעות אחרונות": הפריה חוץ-גופית, המגדילה פי 3 את הסיכון ללדת אוטיסט

העובדה שישראל היא אלופת העולם בטיפולי פוריות ידועה זה מכבר. כך גם העובדה שטיפולי פוריות קשורים בשיעור מוגבר של מומים מולדים בתינוקות. שני מחקרים חדשים שנערכו בישראל ובארה"ב מגלים כעת שהשאיפה ללדת בכל מחיר מכפילה גם את הסיכון ללידת ילדים אוטיסטים.

 

תרופות לעידוד פריון הכפילו הסיכון ללידת אוטיסט

אוטיזם הוא הפרעה התפתחותית מקיפה המתבטאת בלקות באינטראקציה החברתית, בביטוי

המילולי ובמגוון מצומצם של פעילויות ושל תחומי עניין. ההפרעה מופיעה ברמות חומרה שונות, ועל פי ההערכות שכיחותה עומדת כיום על 1 ל-160 עד 200 ילדים. בשנים האחרונות חל זינוק דרמטי במספר הילדים המאובחנים כאוטיסטים בעולם ובישראל. על פי נתוני משרד הבריאות, בישראל אובחנו בשנה החולפת כ‭1,200-‬ ילדים הסובלים מההפרעה ‭50% -‬ יותר ממספר המאובחנים ב‭.2007-‬ כבר שנים רבות מחפשים החוקרים את הגורמים לאוטיזם, אולם עד כה נותר הדבר בגדר תעלומה.

 

שני המחקרים, שהוצגו לפני כעשרה ימים בכנס הבינלאומי למחקר אוטיזם בפילדלפיה, עסקו בקשר שבין תרופות להגברת הפריון, טיפולי פוריות והפריות מבחנה לבין אוטיזם. המחקר הראשון, שנערך באוניברסיטת תל אביב, עסק בקשר שבין הפריה חוץ-גופית (הפריות מבחנה) לאוטיזם. החוקרים, בראשותה של ד"ר דיצה צחור, בדקו 461 ילדים שאובחנו כאוטיסטים בדרגות שונות ומצאו ש‭10.2%-‬ מהם נולדו לאחר הפריה חוץ-גופית - פי שלושה משיעור הילדים שנולדו בדרך זו באוכלוסייה הכללית ‭.(3.5%)‬

 

המחקר השני, שנערך בבית-הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת הארוורד בבוסטון, עסק בקשר שבין טיפולי פוריות בכלל לאוטיזם ומצא שנשים שטופלו בתרופות לעידוד הביוץ, כגון איקקלומין, נמצאו בסיכון כפול ללדת ילד אוטיסט בהשוואה לנשים שלא סבלו מאי פריון.

 

במחקר השתתפו ילדים שנולדו ל‭400-‬ נשים העובדות כאחיות, מתוכם 111 אוטיסטים. מתוצאות המחקר עולה כי ‭34%‬ מהאמהות לילד אוטיסט השתמשו בתרופות להגברת הביוץ, בהשוואה ל‭24%-‬ בלבד מהנשים שלא היה להן ילד כזה. כמעט ‭47%‬ מהאמהות לילד אוטיסט דיווחו על בעיות פריון, בהשוואה ל‭33%-‬ בלבד

מאלה שלא היה להן ילד כזה. אחד ההסברים האפשריים לממצאים האלה הוא גילן המבוגר של האמהות שעוברות טיפולי פוריות, אולם החוקרים דיווחו כי הביאו בחשבון את הנתון הזה.

 

החוקרת האמריקאית שעמדה בראש המחקר, קריסטן ליאל, הדגישה כי מדובר בממצאים ראשוניים בלבד שהושגו במחקר שנעשה על קבוצה קטנה יחסית של נשים, ויש לאמת אותם במחקרים נוספים. עם זאת, לדבריה, בכל מקרה הסיכון הנוסף שגורמים טיפולי הפוריות הוא קטן: בקרב נשים שילדו את ילדן הראשון בגיל 35 עומד הסיכון ללדת ילד אוטיסט על ‭4%‬ אצל מי שעוברת טיפולי פוריות, לעומת ‭2%‬ אצל מי שאינה עוברת טיפולים כאלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החוקרת הדגישה כי מדובר בממצאים ראשוניים בלבד
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים