שתף קטע נבחר

הסברה אחרת: יוצאי טורקיה מתראיינים בטורקית

בקרב ההסברה הכמעט בלתי אפשרי בארצו של ארדואן, מנסים כמה ישראלים יוצאי טורקיה להציג את העמדה הישראלית בשפה שהטורקים מבינים. יו"ר עמותת יוצאי טורקיה בישראל: "זו מלחמת הסברה אמיתית"

במקום בו מדינת ישראל לא הצליחה - דוברי הטורקית בארץ יעזרו? מדי יום מתראיינים ישראלים דוברי טורקית לכלי התקשורת בטורקיה. הם מנסים, במאמץ רב, להסביר את העמדה הישראלית, במדינה בה יוצאים כמעט מדי יום רבבות כדי להפגין נגד ישראל.

 

מי שיזם את המהלך הוא יו"ר "ארקדאש" - עמותת יוצאי טורקיה בישראל , אייל פרץ, שהצליח עד כה לרתום למשימה "נבחרת" של 15 אזרחים, דוברי טורקית.


אייל פרץ ליד בניין קהילת יוצאי טורקיה בישראל (צילום: דודו אזולאי)

 

מביתו שביהוד מתראיין פרץ לכלי תקשורת בטורקיה, ו"משדך"

ראיונות גם ליוצאי טורקיה האחרים, שהתנדבו למשימת ההסברה הכמעט בלתי אפשרית: לשכנע את הטורקים ש"פעילי השלום", היו למעשה פעילים אלימים שהמתינו עם נשק קר ללוחמי צה"ל.

 

לדבריו, "באופן טבעי, בעיתות משבר התקשורת הטורקית פונה אלינו, לעמותה, שאינה ממשלתית. הפעם פנו כל כך הרבה כלי תקשורת ומהר הבנו שכל התקשורת בטורקיה מדברת בטון גבוה ובצורה אחידה נגד ישראל, ואין אף גורם שמדבר בשפה הטורקית בעד ישראל. להפקיר את הצד הישראלי יהיה לא נכון, כשכל התקשורת שם מדברת בשפה אנטי ישראלית".

 

"מאמר בטורקיה בעד ישראל"

פרץ ואנשיו התראיינו בעיקר לעיתונים הגדולים, לרשתות הרדיו ולאתרי האינטרנט. אחד מהאתרים פרסם ביוזמתו של פרץ כתבה פרו ישראלית, שהציגה את השאלה מדוע בטורקיה לא מתעסקים בכך, שבעקבות פעולת ארגון IHH נהרגו אזרחים טורקים. פרץ: "חשוב להדגיש שהיוטיוב חסום בטורקיה והציבור שם ניזון מהתקשורת המקומית. זו מלחמת הסברה אמיתית, ולכן חשוב לתת הזדמנות לאלו שרוצים לשמוע גם את הצד השני, ויש כאלו".

 

עיקר השאלות שמופנות לפרץ נוגעות לטענות שישראל תקפה פעילי משט הומאניטרי, ואף שישראל מסייעת למחתרת הכורדית. "אני עונה להם שיש מצור ביטחוני על עזה, ממנה חמאס יורה לעבר יישובים ישראלים אלפי רקטות, ומזכיר תמיד שהספינה האירית, לצורך הדוגמה, לא נפגעה כלל", הוא אמר. "אני גם מפנה אותם לתמונות חיילי צה"ל הפצועים, ולקטעי הוידאו בהם נראו הפעילים בספינת ה'מרמרה' מחזיקים אלות ומוטות ברזל, וחוזר שוב ושוב על ניסיון הלינץ' שעשו בחיילי צה"ל, שגרר תגובה של הגנה עצמית".

 

הוא הוסיף כי דוברי הטורקים נשאלים גם מדוע ישראל תקפה את הספינה במים ניטראליים. "אני מסביר שכוונות הספינה היו ידועות לכל ושישראל לא היתה צריכה לחכות שהיא תיכנס למים הטריטוריאלים שלה".

 

רק לפני חודשיים ערך פרץ בחצר בניין העמותה ביהוד אירוע לחימום היחסים בין שני העמים, אליו הגיעו חברי כנסת ואנשי הקונסוליה הטורקית. "כרגע אנחנו מתמקדים

 בהנמכת הלהבות", הוא אמר. "אנחנו לא מתחנפים בראיונות, אלא אומרים להם את האמת הכנה והישירה של הצד הישראלי. מדינה שנהרגים לה תשעה אזרחים על-ידי צבא זר, הגיוני שתרגיש עם זה חוסר נוחות ואפילו כעס. אני מגיב בצורה מאופקת ושקולה. אני בטוח כי יש כעס גדול על ראש ממשלת טורקיה, גם במשברים קודמים ראיתי איך התקשורת שם חוששת מארדואן, ומפחדת להציג את שני הצדדים כפי שעיתונות במדינה חופשית צריכה לעשות". פרץ קרא לדוברי טורקית בארץ לפנות לדף הפייסבוק של העמותה, ולהצטרף למאמץ ההסברתי העממי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אייל פרץ מתראיין
צילום: דודו אזולאי
מומלצים