שתף קטע נבחר

יו"ר סלקום: "לא צריך לדאוג רק לצרכנים"

עמי אראל לא נרגע מהפחתת דמי הקישוריות ומשיב אש. "אנחנו חלק מהמדינה ומפרנסים עשרות אלפים", הוא אומר בראיון, ומוסיף: "צריך לדאוג לחברות הסלולר". לטענתו מדובר ב"תעשייה שזוללת השקעות"

בכירי חברת סלקום יגיעו היום לדיון במשרד התקשורת בנושא הורדת דמי הקישוריות, ויו"ר החברה עמי אראל ביקש אתמול (ג') לחדד את המסר: "שר התקשורת צריך לדאוג ליציבות של חברות הסלולר, ולא רק לצרכנים, כמו שהמפקח על הבנקים דואג ליציבות הבנקים וכמו שדואגים ליציבות חברות הביטוח".

 

אראל חזר והדגיש שאין לו טענות אל אף אחד: "אני רק מבקש שיבדקו את החישוב שוב לפני שמקבלים החלטה, שישמעו את הצד שלנו – אף אחד לא הסביר לנו למה צריך להוריד. מה, זה לא מספיק שבהשוואה לאירופה אנחנו כבר נמצאים בשליש התחתון?".

 

אבל משרד התקשורת בטח לא מעוניין למוטט את החברות, אלא להוריד את התעריף ברמה כזו שתאפשר לכם להמשיך לפעול.

 

"ואם יש טעות בחישוב שנעשה? אולי לא בדקו דברים מסוימים? יש נושאים שלמים שלא טופלו בכלל. חברת Nera (חברת הייעוץ שהכינה את חוות הדעת עבור משרד התקשורת, א"ש) היא חברה מכובדת, וחברות אחרות מצאו שגיאות קשות בחישובים שלה. דיווחנו באופן מיידי על ההשלכות לפי חישוב משרד התקשורת, כמו שנדרש מחברה ציבורית, אבל אחר כך ראינו שיש השלכות נוספות".

 

מה הטעויות שמצאתם בדו"ח של Nera?

 

"אלה נתונים שאנחנו רוצים להציג למשרד התקשורת במסגרת השימוע, אני לא רוצה לנהל את זה מעל דפי העיתון".

 

אראל מבקש לחזור אל ההשוואה מול חו"ל, לפיה התעריפים בישראל זולים משמעותית לעומת רוב המדינות באירופה. "עוד לפני התערבות של משרד התקשורת אנחנו זולים. בשום מקום ובשום תחום לא חותכים תעריף בבת אחת ב-84% אין דבר כזה. היו מדינות שהורידו את דמי הקישוריות ב-27% או ב-50% אבל לא חתכו בבת אחת כמו שרוצה לעשות משרד התקשורת. מה, אנחנו המצאנו את החוכמה? אנחנו יודעים משהו שהם לא יודעים?".

 

"אנחנו כבר זולים יותר"

אם ההחלטה הייתה להוריד את דמי הקישוריות ב-30% הייתם מסכימים? מה גובה הקיצוץ הסביר בעיניכם?

 

"זאת שאלה לדיון במשרד, ובדיוק בשביל זה אנחנו מגיעים לפגישה. צריכים להקשיב לנו ולשמוע גם את הצד שלנו. אני לא בא בטענות, אלא רק מבקש שיבדקו שוב את החישוב. לפני שבאים עם גרזן, בואו נשב עם עט ונבדוק".

 

בכל העולם הולכים לכיוון הזה, של הורדת דמי קישוריות.

 

"אבל אנחנו כבר זולים יותר. הממוצע באירופה עומד על כ-35 אגורות ואצלנו התעריף הוא 25 אגורות. המדינה הכי זולה היא שבדיה, שם התעריף עומד על 17 אגורות. למה אנחנו גובים את התשלום בכלל? אם אתה מתקשר מסלקום לאורנג', אתה משלם רק לסלקום ואורנג' לא מקבלת תשלום על שיחה שעוברת ברשת שלה. דמי הקישוריות נועדו לפתור את העניין הזה".

 

במהלך השנים הרווח שלכם עולה, אז עכשיו תרוויחו פחות ותספגו את זה.

 

"אולי הפגיעה תהיה גדולה יותר ממה שמניחים? ב-2005 ההכנסה הממוצעת מלקוח היתה 150 שקל לחודש וכיום היא בערך 140 שקל לחודש. בתקופה הזו מגוון השירותים שאנחנו נותנים גדל באופן משמעותי, המכשירים חכמים יותר, השימוש נרחב יותר.

 

"סקרים מראים שאנשים מגלים ששכחו את הטלפון הרבה יותר מהר מאשר אם שכחו את הארנק. זה כבר לא טלפון בכלל – יש מיילים, אפשר לגלוש, זה מחליף את המחשב. סלקום השקיעה מאז הקמתה 12 מיליארד שקל ומדי שנה משקיעים 2 מיליארד שקל. זאת תעשייה שזוללת השקעות".

 

מפרנסים 15 אלף משפחות

אראל מזכיר את הדברים שאמר ראש הממשלה בנימין נתניהו לפני שבוע, בטקס לציון ניסוי חיבור לאינטרנט דרך חברת החשמל: "למה אמרו שהגלישה בארץ היא כמו טרקטור סובייטי? למה נותנים לחברת חשמל להיכנס לתחום – מהלך שבעיניי הוא נכון? זה עניין של השקעה".

 

הבעיה היא לא רק הקישוריות. גם אם ירצו להוריד את התשלום על דמי שימוש ברשת דור 3 או לבטל אותו אתם תתנגדו. איך זכיתם לאותה תדמית כמו הבנקים?

 

"אם היו מסתכלים עלינו מעבר לכל הסיסמאות, היו רואים שאנחנו מפרנסים 15 אלף משפחות. במעגל השני אנחנו מפרנסים עוד עשרות אלפים. בסלקום יש 800 מהנדסים, אנחנו תורמים לקהילה – אנחנו חלק מהמדינה הזאת. מי הם בעצם בעלי המניות שלנו? אם מסתכלים בשרשור האחזקות, 67% זה הציבור, דרך משקיעים מוסדיים. נדמה לי שבפרטנר זה מעל 70%".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: אילן בשור
יו"ר סלקום, עמי אראל
צילום: אילן בשור
מומלצים