שתף קטע נבחר

קצין צה"ל הגיע לנקורה: "מחויבים להבנות"

מפקד יוניפי"ל נפגש עם נציגי צה"ל וצבא לבנון בנקורה, וקרא להם להחזיר את השקט לאזור ולהימנע "מכל פעולה שעשויה לגרום להחרפת המתיחות". גם ארה"ב, שמאשימה את לבנון בירי, חוששת מהסלמה: "הדבר האחרון שאנחנו רוצים לראות"

מסכימים להחזיר את השקט לצפון. מפקד יוניפי"ל, הגנרל אלברטו אסרטה קואבאס, כינס אמש (יום ד') פגישה משולשת בהשתתפות נציגי צה"ל ודרום לבנון בנקורה, שבשטח לבנון. אחרי הפגישה, אמר מפקד כוח האו"ם כי "לבנון וישראל התחייבו לכבד את החלטות האו"ם". 

 

מפקד יוניפי"ל קרא לכל הצדדים להחזיר את השקט לאזור ולהימנע "מכל פעולה שיכולה לגרום להסלמה". מסקנות ראשוניות מהתקרית, בה נהרגו גם ארבעה חיילים לבנונים ועיתונאי מקומי, הוצגו בפגישה המשולשת. "יוניפי"ל מצאה כי העצים שנגזמו על ידי צה"ל ממוקמים דרומית לקו הכחול, בצד הישראלי", אמר דובר הארגון, נארש בהאט. תת אלוף יוסי הימן, בכיר באגף התכנון, יצג את ישראל בפגישה, והדגיש את הלגיטימיות של פעילות צה"ל בשטח. הימן אמר כי האש נפתחה מהצד הלבנוני ללא כל התגרות. 

 

בעקבות מימצאי יוניפי"ל על אחריות צבא לבנון לתקרית הירי לעבר חיילי צה"ל שפעלו בצד הישראלי של הגבול, שיגר הלילה סגן ראש משלחת ישראל לאו"ם, דני כרמון, אגרת למועצת הביטחון, שיום קודם לכן התכנסה ויצאה בהודעה "מאוזנת". הוא ביקש שנציגי האו"ם בלבנון ובמזרח התיכון יתדרכו את מועצת הביטחון ויציגו בפניה את העובדות.

 

בינתיים, אימצה ארצות-הברית את הודעת יוניפי"ל לגבי מיקום התקרית, והודיעה כי הירי שביצע צבא לבנון לעבר חיילי צה"ל היה "מכוון, ולחלוטין בלתי מוצדק". דובר מחלקת המדינה, פיליפ קראולי, אמר בתדרוך לכתבים בוושינגטון כי האמריקנים עושים הכל כדי למנוע הידרדרות במצב: "היתה סכנה להסלמה, וזה הדבר האחרון שאנחנו רוצים לראות".

 

הדובר האמריקני הסביר את העיכוב בהודעה של ארצות-הברית ואמר כי "האו"ם קבע שהעצים שנחתכו על ידי כוחות הביטחון של ישראל היו בצד הישראלי של הגבול המפריד בין ישראל ולבנון". בתדרוך אמר קראולי כי "הנציגים הלבנונים הודו שהם ירו ראשונים. אנחנו מחכים לדיווח מלא על התקרית. נבצע את המהלכים שיבטיחו שתקרית כזו לא תשוב".

 

ארה"ב תבדוק אם נשק אמריקני שימש לירי הלבנוני

בתשובה לשאלה אם נשק אמריקני שסופק לצבא לבנון שימש לירי על כוחות צה"ל, אמר הדובר קראולי שהנושא ייבדק, אבל לגבי הסיוע הצבאי האמריקני

ללבנון ציין הדובר כי "זהו אינטרס שלנו לתמוך ולחזק את היכולת של ממשלת לבנון לממש את הריבונות שלה". הוא הודה כי "אנחנו מודעים לעובדה שיש אלמנטים בתוך החברה הלבנונית המהווים אתגר". 

 

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הטיל אתמול את האחריות להתקפות בימים האחרונים בדרום ובצפון על חמאס וממשלת לבנון: "אל תבחנו את הנחישות שלנו להגן על אזרחי מדינת ישראל וחייליה. המדיניות שלנו ברורה - ישראל מגיבה ותמשיך להגיב בתקיפות על כל התקפה". סא"ל הררי הובא אתמול למנוחות, ובתו נוי ספדה לו: "אני לא מאמינה שלא תזכה לראות אותי ואת שיר (אחותה התאומה) עולות על מדים בעוד כמה חודשים".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילי צה"ל ליד הגבול. בשטח הישראלי
צילום: רויטרס
כוח האו"ם. מנסים להרגיע
צילום: AP
הלווית סא"ל הררי. הבת ספדה
צילום: רענן בן-צור
מומלצים