נמשכת הפגנת השרירים של השטר הירוק בעולם
הדולר עלה מול מרבית המטבעות, בהמשך לירידות בשוקי ההון הגלובליים על רקע החשש ממשבר החובות באירופה. עם זאת, תחזית חיובית בגרמניה סייעה לאירו מול המטבע האמריקני
הדולר נסחר היום (ג') בשווקים העולמיים במגמה מעורבת עם נטייה לעליות מול מרבית המטבעות. זאת, בהמשך למגמת ההתחזקות שנרשמה בפתיחת שבוע המסחר אתמול. התחזקות הדולר נתמכה בהמשך ירידות השערים בשוקי ההון הגלובליים, לאור המשך החששות באשר למשבר החובות בגוש האירו. חששות אלה ניזונים בימים האחרונים בין היתר מהדיווחים על כך שאירלנד נמצאת במגעים מתקדמים לקבלת סיוע בהיקף של 80 מיליארד אירו.
בארץ נסחר הדולר מרבית שעות היום במגמת ירידה קלה מול השקל. ניתן לייחס זאת בין היתר לפרסום נתון התמ"ג לרבעון ה-3 של השנה, שעלה בשיעור שנתי של 3.8%. זאת, בעוד ההערכות המוקדמות עמדו על צמיחה של 3.2% בלבד. מרבית העלייה בתוצר נובעת מעלייה של 10.2% בהוצאות הממשלה ומעלייה של 9.7% בהשקעות בנכסים סולידיים.
אמש פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה את מדד המחירים לצרכן לחודש אוקטובר, שעלה כצפוי בשיעור מתון של 0.3%. האינפלציה מתחילת השנה עומדת על רמה של 2.2%, כאשר האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים מסתכמת ב- 2.5%.
למרות מגמת ההיחלשות במרבית שעות היום, בנק ישראל קבע היום את שערו היציג של הדולר על 3.6770 שקל לדולר, עליה של 0.136% משערו היציג אתמול. שערו היציג של האירו ירד ב-276% ל-4.9932 שקל לאירו, ירידה של 0.276% משערו היציג אתמול.
הדולר האוסטרלי נחלש ב-0.38% מול הדולר האמריקני ונסחר בצהריים סביב רמה של 0.9810 דולר ארה"ב לדולר אוסטרלי. את המשך חולשתו של המטבע האוסטרלי ניתן לייחס ל- 2 גורמים עיקריים:
1. פירסום פרוטוקול ישיבת הריבית האחרונה אמש. ממנו עולה, כי הבנק המרכזי האוסטרלי (RBA) עשוי להותיר את ריבית קצרת הטווח על כנה (4.75%) למשך פרק זמן ארוך מהצפוי.
2. ירידה במחירי הזהב - הסחורה המצויה בשפע ביבשת הקטנה, רשמה ירידה בשיעור של 0.22% לאונקיה, והיא רחוקה כ- 5% מרמת שיא כל הזמנים (1,424) שנקבעה בשבוע שעבר (09/11).
בבריטניה, איבד בצהריים הפאונד כ-0.37% מערכו כנגד הדולר ונסחר סביב רמת 1.60 דולר לפאונד. זאת, בעיקר לאור ירידות השערים בבורסה המקומית. מדד הפוטסי, המדד המוביל בבורסת לונדון, רשם ירידה יומית של 1.38%.
האירו התחזק מול הדולר ב-0.23% לרמה של 1.3615 דולר לאירו. זאת, בעיקר לאור פרסום תחזית כלכלית חיובית. בגרמניה, פורסם סקר סנטימנט הכלכלה של ZEW, הנערך בקרב 350 משקיעים מוסדיים בגרמניה, ומטרתו ניתוח ציפיותיהם לתחזית הכלכלית. הסקר הציג בנובמבר עלייה של 1.8 נקודות, לאחר שבחודש שעבר ירד ב-7 נקודות.
הכותב הוא מנהל חדר המסחר בבנק מרכנתיל