שתף קטע נבחר

מי רוצה ג'קוזי?

אמבט עיסוי זו השקעה כספית גדולה, אבל גם תענוג גדול. בדקנו מה חשוב לדעת לפני שקונים מערכת ספא כזאת לבית

תמיד נחמד לשבת בג'קוזי, במיוחד בימים הקרירים בנוכחיים. אם חסכתם די כסף, צפו בכתבה ולמדו מה כדאי לבדוק לפני שקונים אמבט כזה. והדבר הראשון שכדאי לדעת: ג'קוזי זה בכלל שם של חברה, שהפך בארץ לשם גנרי  למוצר שנקרא גם אמבטיית עיסוי, אמבט עיסוי, מערכת ספא, או Hot Tub.

 

 

סוגים: יש ג'קוזי מובנה, שעושה שימוש בצנרת הקיימת בחדר האמבטיה, והוא נחשב פחות היגייני, אבל גם הרבה פחות יקר. בבית האח הגדול התקינו מה שמכונה Wooden Hot Tub - מעין חבית עשויית עץ, שלא תמיד מגיעה עם ג'טים. אנחנו נבדוק איך קונים את המוצר היקר יותר משני אלה, שמספק את החוויה השלמה שעומדת מאחורי המלה "ג'קוזי", וזה אמבט נייד, שנראה כמו מיני בריכה ומגיע עם מערכת סינון משל עצמו, וכולל ג'טים מתוחכמים שמכונים מסאז'רים.

 

מחיר מוצר כזה נע בין 15-150 אלף שקל, כשאמבטיית עיסוי שעולה פחות מ-30 אלף שקל, נחשבת פחות איכותית ובזבזנית חשמל.

  

תוספת מחיר: שימו לב, התקנה עולה 600 שקל, מנוף להרמה עולה 1,500 שקל ומעלה, תלוי היכן ממקמים את המוצר בחצר של בית פרטי או במרומי דירה בקומה חמישית או 15. כיסוי ששומר מפני לכלוך ומאובדן אנרגיה, עולה 3,000 שקל.

 

כמה מקום להקצות לו: ג'קוזי מגיע בשלושה גדלים: קטן (1.60 מ' על 2 מ'), סטנדרטי הן (2X2 מ'), וגדול (2.5 על 2.4 מ').

 

חיבור למים ולחשמל: אם מתקינים את האמבט בחצר, חשוב לוודא שיש בסביבתו צינור גינה. אם במרפסת או בסלון - ליד מקור מים. לג'קוזי חסכוני בחשמל מספיקה הזנה של פאזה אחת, וחיבור תלת פאזי במערכות פחות חסכוניות.

 

סקר שוק: לפני הקנייה עשו סקר שוק. חפשו צרכנים שנהנים מהמערכת יותר מ-5 שנים, כדי לוודא שהחנות קיימת מספיק זמן ושהיא מספקת שירותים גם אחרי הקנייה.

 

טבילה לפני הקנייה: כשאתם מגיעים לחנות, אל תחששו לבקש טבילה בג'קוזי. חשוב לנסות מוצר לפני שקונים אותו. אולי תרצו להחליף מסאז'רים? אולי יאמרו לכם שהוא מיועד לחמישה אנשים, אבל כיוון שאינכם אוהבים צפיפות, תגלו שנכנסים בו רק ארבעה?

 

מסאז'רים: שימו לב שהמערכות כיום מציעות שלל של מסאז'רים שמחליפים את הג'טים, ולמעשה מדמים טכניקות עיסוי שונות מתחת למים. בדקו את האפקט של כל מסאז'ר כזה. אם תרצו, תוכלו להוסיף עיסויים בתוספת תשלום.

 

מה עוד צריך לבדוק?

ארץ ייצור: בדקו היכן באמת מיוצר הג'קוזי. מוצר תוצרת ארה"ב וקנדה עדיין נחשב טוב יותר מתוצרת סין או מקסיקו.

 

בידוד: אמבט עם בידוד טוב הוא כזה שלא ייווצרו בדפנותיו "בועות" וכזה שישמור על חום המים ולא יבזבז חשמל. בידוד טוב משמעו קונכייה בהקצפה מלאה ועשויית חומר תרמופלסטי, ולא כזאת שבנויה מהדבקות של פיברגלס ואקריל. כי גם אם מדובר בשכבות רבות, כעבור תקופה, האקריל מתנתק מהפיברגלס, מה שעלול לגרום לנזילות.

 

הקצפה מלאה: הקונכייה צריכה לעבור הקצפה כדי לשמור על בידוד, ולמנוע היווצרות טחב. פעמים רבות מדי, מדובר בהקצפה חלקית של החומר הפלסטי הסוגר את האמבט. איך בודקים בעין שמדובר בהקצפה מלאה? בקשו מהמוכר שירים את הג'קוזי כדי שתוכלו לבחון את צידו האחורי. שם ניתן לראות שהמערכת סגורה ומוקצפת במלואה.

 

פיברגלס: מסתכלים על החלק התחתון של הדופן. אם ניתן להבחין שהמוצר בנוי משכבות שכבות - זה אומר שמדובר בשכבת אקריל והדבקה של פיברגלס, מה שיוצר בידוד פחות טוב.

 

מסננים: מוצר עם פחות משלושה מסננים עלול לגרום לבעיות בריאות. בדרך כלל ג'קוזי יגיע עם 5-3 מסננים ומעלה שמצויים בתיבה בצידי האמבט.

 

כמה משאבות: באמצעות שתי משאבות אפשר להגיע להספק של חמש משאבות ובכך לחסוך בחשמל.

 

חיטוי באוזון: באופן מסורתי, מחטאים אמבטיית עיסוי באמצעות כלור או ברום. כיום אפשר למצוא מוצרים שמגיעים עם מכשיר שנקרא אוזונטור, שמייצר אוזון שמחטא את המים. הוא מייצר אוזון ברמת חלקיקים העולה על 750 ppm באמצעות מקל יונים העשוי בחלקו פחם פעיל ובחלקו האחר יוני כסף.

 

חיטוי ניתן לצייד את הג'קוזי באלקטרודה מצופה ביהלומים אמיתיים שמפרקת מלח שאותו מוסיפים למערכת, והופכת אותו לכלור טבעי נטול ריח ונטול האפקטים השליליים של כלור תעשייתי רגיל.

 

אחריות: חקרו בדקדקנות: מה כוללת האחריות. בשוק הזה נהוגות דרכי מעקף של היקף אחריות מצומצם, עד שלמעשה מדובר במס שפתיים בלבד והחנות והיצרן לא מספקים אחריות כלל. חפשו חברות שמעניקות אחריות מלאה שכוללת את כל חלקי הג'קוזי, כולל ביקור טכנאי (שיעלה לכם החל מ-350 שקל), ללא אותיות קטנות למשך 5 שנים. 

   

תוספות: אפשר להוסיף לג'קוזי מעקה, מדרגות, תאורה, חיפוי אבן וגזיבו, וגם מסך טלוויזיה, שלט רחוק, מערכת שמע, חיבור לאייפוד וטלפון חסין למים. זה יעלה לכם, כמובן, עוד כסף.

 

החלפת מים: ג'קוזי נייד הוא כמו בריכה קטנה. את המים, מחליפים פעם בחצי שנה.

 

ייעוץ: טל תגר, HoTSpring


פורסם לראשונה 18/12/2010 18:42

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
כמה סוגי מסאז'
צילום: דלית שחם
מומלצים