שתף קטע נבחר

מה עושים העובדים כשיש להם שפעת? זה תלוי

סקר: 16% מהעובדים יגיעו לעבודה על אף מחלה רצינית. "אגיע לעבוד גם אם אני חולה מת, וגם אם אדביק אחרים כי מסתכלים לחיוב על זה שיש לי אפס ימי מחלה", טוען עובד. זה לא בהכרח טוב לעסק. מה אתה היית עושה?

"אני מגיע לעבודה גם כשאני חולה-מת. הבוס שלי לא יבין אם אעדר, ולמען האמת זה גם לא האופי שלי - אני וורקוהוליק". כך אומר דני, העובד בחברת מדיה גדולה. למעשה - כל עובד שישי בישראל ילך לעבודה גם אם הוא מאד חולה, כך עולה מסקר מייצג שנערך החודש בקרב 512 עובדים על ידי חברת אושיק רושינק אסטרטגיה עבור עתיד השמה.

 

 

מהנתונים עולה שמנהלים שכירים, בני 50-31, בעלי הכנסה ממוצעת וגבוהה והשכלה על תיכונית ואקדמאית - ייטו יותר לבוא לעבודה חולים מאוד, בהשוואה לשאר העובדים. "הממצאים אינם מפתיעים. אנשים בדרגים ניהוליים נוטים יותר לשים את הבריאות שלהם בעדיפות משנית לעומת שכירים שאינם מנהלים. אני גם מניח שבעיקר בחורף עובדים שהם הורים לילדים יעדיפו לשמור על ימי מחלה כדי לנצלם כשילדם חולה - גם אם זה אומר שהם בעצמם יגיעו חולים לעבודה", אומר מנכ"ל עתיד השמה, משה ויצמן.

 

העובד המסור ידביק את העובדים

אומנם ימי המחלה והיעדרויות עולים לא מעט לעסק, אך הגעה לעבודה של עובדים חולים עלולה לעלות בהרבה יותר מאשר בריאותו של העובד הבודד. "בעלי עסקים נוטים לשכוח שחלק ממחלות החורף הן מדבקות. המנהל המסור, או העובד מהשורה, יכולים להגיע לעבודה ולהדביק את שאר העובדים כך שבימים הבאים עובדים נוספים יעדרו מהעבודה. לא בטוח שאותה תפוקה של העובד החולה שווה את אובדן התפוקה המצטבר של העובדים מסביבו", אומרת מנכ"ל AllJobs דרושים, רויטל הנדלר.

 

היא מוסיפה שגם אלו שחשים 'מעט חולים' צריכים להימנע מלהגיע לעבודה. "מאמץ כשאתה חולה עלול להחמיר את מצבך ולהאריך את זמן מחלתך. כך אתה עלול להיעדר לא יום או יומיים אלא תקופה ארוכה יותר".

 

נשמע הגיוני? לא לדני. "אני אגיע לעבוד גם אם אני חולה מת, וגם אם אני חולה קצת; ואם זה ידביק עובדים אחרים זה לא ישנה את החלטתי שלא להיעדר. כי זה משליך עלי לחיוב שיש לי אפס ימי מחלה. מסתכלים גם על זה".

 

הוא מוסיף שהמנהל שלו, שמצפה שיגיע גם חולה לעבודה, פועל כך בעצמו, אך בניגוד לדני המופיע לעבודה בכל מצב, לעיתים היוותרותו של המנהל בעבודה מחמירה את מצבו והוא בכל זאת בוחר לקחת ימי מחלה. "גם אני יכול, זה לא ש'אסור' אבל יש ציפיות", אומר דני.

 

מי מוכן להקריב את בריאותו יותר?

מתוצאות הסקר עולה ש-15.6% מכלל העובדים יגיעו לעבודה בתקופות לחוצות - גם אם הם חולים מאוד. זאת, כש-22.5% מהשכירים בעמדה ניהולית הסכימו עם האמירה, וכך גם 14.7% מהעצמאים ו-13% מהשכירים שאינם בעמדה ניהולית.

 

77.3% מכלל העובדים במדגם השיבו שאם הם "קצת חולים", הם יגיעו בכל זאת לעבודה, אך אם הם מאוד חולים הם יישארו בבית. עם אמירה זו הסכימו 81.7% מהשכירים שאינם בעמדה ניהולית, 71.7% מהשכירים המנהלים, ו-72.4% מהעצמאים.

 

7.1% מהנשאלים במדגם השיבו שעם כל הכבוד ללחץ בעבודה, גם אם ירגישו קצת לא טוב הם יישארו בבית למטרות התאוששות. 12.9% מהעצמאים הסכימו עם אמירה זו; וכך גם 5.8% מהשכירים המנהלים, ו-5.3% מהשכירים שאינם בעמדה נהולית.

 

מחברת אושיק רושינק אסטרטגיה נמסר שהסקר נערך באמצעות 520 ראיונות, המהווים מדגם אינטרנטי אקראי מייצג של העובדים דוברי העברית בישראל. הסקר נערך בשבוע האחרון.


פורסם לראשונה 17/01/2011 16:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה אתם הייתם עושים? ענו בתגובות
צילום: index open
משה וייצמן
באדיבות עתיד השמה
מומלצים