שתף קטע נבחר

צילום: גיל יוחנן

שאריות העבודה: "פרץ מושך החוצה"

אחרי ההתפלגות של ברק נותרו כבל, פרץ, בן סימון ומג'אדלה במצב נזיל - ומקיימים התייעצויות אם להקים סיעה נוספת. יחימוביץ': "להיאבק בציר אקירוב-קיסריה"

לאן יפנו רסיסיה של מפלגת העבודה? נראה שפילוג נוסף בדרך. השרים שלא פרשו הבוקר (יום ב') עם אהוד ברק בצעד הדרמטי שעליו פורסם לראשונה ב-ynet, התפטרו מהממשלה. אבל חברי הכנסת עמיר פרץ, איתן כבל, דניאל בן סימון וראלב מג'דלה טרם הגיעו להסכמה לגבי המשך דרכם. נטייתם היא לפרישה והקמת סיעה עצמאית נוספת.

 

 

לדברי גורמים פוליטיים, פרץ "מושך החוצה" ורוצה להתפלג מפלגת העבודה, בעוד שחלק מהאחרים רוצים להישאר. התייעצויות התקיימו ויימשכו עוד הרעב, ומחר תהיה עוד פגישה של מי שכבר מכונים "הרביעייה". אחד מהח"כים אמר ש"לא התקבלה החלטה, השיקולים כבדים מאוד. אנחנו מתחבטים בצורה רצינית ביותר. נכון שאהוד ברק הלך, אבל צריך לשאול את עצמנו מה צופן לנו העתיד".

 

בישיבה האחרונה שקיימו הארבעה השתתף גם עורך הדין יוסי כץ, מקורבו של פרץ, שאמור להכין את המסמכים הדרושים להתפלגות. בשבוע שעבר נחשף ב-ynet שיו"ר המפלגה לשעבר נמצא בדרך לקדימה, ופעילים רבים שלו כבר התפקדו.

 

חברת הכנסת שנותרה לעת עתה בין לבין, שלי יחימוביץ', קראה לחברי סיעת העבודה "להתגבר על היריבויות הפנימיות ולבחור עוד היום יושב ראש חדש". לדבריה, "ציר ברק-נתניהו שחוזק היום הוא ציר אקירוב-קיסריה, ועם כל הדחייה שהחיבור הזה מעלה זוהי הזדמנות למפלגת העבודה לחדד את מסריה היחודיים ולהשתקם". 

 

השרים אבישי ברוורמן ויצחק הרצוג כבר הודיעו שיתמודדו על ראשות המפלגה,

 וברוורמן ציין היום שביקש מבנימין בן אליעזר, שהתפטר אף הוא, לשמש זמנית כיו"ר.

 

מוקדם יותר אמר ל-ynet אחד מבכירי המפלגה לשעבר, משה שחל ש"המצב נזיל מאוד, המפלגה יכולה להמשיך ולהתפצל כמו אמבה". הוא סיפר שפרץ, כבל, מג'דלה ובן סימון פנו גם אליו לייעוץ בנוגע לפרישה. "המהלך של ברק שחרר למעשה את הקבוצה הזו מהמגבלה משום שנותרו רק שמונה חברי כנסת בסיעה. מבחינה תיאורטית, הם יכולים ללכת לקדימה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרץ. מושך לקדימה?
צילום: נועם מושקוביץ
כבל. פנה לשחל
צילום: ירון ברנר
מומלצים