שתף קטע נבחר

מצוקת המחירים: "אנשים מוותרים על לחמניות"

תושבי הפריפריה נפגעים יותר מכולם מעליות מחירי הדלק, המים והלחם. "אנשים שומעים את המחיר ומניחים את הלחם או המאפה חזרה במקום", סיפר בעל מאפייה בצפון. הסטודנטים מצטרפים למחאה: "האזרחים הפכו לשק חבטות של הממשלה"

"ילדים הולכים לבית ספר עם אותו לחם שלושה ימים כי להורים שלהם פשוט אין כסף. את זה צריכים להבין בממשלה". על רקע גל ההתייקרויות שבמרכזו הדלק, המים והלחם, מי שסובלים יותר מכולם הם תושבי הפריפריה. הבוקר (יום ג') התרחבה המחאה וארגוני הסטודנטים הודיעו כי יצטרפו למחאה של ההסתדרות.

 

עד כמה עליית המחירים מקשה עליכם? ספרו לנו בפייסבוק   

 

סויסה בעיצומן של הכנות קדחתניות ליום עבודה נוסף. גזירת ממשלת נתניהו לא הפתיעה אותו, אבל הוא החליט בשונה מקברניטי המדינה להתחשב באזרח הפשוט.

 

"אצלנו לא תהיה עלייה במחירים", הבטיח סויסה. "אני מקווה שהממשלה תשב ותראה איך היא משנה את המצב. או שמורידים את מחירי הדלק או את מחירי הקמח. אני מוכר את המצרך היסודי ביותר לכל אדם באשר הוא ולצערי, אני נתקל לאחרונה באנשים רבים שמודים כי אין להם מה לאכול".


אנשים חוזרים ללחם הפשוט. (צילום ארכיון: גיא אסיאג) 

 

סויסה ניסה להסביר את משמעות ההתייקרות. "עד שאתה לא רואה את זה בעיניים, אתה לא מאמין. יש משפחות שעבורן 10 או 15 אגורות יותר על לחם זה גורלי. הן צורכות לחמים בכמות גדולה. אני נתקל יותר ויותר באנשים שמוותרים על לחמניות או מאפים ומסתפקים בכיכר לחם פשוטה".

 

"לא יכולים להרשות לעצמנו"

במרכז נהריה עמד עזרא כהן, בעלי מאפיית "בית הלחם", והביט במחירון הלחמים החדש. "היו עליות רבות בתקופה האחרונה, גם של הלחם, וספגתי את זה. גם ככה העסקים לא פורחים. אם נעלה זה יזיק עוד. מאפיות רבות לא מפסידות, אבל גם לא מרוויחות", אמר.

 

"אם מוכרים 10 לחמניות בתשעה שקלים, כאשר לחמנייה אחת עולה לצרכן 1.88 ש"ח על פי המחירון, אז אי אפשר להרוויח. אני נתקל באנשים ששומעים את המחיר ומניחים את הלחם או המאפה חזרה במקום ומחפשים מבצע במקום אחר. פעם זה לא היה ככה".

 

כהן הוסיף ואמר, כי "אנחנו פרובינציה ולא יכולים להרשות לעצמנו עליות מחירים בתקופה הזו". הוא לא הופתע מהאדישות של אזרחי המדינה. "לצערי, מחירים עלו ויעלו. אזרחים בודדים מקטרים אבל לא יוצאים לרחובות, אנחנו לא מצרים ולא תוניס, והממשלה מנצלת את זה כל פעם מחדש".

 

גם במאפיות נוספות בנהריה, מעלות ושלומי, מבינים הבעלים את מצוקת האוכלוסייה ונמנעים היום מהעלאת המחירים, למרות הנזק הכלכלי שהם יספגו בטווח הרחוק. חלקם ציינו, כי לא יוכלו לעמוד בעלייה נוספת וכי על הממשלה להתחשב במצוקת כלל האזרחים והמיוחד באלו הגרים בפריפריה.

 

הסטודנטים: האזרחים הופכים לשק חבטות

אחרי שנאבקו נגד חוק האברכים, החליטו הסטודנטים לצאת למאבק חברתי נגד עליית המחירים. יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, איציק שמולי, שוחח הלילה בנושא עם יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, יו"ר המרכז לשלטון מקומי, שלמה בוחבוט, ונשיא לשכת הארגונים הכלכליים, שרגא ברוש.

 

שמולי הביע את נכונותו להצטרף ולהוות הצלע הרביעית במטה המאבק החברתי שהוקם והודיע כי ציבור הסטודנטים והצעירים ירתמו למאבק בכל הכוח. "הצעירים והסטודנטים הם נפגעים ישירים של כל הגזירות האחרונות מבית מדרשו של האוצר.

 

"בשום אופן לא נשב מנגד בשעה שאזרחי ישראל הופכים לשק החבטות של הממשלה ואנו מצטרפים בכל הכוח למאבק ע"מ להעניק לחזית החברתית שגובשה רוח גבית צעירה וסוערת. מעבר לדרישות שהעלו אנו דורשים פתרון אמיתי ולא קוסמטי לבעיית הדיור ולעצירת השתוללות המחירים", אמר.

 

בהכנת הידיעה השתתף תומר ולמר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מכירת לחם בצפון
צילום: חסן שעלאן
אין כסף
צילום: שאול גולן
מומלצים