שתף קטע נבחר

נתניה: מיליון קוב מי קולחין ישקו את גינות העיר

עיריית נתניה ותאגיד המים העירוני פנו לרשות המים בבקשה לאשר את התוכנית, שצפויה לחסוך כ-3 מיליון שקל. במסגרת הפרויקט, ישודרג מכון טיהור השפכים שבבעלות התאגיד, כך שיוכל לטפל ב-73 אלף קוב מים ביום, במקום כ-40 אלף היום, ולהשקות באמצעותם כ-800 דונם שטחים ציבוריים ברחבי העיר

תוכנית חדשה של עיריית נתניה ותאגיד המים "מי נתניה", מבקשת להפוך מיליון קוב של מי קולחין מטוהרים בשנה - למי השקיה בגינות הציבוריות ברחבי העיר.

 

בואו להתעדכן בסרטונים ותמונות בלעדיות בפייסבוק שלנו

 

לאחרונה פנה תאגיד המים לרשות המים, בבקשה לאשר את התוכנית, ובתאגיד מציינים כי על פי תחשיבים שבוצעו, המשמעות הכלכלית של המהלך עשויה להיות חיסכון של כ-3 מיליון שקל בשנה.

 

תוכנית הפניית המים המטוהרים להשקיה תתבצע במסגרת פרויקט לשדרוג מכון טיהור השפכים שבבעלות התאגיד. ההיקף הכספי של הפרויקט כולו נאמד בלמעלה מ-300 מיליון שקל, ומטרתו להתאים את המכון לגידול האוכלוסייה בנתניה, כך שיוכל לטפל ב-73 אלף קוב מים ביום, במקום כ-40 אלף היום.

 

בשבוע שעבר פנה מנכ"ל התאגיד, שחר חילאוי, למנהל רשות המים ולממונה על תאגידי המים בבקשה לאשר להם לעשות שימוש במי הקולחין במכון בהיקף של עד מיליון מ"ק לשנה, למשך תקופה של 20 שנה. במסגרת התוכנית, יושקו כ-800 דונם של שטחים ציבוריים ברחבי העיר נתניה.

 

ראש עיריית נתניה מרים פיירברג-איכר התייחסה לפרויקט והדגישה כי הוא נמצא בסדר עדיפות גבוה מבחינת העירייה. "לאור מצבו הקשה של משק המים, מדובר בפרויקט חיוני. אני סמוכה ובטוחה כי הממונים על משק המים יעודדו פרויקט שכזה אשר יוביל לחיסכון עצום במים מחד ובפיתוח הריאות הירוקות בעיר מאידך", אמרה.

 

באיגוד ביצעו כאמור הערכה ובחינת כדאיות של יישום הפרויקט להשקיית הגינון הציבורי, שהעלתה כי מעבר לחיסכון של מיליון קוב מים שפירים בשנה, צפוי הפרויקט להחיות את הריאות הירוקות בעיר. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שמשבר המים חייב בשנים האחרונות את העירייה לצמצם את כמות המים המופנים להשקיה, מה שהוביל לייבוש ריאות ירוקות רבות ברחבי העיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דשא יבש. "חיסכון עצום במים" (צילום אילוסטרציה)
צילום: הרצל יוסף
מרים פיירברג, ראש עיריית נתניה
באדיבות עירית רעננה
מומלצים