שתף קטע נבחר

נשית מדי: הפועלים החליף את עלמה זק בגמד

בריכוזי אוכלוסייה מעורבים הוסרה עלמה זק משלט חוצות ובו ברכה ליום העצמאות, והוחלפה בגמד דן חסכן. ארז טל לא הוסר. הבנק: "זה שיקול דעת מקצועי". עיתונאי חרדי: "אין מטרה להעלים נשים. זה אורח חיים: כל כבודה בת מלך פנימה"

האם הדרת נשים מהמרחב הציבורי זולגת גם לריכוזי אוכלוסיה מעורבים? בבלוג של עידו קינן, חדר 404 , פורסם שבנק הפועלים העלים את עלמה זק משלטי פרסום שלו בבני ברק, והחליף אותה בדמות הגמד “דן חסכן”.

 

"למה הבנק משתף פעולה עם חרדים קיצוניים שבשם הצניעות מדירים נשים מהמרחב הציבורי"? שואלים בבלוג. "מהבנק נמסר כי 'בנק הפועלים מכבד את כל לקוחותיו ללא הבדל דת, גזע ומין ופועל בפירסום על פי שיקול דעת מקצועי בלבד'. לידיעת הנשים והגברים החופשיים שמפרנסים את הבנק הזה".

 

גם ל-ynet מסר הבנק כי "הבנק פועל בפירסום על פי שיקול דעת מקצועי בלבד". הצילומים שנראים כאן הם של שלטים שתלויים ברחוב כהנמן בבני ברק, ליד גשר גבעת שמואל. שלטים דומים, נטולי עלמה, נתלו גם בריכוזים מעורבים בי-ם. תושבת גבעת שמואל אמרה ל-ynet: "אני דתייה, לא חרדית והעניין הזה צורם לי. אבל אני יודעת שהם נתלו במטרה להפיס את דעתו של הציבור החרדי, ולא כדי לפגוע ברגשותי".


על גבול בני ברק גבעת שמואל (צילום: דנה קופל)

 


הבנק מכבד את כל לקוחותיו. האמנם? (צילום: דנה קופל)

 

לפי הבלוג, זק מצטרפת לציפי ליבני, שלי יחימוביץ', ומשתתפות התוכנית "שבוע סוף", שהוסרו בעבר משלטי פרסומת שניתלו בריכוזים חרדיים. ידוע שבריכוזי אוכלוסין חרדים חברות מכסות חלקי גוף חשופים. אבל התופעה של העלמת נשים היא חדשה יחסית. בעיתונים חרדיים נהוג שלא להציג דמות של אישה, אפילו לא ברמז. זה הנוהג. גם שמות פרטיים של פוליטיקאיות בכירות מושמטים, ומוזכר רק שם משפחתן.

 

בציבור החרדי לא מכירים את עלמה זק

ארי גלהר, עיתונאי שכותב טור על פרסום חרדי ב-ynet מסביר. "נתקלתי בשלט החוצות הזה בירושלים, באזור מעורב. הסירו את עלמה זק מהשלט כי לא נהוג להציג דמויות של נשים בתקשורת ובמדיה החרדית. ישנם עוד עיתונים שמפרסמים צילומי נשים, אבל רק מתחת לגיל 3. ביתד נאמן הוציאו בפסח הזה מוסף מיוחד לנשים לכבוד החג, ולא היתה בו דמות אחת של אישה. 

 

"ויש לזה סיבה נוספת, עלמה זק אינה מוכרת לציבור החרדי, רק מעטים מכירים אותה היא לא אומרת להם כלום, והם לא יכולים להזדהות עם הדמות שלה".

 

אם כך גם לא מכירים את ארז טל.

 

"כן, אבל לא ישנו את כל הקונספט בשלט שנתלה בריכוזים מעורבים. בגלל הרגישות של המגזר החרדי, יסירו את האישה".

 

עד כדי כך נשים מעוררות יצרים?

 

"לא הייתי אומר. כעיקרון, יש רצון לא להציף את הנושא הזה ולהימנע כמה שיותר מעניין מיני בפרסומות שתלויות ברחוב. המחמירים יותר, לא יסתכלו על נשים ברחוב, יזיזו העיניים לצד השני, כשהם ידברו עם אישה הם ישפילו מבט. לא כי לא מכבדים נשים, להיפך, בגלל כל כבודה בת מלך פנימה. בגלל הצניעות.

 

"שלט חוצות הוא ממש הפוך מהמשפט כל כבודה בת מלך פנימה. הוא הופך אישה לאייקון, לסמל. ובחברה החרדית נהוג לא לראות את האישה, לא להפכה לדמות, לפרזנטורית של מוצר. נשים חרדיות יכולות לכהן בתפקידים בכירים, כמנכ"ליות, אבל זה נכון שאם אישה רוצה להיות שליחת ציבור במגזר החרדי, יהיה לה יותר קשה".

 

רוצים להעלים נשים?

 

"אין מטרה להעלים נשים ולמחוק את קיומן. זה אורח חיים מסויים, שיש מי שרוצה לנהוג לפיו, וגם בחברה החרדית, מי שלא רוצה - לא נוהג לפיו . יש בה את כל הגוונים".

 

  • הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה וצרכנות

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
לפני
צילום: דנה קופל
אחרי.
צילום: דנה קופל
מומלצים