שתף קטע נבחר

גלידה ישראלית תתחרה בהאגן דאז ובן אנד ג'ריס

מותג גלידה חדש, ללא שם, ישווק בקרוב ברשתות ויתחרה בקטגוריית הפרימיום. את הגלידה הגלילית, העשויה חלב עיזים, פיתחו גסטרונום ושף שהיה ממקימי ביג מאמא. המימון מגיע מקרן השקעות חדשה של מייסד המותג סברה

קרן השקעות חדשה, תממן גלידת גורמה ישראלית שתשווק ברשתות ותחרה בקטגורית הפרימיום עם בן אנד ג'ריס, האגן דאז וג'ויה.  

 

הקרן, yula שמה, שאחד ממקימיה הוא יהודה פרל, איש עסקים יהודי אמריקאי שמכר לפני מספר שנים את המותג סברה לחברת שטראוס ולפפסיקו, תשקיע 2.5 מיליון שקל במותג הגלידה, המיזם הראשון בו היא מעורבת. הגלידה מיוצרת במושב חוסן בגליל המערבי, היא מכילה אחוזי שומן נמוכים (1.9%-4.3%), ועשוייה מחלב עיזים מקומי.

 

את הגלידה הגו השף בועז קוינטנר והגסטרונום ברק בית הלחמי, שהחלו לייצר יחד ולמכור גלידת ארט בגליל. קוינטר הקים את המסעדות התל אביביות קפריצ'יוזה וביג מאמא, והיום הוא הבעלים של מסעדת "בועז מבשל".

 

ברק בית הלחמי, עו"ד בעל תואר שני בגסטרונומיה מאיטליה, הקים מעבדה לייצור גלידות גורמה בגליל, בה פותחו הגרסאות הראשונות של המוצר. הגלידה מוגשת כבר כמה חודשים במסעדה של קוינטנר במצפה הילה, "בועז מבשל" שפתוחה רק בערבי שבת, ובבית הקפה קפאין בכניסה למעיליא.

 

הגלידה שתשווק כבר בימים הקרובים ברשתות מגה, טיב טעם, עדן טבע מרקט, וככל נראה גם בשופרסל, תימכר באריזת 500 מ"ל מעוטרת באימג' של כדור גלידה, שנראה כירח בימים שונים של החודש. לגלידה כקונספט אין שם מותג, ובקרן מקווים שהיא תכונה "הגלידה עם הירח", או "גלידת הירח". הסדרה הראשונה כוללת ארבעה טעמים די בנאליים: שוקולד, וניל קוקוס פיצפוצים, קפה ומלון. גלידות הפרימיום מהוות 6% מסך שוק הגלידות, והיקף המכירות שלהן לצרכן - כ-50 מיליון שקל.

  

גב ליצרנים עם ערך מוסף

קרן yula, שאיפשרה את שיווק הגלידה, תשמש כחממת השקעות לפיתוח מוצרים וקונספטים בתחום מוצרי הצריכה, בעיקר בתחומי מזון וקוסמטיקה. היא שמה לה למטרה לקחת תחת חסותה יצרנים וחברות בתחילת דרכן, ולהפוך את מוצריהן למותגים מוכרים. היא תתמקד במוצרי בריאות, מוצרים ירוקים, מוצרים בעלי ערך מוסף של חדשנות (במוצר, בלוגיסטיקה שלו או במישור השיווקי), ומוצרי פרימיום.

 

היא תעניק ליצרנים - גב כלכלי ותמיכה ניהולית אופרטיבית. היא תשקיע כ-100 מיליון שקל שקל בשנתיים הראשונות לקיומה ותבחן כניסה לחברות ומיזמים ותסייע בתחומי הניהול, שיווק והמכירה בארץ ובחו"ל.

 

את קרן yula מנהלים שני יזמים נוספים, אבירם קוזלובסקי שעבד ככלכלן ראשי ומנהל פיתוח עסקי של שטראוס עלית ולירז רגב רו"ח, שבין תפקידיה שימשה כמנהלת כספים בקבוצות הפניקס ומגדל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
הגלידה עם הירח. שוקולד, וניל, קוקוס, מלון
צילום: סטודיו ברוך נאה
מומלצים