שתף קטע נבחר

 

חרם הקוטג': "המאכל לעמך הפך לעשירים בלבד"

כמעט 20 אלף איש הצטרפו לעמוד הפייסבוק שקרא להחרמת הגבינה. למרות ההוזלות, המחרימים לא מתכוונים להתקפל: "המבצעים הם תודעה כוזבת. עוד מעט קוטג' יעלה כמו קוטג' בסביון". להבדיל מהדלק, הפעם המחאה תצליח?

"הילדים אוהבים קוטג', אנחנו תמיד אכלנו קוטג', אבל זה הפך למאכל לעשירים בלבד". הגבינה עם הגושים, מהמאכלים הישראלים ביותר שיש, הפכה מאתמול (יום ג') למוחרמת. בעקבות הפרסום ב-ynet על המחאה המתגבשת נגד מחירה המאמיר של הגבינה, הצטרפו כמעט 20 אלף איש לעמוד הפייסבוק שקורא לא לקנות קוטג' במשך חודש.

 

שמואל ואילנה חסון, תושבי חולון והורים לארבעה ילדים, הם שניים מאלו שהצטרפו למחאה בפייסבוק - למרות שאפילו אין להם פרופיל ברשת החברתית. השניים, שקנו עד לא מזמן כשתי קופסאות קוטג' ביום, סיפרו כי לאחרונה הם ויתרו על הגבינה. "אין לי פייסבוק, אבל שמעתי על החרם ונכנסתי דרך שם המשתמש של בני במיוחד, על מנת להירשם", סיפר שמואל ל-ynet. "תמיד אכלנו קוטג', אבל הפסקנו לקנות בגלל המחיר המופקע".


כמעט 20 אלף כבר הצטרפו. המחאה המתעצמת

 

האם אילנה סיפרה כי "הילדים מאוד אוהבים קוטג', כל הזמן אוכלים אותו, אבל כפול ארבעה ילדים זה הפך לבעייתי, זה למשפחות עשירות בלבד. הילדים שלי שואלים 'אימא, מה עם קוטג', אבל 7 שקלים לקופסא כזו קטנה זה המון כסף". היא הביעה תקווה שהמחאה ההמונית תצליח, אבל תולה זאת בכושר העמידה הישראלי: "אנחנו מקווים שהמספרים הגדולים ישפיעו. שיעלו את המחיר של גבינות שפחות צורכים - גבינות שמנת למשל. קוטג' זה לעמך".

  

"עושים לייק, ואף אחד לא יוצא לרחוב"

מחאת הקוטג' ברשת החברתית, שמנתה שלשום כמה עשרות אנשים בלבד,

התעצמה לאחר הפרסום אודותיה - והגיעה כמעט לשתי רבבות. והיא לא נשארה רק בפייסבוק. בעקבות המחאה העממית, החל גל של הוזלות ברשתות השיווק - ברשת רמי לוי הורידו את מחירי כל סוגי הקוטג' ל-4.90 שקלים, וגם בשופרסל ובמחסני חינם יצאו בהנחות.

 

אבל המחרימים לא מתכוונים להיכנע, ורבים מהם זוכרים היטב כי מחאה דומות - כמו מחאת הדלק - נכשלו בסופו של דבר, גם בגלל שנשארו ברובן בגבולות הפייסבוק. אחד הצעירים שבהם, דוד, חישב ומצא כי "בממוצע כל 5 שניות עוד 7-8 אנשים מצטרפים לעמוד הפייסבוק", וקרא מעל הדף "לא להפסיק חבר'ה, זה חרם צרכנים. לא להפסיק!".


"אין כסף לגבינה עם הבית. או גבינה, או בית" (צילום: בן קלמר)

 

רענן אליעז, בן 36 מתל-אביב, אמר ל-ynet כי הוא מקווה שהפעם המחאה תצא מהעמוד אל הרחוב: "קוטג' זה אחד המוצרים האהובים עלי. אני מקווה שכוח הצרכנים יוביל להורדת המחיר, אבל לצערנו גם על מחירי הדלק מחו וזה לא עזר". הוא הזכיר את הטלטלה במזרח התיכון: "פה אנשים עדיין אדישים וזה מה שעצוב בכל העניין. בפייסבוק כולם עושים לייק, אבל אף אחד לא יוצא".

 

אליעז, שלא שכח את העלאת מחירי הנסיעה בגוש דן - עליהן הוכרז אתמול - סבור שזה לא יישאר כך זמן רב: "כל פעם יש גזירה אחת. בשבוע הבא מסירים את הפיקוח מהחלב, ויש גם את העניין של האוטובוסים. אני מקווה שזה יתחיל מעכשיו, ושאנשים לא יקנו קוטג' לא רק מהראשון ביולי".

 

אם אין קוטג', נאכל פניר

תל-אביבי אחר, מוטי מועלם (בן 43) סיפר שהיה בין הראשונים שעשו לייק בפייסבוק: "היו אז 400 איש ועכשיו זה כבר 15 אלף. קוטג' זה אוכל לעניים ועליית המחירים הזאת פשוט הציתה את זה". הוא ניסה להסביר מדוע מחאת הדלק לא צלחה: "לדלק אין תחליף, ולאילו לקוטג' יש מגוון רחב של תחליפים  ברגע שהמחירים יוצאים מפרופורציה, אנשים מתחילים להצביע ברגליים. כשאני אלך לסופר, אני לא אקנה קוטג'. העניין סגור וחתום. במקום הקוטג' נקנה גבינות".

 

גם למצטרפים האחרים יש חלופות לקוטג'. "אם אין קוטג', נאכל פניר", כתבה דפנה בעמוד הפייסבוק, והעלתה גם מתכון. נחמיה ורחלי, זוג חרדי מאשדוד, הזכירו את הסלוגן המוכר: "אין כסף לגבינה עם הבית. או גבינה או בית!".

 

המוחים התייחסו גם לגל המבצעים. "זה לא יחזיק מעמד הרבה זמן", אמרה אילנה חסון. "אם היצרנים לא יוזילו, זה יישאר כגימיק חולף. אם בברזיל עשו מהפך, גם פה אפשר". גם יצחק אלרוב, שהקים את מטה המאבק להורדת מחירי מוצרי הבסיס, והתחיל במאבק בקוטג', דחה את יוזמת ההוזלות. 

 

"מדובר במהלך פופוליסטי. זה מהלך שיווקי טוב, אך עדיין מהלך שיווקי. המטרה שלנו היא שהמחיר הסופי ירד, בפחות מכך לא נסתפק", אמר מנהיג המאבק. גלי מבת-ים כינתה את הורדות המחירים "תודעה כוזבת": "הקוטג' הוא סמל לניצול, מתייחסים לצרכנים כאל עדר מטומטם". ואורלי סיכמה: "כמו שאומרים, עוד מעט קוטג' יעלה כמו קוטג' בסביון".

 

 Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כמו קוטג' בסביון
צילום: בן קלמר
עשרות היו חברים שלשום. עכשיו - כמעט שתי רבבות
משפחת חסון. "קוטג' זה לעמך"
מומלצים