שתף קטע נבחר

ב-5 שנים: מחירי המזון עלו פי 10 מהשכר הממוצע

לפי מחקר שבוצע בכנסת, ממרס 2006 עד מרס 2011 השכר הממוצע הריאלי עלה בשיעור של 2.6%, בעוד שמדדי מחירי המזון עלו בשיעור של 25%. מדד מחירי הדיור בבעלות עלה בתקופה זו בשיעור חד של 52.2%

כעס הצרכנים על מחירי הקוטג' ועל מוצרי מזון נוספים מתגלה כמוצדק, ומקבל משנה תוקף לאור מחקר חדש המתפרסם היום (ג'). יו"ר סיעת קדימה, דליה איציק, הזמינה מחקר שמוכיח כי מחירי המזון עלו פי 10 מהשכר הממוצע הריאלי בחמש השנים האחרונות.

 

 

לפי המחקר החדש, אותו גיבש מרכז המחקר והמידע של הכנסת, ממרס 2006 עד מרס 2011 השכר הממוצע הריאלי עלה בשיעור של 2.6%, בעוד שבתקופה זו עלו מדדי מחירי המזון בשיעור של לא פחות מכ-25% ומדד מחירי הירקות והפירות עלה בשיעור של 35.8%.

 

מקומם מכך: מדד מחירי הדיור בשכירות עלה בתקופה זו בשיעור של 19.9%, ומדד מחירי הדיור בבעלות עלה בתקופה זו בשיעור חד של 52.2%.

 

לדברי איציק, "הדו"ח הזה מלמד שהקוטג' ומוצרי החלב היו רק דוגמה לבעיה רחבה הרבה יותר. לא מדובר רק בעליית מחירים, כי אם במשכורות וקצבאות נמוכות שקצב עלייתן לא מדביק את קצב ההתייקרויות ובפועל הציבור הישראלי נעשה עני יותר.

 

"כל פתרון חייב להיות היקפי - כזה שיעסוק גם במחירים וגם במשכורות ובקצבאות. לא מספיק להגיד שהבעיה היא בקוטג', הבעיה היא הרבה יותר רחבה וכך גם צריך להיות הפתרון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
אילוסטרציה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים