שתף קטע נבחר

האב חרדי, האישה חילונית - איפה ילמד הילד?

חיי הנישואים של זוג שחזר בתשובה עלו על שרטון לאחר שהבעל דבק בדרכו החדשה, אך האישה חזרה לנהל אורח חיים חילוני. למרות טענותיה של האישה, בית הדין חייב אותה למלא אחר הסכם הגירושין ולשלוח את בנם המשותף לחינוך הממ"ד

בית דין הרבני בתל אביב דן בתיק גירושין של "זוג מעורב" - הבעל חרדי והאישה חילונית - ולאחרונה הכריע: הילד המשותף ילמד בגן ובית ספר מהזרם הממלכתי-דתי.

 

 

בני הזוג נישאו לפני כמה שנים כחילונים, אך לאחר זמן מה החלה האישה תהליך חזרה בתשובה והצליחה לשכנע גם את בעלה להצטרף אליה. עם הזמן הפך הגבר לדתי אדוק, ודווקא האישה חזרה לנהל אורח חיים חילוני.

 

לפני כחצי שנה הנישואים של הזוג עלו על שרטון והם החליטו להתגרש. כבר בדיונים שקדמו לגט עלתה על השולחן שאלת חינוכו של הילד, כאשר כל אחד מההורים משך לכיוון שלו. כדי להקדים רפואה

למכה, סוכם בין השניים כי הוא ילמד במוסדות ממלכתיים-דתיים, ובית הדין יחליט החל מאיזה גיל.

 

הגט ניתן, הגירושין בוצעו, והדיינים זימן דיון על יישום ההסכם, אלא שאז טענה האישה כי כאשר חתמה עליו לא הבינה כראוי את כל סעיפיו, ובהם התנאי המדובר. בנוסף השמיעה טענה חדשה לפיה אם הילד גדל בביתה עלולים להיגרם לו נזקים מהסתירה בין החינוך הדתי לאורח החיים החילוני שלה.

 

בא כוחו של האב, הרב עו"ד צוריאל בובליל, מרמת גן, השיב בשמו כי במערכת החינוך הממלכתי-דתי לומדים ילדים רבים שהוריהם אינם דתיים, וכי "מעולם לא הזיק לשום ילד לקבל יהדות בדרכי נועם, וללא כפיה". לדבריו, "סובלנות ופלורליזם אינם רק כאשר מסכימים לדעה אחת. אדרבא, הפחתת המאבק על גב הילד והתמקדות בטובת הילד וחיזוק זהותו היהודית, רק תסייע בגידולו של הקטין".

 

כבר מטרום-טרום חובה

בית הדין הרבני האזורי בתל אביב, בהרכב הדיינים יצחק אלמליח, שלמה תם ויצחק מרוה, קיבל את עמדת הבעל וקבע כי חינוכו של הילד יהיה במסגרת הממלכתית דתית. זאת ועוד, הוחלט "להחמיר" בעניין זה ולהחילו כבר בשנת הלימודים הקרובה, כשהילד בן 3, ולא רק מגיל חינוך חובה.

 

"אף שהאם היא המשמורנית, טובת הילד הינה שיהיה לו חיבור טוב גם עם אביו", כתבו הדיינים בהחלטתם, "רצונה של האם בחינוך חילוני אינו משקף דאגה לטובת הילד כי אם

דאגה לנוחותה האישית בלבד".

 

לשיטתם, "שאלת הקונפליקט הדתי תלויה במידה רבה ברצונו של ההורה המשמורן וברגישותו, ועל האם לתת את הדעת לכך שהילד לא ייפגע".

 

בית הדין סיכם: "לו היינו צריכים להכריע בעניין זה ללא ההסכם, נראה שהחינוך הממלכתי-דתי הינו פיתרון מתאים למקרה זה של ניגוד קיצוני בין השקפות ההורים. זרם חינוך זה הינו פתוח ומתאים עצמו גם למשפחות חילוניות או מעורבות, והילד יוכל למצוא שם את מקומו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
היכן ילמד הילד?
צילום: ויזואל פוטוס
מומלצים