שתף קטע נבחר

הבורסה ננעלה בירידות; מדד נדל"ן נפל ב-1.4%

מדדי ת"א 25 ו-100 ירדו ב-0.7%. מדד הבנקים איבד 1.5%. שוק האג"ח הקונצרני והממשלתי בלט בירידות על רקע חששות שהמדינה תגדיל את ההוצאות בשל המחאה הציבורית. יניב פגוט מאיילון: "אנשים מתרחקים מאג"ח עם ריח של צרות. מי שבאג"ח הלא נכון - חוטף"

המסחר בבורסה בתל אביב הסתיים היום (א') בירידות שערים אחרי הנעילה השלילית בוול סטריט ואחרי שהושגה הבוקר הסכמה עקרונית להעלאת תקרת החוב של ארה"ב.

 

מדד תל-אביב 25 ירד ב-0.7% ל-1,224.14 נקודות; מדד תל-אביב 100 ירד ב-0.77% ל-1,108.99 נקודות; מדד בלו-טק ירד ב-1.5% ל-272.99 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-1.45% ל-305.84 נקודות.

 

"החדשות מארה"ב היו אמורים להביא לעליות בשוק האג"ח הממשלתי השקלי ובמקום זאת אנו רואים ירידות - זה מבטא את הלחץ שבו נמצאים המשקיעים בשל החשש שהמדינה תפתח את הברז" אומר היום יניב פגוט, אסטרטג ראשי בקבוצת איילון. גם בשוק האג"ח הצמוד ירידות שערים בשל השערות כי הקטנת המיסים תוביל לירידת מחירים וכך צמודי המדד ייפגעו. גם מדדי התל בונד בולטים בירידות ולדברי פגוט יש בכך אמירה ברורה של שוק.

 

פגוט מציין כי בולטות בירידות אגרות החוב "שיש להן ריח של צרות". הוא ציין את האג"ח הקצרה של דלק נדל"ן שנופלת ב-10% וגם את האג"חים של המשביר ואלביט הדמיה. "מי שיושב באג"ח הלא נכון חוטף" הוא אומר ומציין כי הנזילות הנמוכה יחד עם הסנטימנט השלילי מובילים לכך שכל מימוש של 4%-5% מוביל ליציאה של עוד ידיים חלשות. "כולם חיכו לספטמבר ופתאום קיבלו את יולי-אוגוסט" הוא מסכם.

 

סמוך לפתיחת המסחר בבורסה הודיע חיים שני על התפטרותו מתפקידו כמנכ"ל משרד האוצר. מקורבים לחיים שני מסרו כי "פשוט נשבר לו. זה תהליך ארוך של צבירת תסכול שהתחיל כבר לפני חצי שנה". מנכ"ל האוצר המתפטר הגיש לשטייניץ הצעה למנות 4 צוותי פעולה שיעבדו במקביל בנושאים שונים - מצוקת הדיור, ייעול המגזר הציבורי, התנהלות המונופולים הממשלתיים ויוקר המחירים, אך הופתע כששמע שדווקא לששינסקי הוצע להיות ראש הוועדה לבחינת מצב מעמד הביניים.

 

מודי'ס הודיע אמש כי ארה"ב תוכל ככל הנראה לשמור על דירוג האשראי המושלם שלה, AAA, כל עוד וושינגטון תגבש עסקה שתאפשר לה להמשיך לשלם לבעלי האג"ח.

 

המחאה הציבורית עשויה להביא לירידה בלחצים האינפלציוניים במשק, כך כותבים כלכלני בנק לאומי בסקירתם השבועית.

 

"קיימת אי ודאות בדמות תגובת הממשלה למחאה החברתית, אך במידה ואכן השינויים יהיו בכיוון של הקלה על הצרכן הדבר יתורגם לירידה בציפיות לאינפלציה ויקל על בנק ישראל את המלאכה", כך כתב היום רפי גוזלן אסטרטג המאקרו של לידר שוקי הון.

 

למרות המחאה החברתית הגוברת ולקראת פרסום מסקנות הוועדה הממשלתית לבחינת הריכוזיות במשק, מנסה יו"ר אי.די.בי, נוחי דנקנר, להשפיע על מקבלי ההחלטות להימנע מהמלצות מרחיקות לכת. בראיון לסוכנות הידיעות רויטרס אומר דנקנר כי "החלטה להפריד בין השליטה בגופים פיננסים לשליטה בחברות "ריאליות" רק תזעזע את המערכת הפיננסית בישראל ולא תייצב אותה".

  

מניות במרכז

ענקית הגנריקה טבע הודיעה ביום חמישי האחרון כי תתחיל למכור את הגלולה למניעת הריון camrese - הגירסה הגנרית ל-Seasonique - תרופת המקור שאותה משווקת טבע לאחר רכישת רציופארם. מניית החברה הוסיפה היום כ-1.7%.

 

קבוצת נאוסיטי, העוסקת בפעילות ייזום נדל"ן במזרח אירופה הציעה לבצלאל איגר, מנכ"ל ובעל השליטה בדוראה להזרים 45 מיליון שקל תמורת 70% מהמניות, כשיתרת מניות החברה תתחלק בין מחזיקי האג"ח ובעלי השליטה הנוכחיים. נאוסיטי מעדכנת כי איגר כבר הביע הסכמה עקרונית להצעתה וכן הגיעה להבנות והסכמות עימו לגבי מעמדו, תפקידו ותנאי העסקתו לאחר ההסדר. מניית נאוסיטי הוסיפה כ-8.7%.

 

חברת מכתשים אגן (שבעלת השליטה בה, כור, נמצאת בשלבי הקלוזינג למכירתה לכימצ'יינה), דיווחה היום על אומדן לדוחות הרבעון השני. הסיבה היא כינוס המשקיעים לאישור המכירה לכימצ'יינה ב-7 באוגוסט. מכתשים אגן מעריכה כי הרווח הנקי ברבעון השני עמד על 45 מיליון דולר. מניית מכתשים עלתה ב-0.16%. מניית כור הוסיפה 0.53%.

  

אמות, זרוע הנדל"ן המקומית של אלוני חץ ממשיכה להגדיל את מצבת הנכסים המניבים שלה בישראל: חברת הנדל"ן שבשליטת נתן חץ רכשה נתח נוסף במרכז מסחרי במודיעין תמורת 93 מיליון שקל ובכך הפכה לבעלת מחצית מהזכויות בקומה התחתונה של אותו נכס. מניית אמות ננעלה כמעט ללא שינוי.

 

חברת אמפל הודיעה היום שנכשל ניסיון נוסף לפגוע במתקני החברה בצפון סיני. אתמול (שבת) התפרסמו שמועות כאילו חמושים ניסו לפגוע במתקני החברה, אולם לא התקבל שום אימות לגבי האירוע. מניית אמפל איבדה כ-3.8%. 

 

הבנק הבריטי ברקליס העלה ביום חמישי האחרון את מחיר היעד של מניית מלאנוקס ל-40 דולר למניה, וזאת בהשוואה למחיר היעד הקודם שעמד על 33 דולר למניה.

 

חברת ביו לייט השקעות הודיעה כי דיליפ שנגווי, מבעלי ענקית התרופות ההודית סאן פארמה, השקיע בחברה 10.5 מיליון שקל באמצעות חברה פרטית בבעלותו. בתמורה להשקעה תנפיק ביו לייט 30 מיליון מניות שיהוו לאחר הנפקתן, כ-11% ממניות החברה בדילול מלא. מניית ביו לייט עלתה בכ-2%.


פורסם לראשונה 31/07/2011 10:11

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בתל אביב
צילום: דנה קופל
מומלצים